abracadabra Публикувано Декември 11, 2012 Report Share Публикувано Декември 11, 2012 Здравейте, ...-дано съм по темата.Ако не е в правилния раздел, моля преместете я. Знаете, че сега е времето на подаръците... Децата ми искат таблет. От това което видях, мисля че са още скъпи, но може ли да ми дадете съвет за това какъв да взема. Но да е това което всеки иска, най-доброто съотношение между цена и качество(и параметри разбира се). Тези китайските където ги има в карфур, стават ли? Видях че са по-200-300лв. Аз гледах и такива от 1000лв.(и от 200 на сони...). Но мисля че нещо от типа на добър процесор, 3-4ГБрам, З-ДЖИ(било за интернета),хубава видео карта,... и такива там работи трябва да се гледа. Не да купя нещо от което да не съм доволен, но и не мога да купя нещо скъпо. Може ли за около 400лв. да купя добър таблет. Знам че тук има хора знаещи и този въпрос ще ги провокира да дадат съвета който бих искал. Например ако Вие(драги приятели) искате да купите таблет, но за само до 400 лв. как бихте постъпили? Моля, споделете. Помагайте. За мен е трудно. П.П. Може и запазен втора употреба. Може и от тези китайските измислените марки(Само ако стават изобщо-въпреки че ...-как мислите?). А и на някакъв готин телефон там от тези с интернет и тачскрийн-като галакси... -И още нещо. За да ползвам интернета от кабела(който си ползвам сега) трябва да сложа рутер. Но нищо не знам за това устройство(някакъв съвет?). А това +ДЖИ е с карта от мобилен оператор? За да ползва интернет таблета...? -Как става?Знам че са много въпросите, ама, пари ще давам, поне нещо съвет да ми дадете... Знаете тук питам за доста неща... Но и когато мога отговарям...Благодаря на всички отзовали се с мнения. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Декември 11, 2012 Report Share Публикувано Декември 11, 2012 1. Няма таблети с 3-4 GB RAM памет, или поне не са масови!2. Аз лично, не бих дал 300 лева за "noname" таблет, при положение, че марковите машини вървят с 150-200 лева по-скъпо.3. За 400 лева има наистина добри предложения, пък макар и по т.нар. return програми на производителите.4. За да се използва 3g интернет, трябва:4.1 Таблета да го поддържа, което качва немалко цената.4.2 Договор към някой от мобилните оператори именно за такъв тип интернет. При подписването се получава SIM карта, която след това се поставя в таблета и на практика имаш интернет достъп, навсякъде, където има GSM покритие. Моето мнение е да се насочите към нещо, базирано на Tegra 2 или Tegra 3 SoC чиповете на NVidia. Основното правило е, че колкото повече памет за съхранение има таблета, толкова по-скъп е! За моите нужди е достатъчно машината да има 8 GB , но ако прецените, може да купите машина с 16 или повече GB. Хубаво е (според мен, дори задължително) таблета да се предлага с Android 4 или да има възможност за ъпгрейд до него. Друго, което наистина много силно влияе на цената е размерът на екрана-колкото по-голям, толкова по-скъп. На мен 7 инча са ми добре, докато 10 инча таблет ми стои твърде голям и неудобен. П.С. Щом таблета ще се ползва от деца-трябва да имате в предвид, че най-вероятно често ще искат да купуват игри и други приложения от магазина на Google-Google Play. Също така, ще е добре да имате в предвид, ако децата ви поискат да правят root-ване на таблета, че подобно действие може да е опасно и в крайна сметка да се окажете със безполезна скъпа играчка в ръце. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Декември 11, 2012 Report Share Публикувано Декември 11, 2012 Да дам само коментара си за Android - обвързването с Google може да направи живота сложен при извършването на наглед прости действия.Направо си е леко недъгава OS според мен.Всъщност таблет е много относително понятие и има таблети по-близки до лаптопите, отколкото до "телефоните" по хардуер... Всичко зависи от бюджета, но за тези 300-400-500лв за ново няма голям избор. Choose life.Що иде до рутера - влиза кабел от доставчика и разделя интернета, като предоставя и безжична точка за достъп. Това е от потребителска гледна точка, да не се задълбаваме в техническата част. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Декември 12, 2012 Report Share Публикувано Декември 12, 2012 Abracadabra, нали си наясно, че децата ти вероятно се опитват да се усамотят с тази джаджа така, че да не можете да ги следите и да имат пълна свобода на действията, без някой да ги контролира. Смятай, че веднъж сдобили се с това, губиш всякакъв контрол над тях...! Риска е прекалено голям и не си струва опита дори! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Декември 12, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 12, 2012 Благодаря Ви приятели. Съветите се добри. Разбрах. Ясно ми е за рутерите. За 3G интернета(имало и 4G), но не ми трябва, щом и това те заробва да плащаш всеки месец(и сега плащам за достатъчно неща - даже ги и записвам иначе някой забравям). За Google-Google Play. И за това че все пак имаме компютър у дома с интернет и за училищни цели мисля че е достатъчен. За "noname" таблет също - явно не стават. Но не съм се отказал за това да купя нещо такова. Може би секън хенд, има сайтове разни, ще гледам и може би ще питам пак тук за това дали си струва някоя оферта. Ще купя рутер за вкъщи(ако взема таблет), и нали чрез WI-FI може да се приема интернет на някои места, нека да го ползват. Те ми казват че в училището имало деца с телефони и таблети който ползвали интернет, може би е 3G, а може и да са им пуснали някакъв WI-FI (ще питам). Не съм много навит за такава джаджа, ама... (като си спомня какво нещо беше касетофона по онова време...). Въпреки че и едно малко лаптопче(секън хенд) може да е с по-яки възможности от таблет..., или пък един от тези телефоните галакси... Ще гледам да добия още информация и мнения... Благодаря още веднъж.И, пишете ако имате някакви идеи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Декември 12, 2012 Report Share Публикувано Декември 12, 2012 Идея...! Изчакаваш няколко години, докато се развие добре технологията за смартфони, таблети и операционни системи за тях.В това време проучваш добре целта на децата или на твоя мерак да им закупиш играчка,с която да си играят отстрани зад колисите, скрити в близката горичка. Мисля че като родител трябва да си наясно колко са лъгани, използвани подрастващите и в какви флиртове и любовни афери биват въвличани. За наркотици да не говорим. С един таблет не знам как ще можеш да следиш действията им. Освен ако мечтата ти не е някаква кариера и извличане на полза от невръстното дете. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Декември 12, 2012 Report Share Публикувано Декември 12, 2012 Zig Zag, хайде стига глупости вече. Основно децата ползват таблетите за Скайп, Фейсбуук и YouTube. А ако "детето" тръгне да прави нещата, които ти цитираш, то просто няма достатъчното възпитание в културата на ползване на интернет и така или иначе ще намери начин да направи това, което си е наумило. Една друга опасност обаче е също така реална - някой да му го отнеме със сила или да бъде откраднат. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Декември 12, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 12, 2012 Да, за това да бъде откраднат има логика((като знам какви хора(деца)има)). Но, приятелю Зиг-Заг, много си черноглед.... Но, както и да е. Сега аз се замислям за лаптоп, май е по-добре от към параметри. И един малък....10-13 инча. Как мислите? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Декември 12, 2012 Report Share Публикувано Декември 12, 2012 Основно децата ползват таблетите за Скайп, Фейсбуук и YouTube.Е та нали за това точно говоря и аз! Те гледат да се лансират по мрежите за контакти, където могат да парадират чрез свои снимки, флиртове, закачки, а след цялата игра на кокетничене следва и срещата с непознатият "чичко"... тревичко. Без да им е ясно до къде ще стигнат. Важното е да има Super Man! Ако пък е момче, ще тръгне по грешен път с леки жени да има къде да си харчи парите. От мен това. От мераклията е решението му как да развива тинейджърските навици на детето си. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Декември 12, 2012 Report Share Публикувано Декември 12, 2012 Като цяло, таблета все още е една скъпа играчка! Да, аз от време на време го ползвам за писане на код, но е в пъти по-бавно от писането на нормална клавиатура, а да не говорим, че допълнителния софтуер, който ми трябва и от който има тонове безплатни програми за Windows, Linux, Mac, за Android струва пари! Общо взето, става за нормалните ежедневни дейности, които всеки извършва (четене, проверка на имейл и т.н.), но определено по-добра покупка би била лаптоп за същите пари. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Aquarius Публикувано Декември 12, 2012 Report Share Публикувано Декември 12, 2012 За мен единственият смислен таблет е Surface Pro на Microsoft, поради наличието на истински x86 процесор Intel Core i5, 4GB RAM, възможност за удобна клавиатура при нужда и пълноценна операционна система в лицето на Windows 8 Pro. Популярните в момента таблети с ARM сметалки са общо взето нищо повече от лъскави играчки, с които малко по-сериозна работа не може да се върши и реално погледнато един съвременен смартфон е почти еквивалентен като възможности, което на практика ги обезсмисля. За жалост Surface Pro-то тотално излиза от бюджета, заложен в темата, но няма какво да се направи по въпроса, освен да се търси друга форма на преносим компютър като например лаптоп, макар че за тия пари и там нещата не са цвете, но поне ги няма лимитациите, които налагат масовите таблети като функционалност и производителност. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Декември 13, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 13, 2012 Да, вече мисля за лаптоп (до мах. 400лв). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Декември 13, 2012 Report Share Публикувано Декември 13, 2012 Да, вече мисля за лаптоп (до мах. 400лв).IBM ThinkPad T60 е един относително читав лаптоп втора ръка за тия пари с двуядрено процесорче. Има и някои Dell-чета и HP-та, които са по-малки и читави, по-леки, но нямат CD/DVD устройство. Ако се насочиш към марка, може да ти дадем препоръки. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Декември 13, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 13, 2012 Тук видях един преди няколко дни, http://forums.softvi...-inspiron-1545/ Също и телефон може да взема. Със голям тачскрийн и интернет. За тези пари... Но поне засега семейнея съвет почти на 90% отхвърли таблета. Което е и най-разумното за нашия бюджет. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
lozan1 Публикувано Декември 14, 2012 Report Share Публикувано Декември 14, 2012 Съвсем малко по-голям бюджет може да позволи сравнително дбри неща за деца (без голями иигри и пр.) Говоря за нетбук, сравнително удобен за носене навсякъде.http://www.technopolis.bg/b2c/details/511359/P11010102~1/Netbuk-ASUS-EEEPC-1015BX-BLK085Whttp://www.technopolis.bg/b2c/details/517592/P11010102/Netbuk-ACER-AO722-C6CKKА, ако може да позволи бюджета http://www.technopolis.bg/b2c/details/517618/P11010102/Netbuk-ACER-ASPIRE-ONE-756-877BCSSВчера го купих с малка отстъпка и съм много доволен! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост