Sten Публикувано Декември 20, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 20, 2012 Вече е късно за предложения. 8,5 мегабайта струва ми се отговаря на 68 мегабита. Дъното ми е MSI 880GMA-E45 - там за LAN пише: 10/100/1000*1. Между него и устройството(DNS-345) има рутер TP-Link TL-WR740N - за него пише 150 Mb/s. Правилно ли съм разбрал, че компютъра с това дъно позволява по-голяма скорост(1000 мегабита), отколкото рутера? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
artgun Публикувано Декември 21, 2012 Report Share Публикувано Декември 21, 2012 ДА!Кофти ситуация, но ако рутера филтрира и интернет трафика у вас е по-добре да го замениш за гигабитов, т.е. поне този - http://www.jarcomput...g/?m=7&i=538943, а защо не и този - около 30 лв по-скъп е - http://www.jarcomput...g/?m=7&i=545120 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Декември 28, 2012 Author Report Share Публикувано Декември 28, 2012 Днес реших да прехвърля някои файлове от NAS-устройството към лаптоп(с линукс). Оказа се, че скоростта е около 2,1 мегабайта в секунда. Това ми се струва малко дори за моят евтин рутер. На теория безжичната връзка е до 54 мегабита - нали? Лаптопа ми показва сила на сигнала около 55%. Рутера е в съседната стая под бюрото(на около 30 см от пода), близо до стената. Тоест сигнала трябва да премине през стена от плътни тухли, една секция, около 2 метра въздух и страницата на още една секция за книги. Има ли смисъл да местя рутера, за да се опитам да получа по-добър сигнал? И ако успея да получа по-добър сигнал - дали това в моят случай ще се отрази на скоростта на прехвърляне?Относно горното предложение - сегашният ми рутер струва колкото разликата в цената между онези два. Ако е възможно - ще предприема някакви мерки за да подобря положението, но в скоро време не смятам да взимам друг рутер. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Декември 28, 2012 Report Share Публикувано Декември 28, 2012 Днес реших да прехвърля някои файлове от NAS-устройството към лаптоп(с линукс). Оказа се, че скоростта е около 2,1 мегабайта в секунда. Това ми се струва малко дори за моят евтин рутер. На теория безжичната връзка е до 54 мегабита - нали? Лаптопа ми показва сила на сигнала около 55%. Рутера е в съседната стая под бюрото(на около 30 см от пода), близо до стената. Тоест сигнала трябва да премине през стена от плътни тухли, една секция, около 2 метра въздух и страницата на още една секция за книги. Има ли смисъл да местя рутера, за да се опитам да получа по-добър сигнал? И ако успея да получа по-добър сигнал - дали това в моят случай ще се отрази на скоростта на прехвърляне?Относно горното предложение - сегашният ми рутер струва колкото разликата в цената между онези два. Ако е възможно - ще предприема някакви мерки за да подобря положението, но в скоро време не смятам да взимам друг рутер.Теоретичната скорост при 802.11g е 54Mbps(6,75MB/sec) - двупосочна. Реално достижимата скорост при 801.11g е около 2-2,5MB/sec Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
artgun Публикувано Декември 31, 2012 Report Share Публикувано Декември 31, 2012 А не може ли просто едно кабелче да опнеш? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Януари 1, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 1, 2013 Вече мога. Първоначално не беше удобно, защото устройството беше най-отгоре на една секция, а е опасно да качвам и лаптопа на такава височина. Оказа се обаче, че ел-контакта(поради ЕГН-то си ) ми прави номера - прекъсвания на тока. Затова преместих устройството на друга секция и лаптопа вече е до него и кабела от комплекта(мисля, че е 1 метър) ще свърши работа.Какво става с теб - взе ли вече нещо такова или чакаш следновогодишните разпродажби? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Януари 26, 2013 Author Report Share Публикувано Януари 26, 2013 Здравейте отново.Снощи изглежда съм "счупил" линукса(отново ) и реших вместо за пореден път да си губя времето в преинсталиране и донастройване, да включа отново старият ми настолен компютър. Идеята ми е да го свържа с моят сървър, за да пусна на племенника ми някакво детско филмче оттам. Въпросът ми е първо - може ли да стане както е на схемата? Защото пробвах да инсталирам от диска на устройството, както направих на първият компютър, но не се получи. С "Map Network Drive" също не стана или някъде бъркам нещо... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юли 10, 2013 Author Report Share Публикувано Юли 10, 2013 Здравейте отново.Подновявам темата, защото от няколко дни се появи проблем с моят NAS. Проблемът се състои в това, че спря да ми приема паролата за уеб-интерфейса. А искам да вляза там не само "по принцип", а и защото от даден момент вентилаторите на устройството започнаха да работят постоянно на високи обороти, а не както беше настроено по принцип - на Auto(да се включват след превишаване на определена температура). Правим ремонт вкъщи и на няколко пъти спирахме и пускахме тока и доколкото изобщо мога да съм сигурен, проблема с охлаждането(и оттам - проблема с влизането в настройките) се появи след като бях извикал един елтехник(който уж си разбира от работата), който докато оправяше кабелите на таблото докосна където не трябва и нещо изпука - след това нямаше видими проблеми, освен този с NAS. Възможно е двата проблема да не са причинно свързани, защото няколко седмици по-рано променях някои настройки - бях се опитал да активирам втора LAN-връзка(устройството има два конектора), но не стана и после реших отново да я махна.Отзад на устройството има един бутон Reset - за връщане към фабричните настройки. Предполагам, че нямам друг избор освен да го използвам, за да си оправя проблема, но все пак реших да попитам - това означава ли, че ще ми се изтрие цялата информация от дисковете? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост