Jump to content

Грешки при зареждане на Setup-а на Windows XP

dan40o

Препоръчан пост

Днес реших да преинсталирам стария ми компютър. И имам 3-4 диска с Windows XP (lite) SP3 и др. Дисковете си работят. Когато сложих диска не го четеше. Смених оптичното устройство с доста по-старо, но всичко съвпадна. Интерфейсния кабел. Аналоговия Аудио кабел и разбира се захранващия кабел. Пуснах го сложих диска с XP (lite). И тръгва да зарежда и дава грешка (на снимката).

post-18505-0-17451200-1352836720_thumb.jpg

Диска работи защото преди време бях преинсталирал лаптопа ми, понеже е доста слаб. Добре сложих друг диск със XP SP 3 (без lite) даде OverFlow memory error Сложих друг диск, по време на зареждане даде друга грешка!

Сподели другаде

Ако проблемът е налице с различни инсталационни дискове, различни оптични устройства и различни кабели, то значи може би ще е в дънната платка и/или паметта. Колко и какви банки памет имаш? Каква е дънната платка? Тествал ли си паметта? Ако не си, можеш да го направиш с Memtest86+. Запиши си стартиращ диск или стартираща дискета и остави паметта да се тества поне няколко часа. Ако има грешки и имаш повече от една банка памет, можеш да опиташ да премахнеш една временно.
Сподели другаде

Дам, проблема се появява с различни дискове. 2 плочки по 128мегабайта. Дъното не съм сигурен каква марка е, а и не тръгва Wina. Също така на платката пише само FC ga-72М. Ще пробвам !
Сподели другаде

Махнах едната плочка РАМ, и пробвах да инсталирам, 1. Сложих диска с XP SP 3 (lite) даде тази грешка !

post-18505-0-51090900-1352906799_thumb.jpg

2. Пробвах с Windows XP Sp3 Появи се тази грешка

post-18505-0-37400200-1352906834_thumb.jpg

3. Пробвах с другия диск на XP SP 3 даде тази грешка

post-18505-0-32780700-1352906866_thumb.jpg

Сподели другаде

Имах подобен проблем (липсва ту един файл ...ту друг) ,но си купих ново CD/DVD и "си тръгна" СD-то с ХР-то.Старото го оставих ,защото още си работеше и го ползвам още ....но за преинсталация явно не става.При теб може и да е дъното - да "греши" един път наедно място , друг път на друго...

И все пак според мен :

-"reset" на биоса ( според книжката на дъното...джъмпери...или махане на батерията)

-да си оправиш настройките (IDE....1-во boot да е CD....)

-и да пробваш

A след това да пробваш с "по-ново "CD/DVD (имал съм проблем със скорости на четене и запис с "по-старите") или.... друго дъно може би...

Сподели другаде

"reset" на биоса ( според книжката на дъното...джъмпери...или махане на батерията)

-да си оправиш настройките (IDE....1-во boot да е CD....)

-и да пробваш

Махал съм батерийката няма резултат

В биос не мога да променя 1 у-во да е CD/DVD

Пробвах с Windows XP sp 2 + sata drivers и този път зацепи на NTLDR is missing.

Дали ще стане ако сложа хард диска на по-стар компютър, само да го преинсталирам и да го върна обратно на по-новия ?

Сподели другаде

Добре, ще я пробвам, но какво мислиш за смяната на хардовете ? Ако го сложа на друг компютър хардиска и да преинсталирам Wina и после да го върна ?!
Сподели другаде

Имам един HDD 15Gb (от стар компютър) и го ползвам за резерва ,та когато ми се получи проблем с новия HDD - сложих от стария - работеше.Като си "поиграх" още малко се оказа,че проблема ми е в SATA-кабела на новия (стария е с АТА).

Двата компютъра са с AMD процесори ,но различни дъна...сокети..видеокарти...

Същия HDD 15Gb го дадох на приятел ,но с Intel-ски процесор ...друга конфигурация, и го e ползвал около месец без преинсталация на XP-то.Той е само с няколко основни програми (XnWiew,KMplayer,Opera,Skype...), докато си купи друг HDD,така че би трябвало да стане.

Както ти казва Night_Raven:"Не е фатално..."

Пробвай ,но по- добре без драйверите (чипсет...видео...)

Сподели другаде

Добре, преинсталирах го, върнах хард диска и дъмпва син екран не мога да го прочета или да го снимам защото се показва за секунда и се рестартира.

Когато ресвам Биос ми дава грешка. Когато включа компютъра пищи по 2-3 пъти и ми дава да заредя предишните настройки. F2 Default Settings или да заредя новите F1 аз давам да зареди старите.

Да добавя също така не стига до зареждането на Windows !

Сподели другаде