dakan Публикувано Декември 16, 2012 Report Share Публикувано Декември 16, 2012 Без да се намесвам в дискусия за Windows срещу Linux. Някой може ли да ми каже дали има опит с Windows 7 и 8 на Български. И кой от двата уиндоуса му се струва(по лична преценка) по-добър за възрастни хора. Опитвам се да избера нов ОС са родителите си който да е на български за да им е уж по лесно. С превода на XP не можеха да се оправят. Как мислите, за хора който не се оправят с компютрите, коя дистрибуция е по лесна за работа на български език. Относно дискусията тук, научих интересни неща за Убунту който не знаех. Интересно ми е каква алтернатива на Убунти можете да ми препоръчате, като Линукс за начинаещи. А на vanchev бих препоръчал да си сложи Windows XP. Дали компютъра му ще издържи 7 зависи от процесора му като гледам. А и видеото картата му може да няма драйвери за 7. Ако сложи Линукс може да забрави за Игри който е играл под Уиндоус. Тази система надали ще може да играе игри за Уиндоус под Линукс. Проблема в неговия случай до колкото разбирам, е че ако инсталира Линукс, може да си затрие старата информация или да не може да я достигне. Ако има начин да прехвърли информацията на друг хард и после да я върне след като инсталира Линук тогава бих му препоръчал да пробва Линукс. Но ако неможе или не му се занимава XP си остава най-доброто решение за "сърфиране в интернет, гледане на филми, "чат-пат" игране на игри."Концентрирайте се над точния въпрос на човека, не на дилемата кой ОС е по-добрия по принцип. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
artgun Публикувано Декември 16, 2012 Report Share Публикувано Декември 16, 2012 Дрънкаме докато чакаме отговор! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Декември 17, 2012 Report Share Публикувано Декември 17, 2012 Моля да се въздържате от подобни коментари! Добри и благодатни дистрибуции за начинаещи са Fedora и Mint, може да пробвате и openSUSE. Аз лично бях очарован, когато тествах CentOS. Наистина впечатляваща стабилност, макар и на цената на малко по-стари пакети със софтуер. Мисля, че и той е добър вариант, нищо, че по принцип се води сървърна дистрибуция. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
vanchev Публикувано Декември 17, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 17, 2012 Еми реших да се доверя на старият и добър Windows и си инсталирах Windows 7 мисля, че взех добро решение Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vasko12 Публикувано Декември 17, 2012 Report Share Публикувано Декември 17, 2012 Без да се намесвам в дискусия за Windows срещу Linux. Някой може ли да ми каже дали има опит с Windows 7 и 8 на Български. И кой от двата уиндоуса му се струва(по лична преценка) по-добър за възрастни хора. Опитвам се да избера нов ОС са родителите си който да е на български за да им е уж по лесно. С превода на XP не можеха да се оправят. Как мислите, за хора който не се оправят с компютрите, коя дистрибуция е по лесна за работа на български език.Според мене Win 7.Осмицата със този Metro интерфейс е ненужно шарен и объркващ. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Декември 17, 2012 Report Share Публикувано Декември 17, 2012 Еми реших да се доверя на старият и добър Windows и си инсталирах Windows 7 мисля, че взех добро решение Тогава трябва да си смениш картинката(аватара). ... Добри и благодатни дистрибуции за начинаещи са Fedora и Mint, може да пробвате и openSUSE. ...Чел съм, че Федора е по-скоро за напреднали. Може би нещата са се променили междувременно... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост