orion Публикувано Юли 24, 2006 Report Share Публикувано Юли 24, 2006 Хуул,ай затваряйте темата всичко ще пиша със сейфна вече.Не ме интересува...аре няма да пиша по-темата... Тъжна картинка.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
mireto Публикувано Юли 24, 2006 Report Share Публикувано Юли 24, 2006 Проблемът, който стана с тази тема като начало, лично според мен се корени в нивото и начина на изразяване. Това, което написах и в първия си пост: Какъв е смисълът и целта на тази анкета? Изобщо не се разбира за какво става дума. Потребителите не могат да знаят какво си пишат останалите потребители по кюто, на ЛС-та и т.н. Това, че IVAN е написал нещо-си, някъде си (въпросът е, че от постовете на WarezRu изобщо не се разбира за какво става дума реално) едва ли би могло да бъде критерий и повод да се предизвикват дискусии как би следвало да се пише в ръководства, преводи или публикации на грамотни българи... Много думи с английско звучене са навлезли в българския език и много с преносно значение са станали единствения начин за изразяване на едни или други понятия, но поставянето на неясни анкети, които по-скоро биха стояли по-добре като дискусии, не мисля, че ще доведе до нещо позитивно.Ако е възникнал някакъв спор, много по-лесно и добре изглеждащо би било, ако се обяснява какво и как се е случило. На мен лично ми трябваха 10 минути да разбера какво иска WarezRu в тази "анкета" (на която дори заглавието трябва да се редактира).Освен това, което написа и Tragedy: имаме само три правила и ако и тях започнем да не спазваме, ще си загубим облика и предназначението. За личната преценка, за която говореше Kalera - аз си направих своите изводи а "неписането" в тази тема, няма да я направи по-смислена, WarezRu! Колкото до начина на изразяване на един или друг потребител в ръководства или преводи, грамоността на писане и т.н. можем да обсъждаме по далеч по-конструктивен начин, ако изобщо става дума за неща, които подлежат на обсъждане. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
WarezRu Публикувано Юли 24, 2006 Author Report Share Публикувано Юли 24, 2006 Тоя над поста на мирето си го търси ? А? Що не вземе да ме баннете???Хем ще ви е леко на душите...особено на някои... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
orion Публикувано Юли 24, 2006 Report Share Публикувано Юли 24, 2006 Тоя над поста на мирето си го търси ? А? Що не вземе да ме баннете???Хем ще ви е леко на душите...особено на някои...Писах лично,тук е безмисленно! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
IVAN Публикувано Юли 24, 2006 Report Share Публикувано Юли 24, 2006 e как се дразна от една моя грешка и един приятел да ме защити пред другите ( без да се допита до мене ... за каквото и да е било по въпроса ) започна огромен спор ... за еди що и незнам си що айде да спрем да спорим да се разберем като зрели хора и да мирясаме аз както казах .. благодаря, че ми споменахте за грешките ... ще знам в бъдеще да не ги права и т.н п.п. WarezRu успокой се малко .... за момента си гледай тебе .. не мене ..... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Tragedy Публикувано Юли 24, 2006 Report Share Публикувано Юли 24, 2006 WarezRu, за твое съжаление зная хвалбите ти от колко сайта са те баннали и сякаш си ги окачваш на герданче и се хвалиш пред другите момчета. Не мисля да банвам никой засега, всеки си изразява мнението и дори да сме поспорили, то е било за да си разясним някои неща. А ти като се чувстваш обиден, че някой не е съгласен с теб или че са те попитали за повече обяснение - за съжаление не можем да направим нищо по въпроса. И да добавя: дотук с безсмислените постове, темата достатъчно много се отклони. Моля всички, които желаят да пишат след мен да пишат по темата (тя май много се обърка де). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 24, 2006 Report Share Публикувано Юли 24, 2006 Колкото и да е му чудно и странно на WarezRu, има много хора, на които "термини" като "сейвам", "едитвам" и прочее не им говорят нищо. Затова и има български интерфейс за WindowsXP, за да могат хората, за които езикът е препятствие, да могат да работят с операционната система и да се ориентират в нея. Казано иначе: хората, които знаят английски и/или се оправят със "сейвам", ще се оправят и със "запазвам", но хората, които са свикнали на български интерфейс и/или не знаят английски, ще изпитат затруднения при "сейвам". Използването на български думи не само изглежда по-прегледно, но и спестява труда от транскрипция и сукане на език. Освен това, различните хора имат различна представа за някои думи. Пример: surface и template. Първото се среща като "сърфис" (което е правилното), но се среща и като "сърфейс". Второто се среща като "темплит", но се среща и погрешно - "темплейт". Сигурно и други варианти има, кой знае. Какво ще стане ако всеки си измисля свой вариант и особено ако използва няколко варианта в една тема - хаос ще настане. По-неопитните потребители ще прахосват повече време в разгадаването на значенията на отделни думи и да се чудят дали става въпрос за едно и също нещо, вместо да четат материала и да си свършат работата.Така се губи цялата идея на ръководствата и от цялата работа НИКОЙ не печели. Недопустимо е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост