ozic Публикувано Декември 12, 2012 Report Share Публикувано Декември 12, 2012 Лаптопът ми е ASUS K52JC. С Windows 7 Ultimate съм. Това са проблемите: 1. Извадил съм батерията и го ползвам само със зарядно. Зарядното е изключено от контакта и за да пусна лаптопа, трябва да включа зарядното в контакта и да натисна копчето на лаптопа. Но от 10-12 дена, когато включа зарядното, лаптопа, се пуска сам. Копчето на лаптопа не е хлътнало или повредено, не е залепнало. 2. Пак преди около 10-12 дена се появи и другият проблем. Часовникът на лаптопа се сменя сам. Първо изоставаше с 10 мин.. после с 40, а накрая с два часа. Оня ден преинсталирах Уиндоуса и датата се оправи, но не и проблемът с копчето. Днес пускам лаптопа и датата беше се променила на 2010-а година. Защо се е получило така и как да го оправя? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Декември 12, 2012 Report Share Публикувано Декември 12, 2012 Вторият проблем е свързван с това, че нямаш свързана централната батерия, а вътрешната батерийка, която служи за захранване на RTC(часовника) и за да може CMOS паметта на BIOS да запазва настройките се е изтощила. Трябва да се замени. Дано не е запоена. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Декември 12, 2012 Report Share Публикувано Декември 12, 2012 Според мен първия проблем също се дължи на изтощената батерия на BIOS - вероятно настройките са по подразбиране и има настройка за състоянието на машината след спиране на електрозахранването (On/Off). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Декември 12, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 12, 2012 Сам мога ли да сменя тази батериийка, колко струва, ...? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Декември 12, 2012 Report Share Публикувано Декември 12, 2012 Батерийката не струва кой знае колко, но може да има особености в "пакетирането". Ако не знаеш как да отвориш лаптопа, за да я смениш - по-добре се довери на квалифициран техник. Батерийката иначе е към левче, лев и 50стотинки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ozic Публикувано Декември 12, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 12, 2012 Един приятел ми я смени. Беше потекла. Сега всичко е наред. Благодаря за помощта! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост