Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте. Първо искам да кажа, че не съм сигурен дали това е точното място за писане на темата, ако не е, моля да бъде преместена.

Имам няколко въпроса:

Какво е оверклок и добре ли е за процесора.Може ли да се повреди по някакъв начин?

Оптимизиране на nvidia graphics card за игри. И по точно за World of Wacraft за по добър fps.Как да ги направим и ще има ли някакъв ефект?

Windows 8 - чувам че е по лек, но аз имам някакви спайкове от време на време, който не съм ги имал при windows 7... По добре ли е да си мина на windows 7 или да изчакам по нататъшни ъпгреиди на системата?

Това е моята система.Какво може да се направи за да работи по бързо?Опасно ли е за хардуера? :

DxDiag.txt

Сподели другаде

Какво е оверклок и добре ли е за процесора.Може ли да се повреди по някакъв начин?

Overclock е начин за принуждаване даден хардуерен компонент да работи по-бързо от заводските му характеристики. Това най-често се извършва посредство завишаване на работните честоти на компонента. Процесорът не е единственият компонент, който може да се оувърклоква. Видео карти, памет и чипсети на дънни също се подават на оувърклок. Оувърклокът се прави с цел повишаване на производителността, но за сметка на това може да доведе до нестабилност на системата и дори повреда на съответния компонент, ако има проблеми с напреженията и/или прегряване (заради недобро охлаждане). По принцип повреждането на съвременните компоненти не е толкова лесно, но си остава възможно, ако оувърклокът се извършва неразумно.

Оптимизиране на nvidia graphics card за игри. И по точно за World of Wacraft за по добър fps.Как да ги направим и ще има ли някакъв ефект?

Не мисля, че може да се направи нещо, за да се "оптимизира" видео картата. Преди време имаше специално тунинговани драйвери за NVIDIA и ATI, от които всъщност имаше полза, но тези времена отминаха. Най-доброто, което можеш да направиш, е да инсталираш последния драйвер за нея. На теория можеш да я оувърклокнеш, но надали ще усетиш някаква разлика при видео карта от нисък клас. Най-ефективното решение е просто да намалиш разделителната способност и/или графичните детайли в игрите.

Windows 8 - чувам че е по лек, но аз имам някакви спайкове от време на време, който не съм ги имал при windows 7... По добре ли е да си мина на windows 7 или да изчакам по нататъшни ъпгреиди на системата?

Като цяло да, по-добре оптимизирана е от Windows 7. И все пак не е ясно точно какво имаш предвид под "спайкове". Предполагам говориш за игри. Обикновено това е термин, който се използва при мрежови проблеми. Ако имаш предвид насичане, то може да се дължи на проблемни драйвери (ако не са актуални и/или не са изчистени от бъгове), макар това да е малко вероятно. Може да се дължи на проблем в самата игра, ако е стара и/или има някаква несъвместимост в нея с Windows 8. Възможно е и някой-друг процес да натоварва системата, ако е написан некадърно.

Това е моята система.Какво може да се направи за да работи по бързо?Опасно ли е за хардуера? :

Ами, зависи да работи по-бързо в ежедневието или за игри. Всъщност за игри вече споменах какво може да се направи. За повишаване на общата производителност е добре всички драйвери драйвери да са актуални (това е по-важно за стабилността, но понякога има полза и за производителността), да се спрат излишните стартиращи се с Windows процеси/програми и да не се инсталират излишни приложения.

Като цяло мога да ти препоръчам да погледнеш тази тема. Дълга е, но е полезна.

Опасно ли е това да се направи? - http://www.ehow.com/...ft-playing.html

Не, не е. Това е общо взето точно това, което ти казах, че може да се направи - да се намалят графичните детайли. Настройките на видео картата обаче ще се отнасят и за други игри, т.е. и там ще загубиш от визуалните прелести. По принцип е добре да си ги регулираш от самата игра, ако това е възможно, а не глобално. Или да си направиш отделен профил за всяка игра (мисля, че трябва да е възможно, не съм запознат чак толкова с драйверите на NVIDIA).

Сподели другаде