Jump to content

Два странни проблема с лаптоп

Препоръчан пост

Лаптопът ми е ASUS K52JC. С Windows 7 Ultimate съм. Това са проблемите:

1. Извадил съм батерията и го ползвам само със зарядно. Зарядното е изключено от контакта и за да пусна лаптопа, трябва да включа зарядното в контакта и да натисна копчето на лаптопа. Но от 10-12 дена, когато включа зарядното, лаптопа, се пуска сам. Копчето на лаптопа не е хлътнало или повредено, не е залепнало.

2. Пак преди около 10-12 дена се появи и другият проблем. Часовникът на лаптопа се сменя сам. Първо изоставаше с 10 мин.. после с 40, а накрая с два часа. Оня ден преинсталирах Уиндоуса и датата се оправи, но не и проблемът с копчето. Днес пускам лаптопа и датата беше се променила на 2010-а година.

Защо се е получило така и как да го оправя?

Сподели другаде

Вторият проблем е свързван с това, че нямаш свързана централната батерия, а вътрешната батерийка, която служи за захранване на RTC(часовника) и за да може CMOS паметта на BIOS да запазва настройките се е изтощила. Трябва да се замени. Дано не е запоена.
Сподели другаде

Според мен първия проблем също се дължи на изтощената батерия на BIOS - вероятно настройките са по подразбиране и има настройка за състоянието на машината след спиране на електрозахранването (On/Off).
Сподели другаде

Батерийката не струва кой знае колко, но може да има особености в "пакетирането". Ако не знаеш как да отвориш лаптопа, за да я смениш - по-добре се довери на квалифициран техник. Батерийката иначе е към левче, лев и 50стотинки.
Сподели другаде