moni_jlh Публикувано Декември 16, 2012 Report Share Публикувано Декември 16, 2012 Здравейте. От известно време имам проблем с рутера ми (Qubs). Преди време започна да се губи връзката вечер по едно и също време за около 2-3 часа. Напоследък обаче почти постоянно нямам интернет на лаптопа, докато на компютъра всичко е наред. Постоянно се губи връзката и е много досадно. :/ Преди 4 години, когато ми инстралираха рутера, му сложиха и парола. По-късно се оказа, че по незнайни причини парола няма, а интернета е свободно достъпен за всички. Опитах се да добавя някакъв WAP, или нещо от сорта (звуча като неандерталка ) и сега ми отдолу ми се показва не Qubs, а Qubs2. И се чудя дали пък оттам не идва проблема. :/ Благодаря предварително. (: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
artgun Публикувано Декември 16, 2012 Report Share Публикувано Декември 16, 2012 Напиши модела на рутера! Най-добре е да го вземеш и да отидеш при доставчика си с него - там да го настроят, а и ми се струва, че вече е остаряла машинката. От офиса на доставчика ти може и нещо по-евтино или под наем да предложат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
moni_jlh Публикувано Декември 17, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 17, 2012 Напиши модела на рутера! Най-добре е да го вземеш и да отидеш при доставчика си с него - там да го настроят, а и ми се струва, че вече е остаряла машинката. От офиса на доставчика ти може и нещо по-евтино или под наем да предложат. http://www.clubafaceri.ro/43647/router-qubs-qa705401wg-broadband-wireless-1274972.html Ето това е. :/И аз си мисля, че е остаряло. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
artgun Публикувано Декември 17, 2012 Report Share Публикувано Декември 17, 2012 Ако имаш възможност се замисляй за нов с N стандарт и задължително гигабитови портове. Той ще работи и на G, но скороста на даунлоуд ще ти скочи почти двойно, ако го позволява тарифния план и адаптера на компа, но винаги можеш да боднеш външен USB с N. Иначе за този - по-добре да го види някой на живо, за да не става по трудния начин... Ако си задалa някакво криптиране, то предполагам си направилa и промени в настройките на безжичния адаптер на компа, ако не ще е чудно как изобщо имаш нет, а ако си направилa всичко правилно, това, че е останало запаметено и старото име не е проблем. Ти се връзваш, когато е възможно, на Qubs2, нали, т.е. ти си създателя и на двете Qubs (а не съседа например)? С каква ОС си? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
moni_jlh Публикувано Декември 18, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 18, 2012 Не разбирам повече от половината текст, който постна. Ами, да, аз създадох Qubs2 и то в отчаян опит да му сложа парола преди време, въпреки че знаех, че това не е начинът. Ето скрийн:http://img833.imageshack.us/img833/536/90616807.png Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
artgun Публикувано Декември 18, 2012 Report Share Публикувано Декември 18, 2012 Извинявай за дрънканиците ! Направи и приложи по една снимка на настройките за безжичната мрежа на рутера и на безжичната карта на компа. Ако нещо не е ясно питай! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост