Jump to content

Моля за съвет за цена на комп. хардуер

Препоръчан пост

Здравейте! Преди 2 месеца си купих нов комп и се чудя какво да права със стария комп. Мисля да го продам за части. Имам Hard disk 80 GB samsung SPO822N 7200rpm/2M/ PATA/ , захранване NEOTech 330C – 400W, 80 mm Fan ( 24 pin ATX Connector, 4 pin 12V Connector, 4x Molex) , RAM PATRIOT 512MB - PSD5124003.

Въпросът ми е,каква е най-подходящата цена на която мога да ги продам?

Благодаря ВИ! :)

Сподели другаде

NEC AD-7170A Double Layer - Тип DVD записващо

Оформление Вътрешно

Интерфейс PATA

Кеш 2 MB

Скорост на четене на CD 48x

Скорост на четене на DVD 16x

Скорост при записване на CD 48x

Скорост при записване на DVD 18x

Време за достигане на DVD 160 ms

Време за достигане на CD 140 ms

Размери

Ширина 148 мм

Височина 42 мм

Дълбочина 175 мм

Тегло 705 г

Сподели другаде

Ами, не знам другите какво мислят, но моето мнение е следното...

За харда - 5-10 лв. С малко кеш и малък капацитет е и не е на реномиран производител (поне тогава Samsung не бяха такъв според мен). По принцип не е добра идея твърди дискове да се купуват употребявани, поне не и за някаква поне малко сериозна работа. Не се знае колко живот му остава.

За захранващия блок - 5-10 лв. Измислена марка е, старо е и е изгубило една добра част от и без това ниската си функционалност. Както и при твърдия диск - не се знае колко животец му остава.

За паметта - 10-15 лв. На малко или много реномиран производител е, но не е голямо количество, а и е за стара платформа, каквато не много хора имат и още по-малко се опитват да ъпгрейднат.

За оптичното устройство - около 10 лв. PATA е, което му ограничава приложението в по-съвременни системи, не е нищо особено като продукт и е старичко, което значи, че като нищо скоро може да си "замине".

Сподели другаде