Jump to content

Препоръчан пост

Имам следния проблем.Като си пуснах ПЦ-то днес след зареждащия екран на windows xp се появи това post-29095-0-32266900-1352810307_thumb.jpg.след около 10 сек. PC-то се ресна и так се появи този екран,и пак се ресна. Моля помощ.
Сподели другаде

Какъв е този инсталационен диск? Диска за Windows-а ли?Ако взема диска от приятел ще ми иска ли допълнителни драйвери?Може ли да ми обясниш как точно се прави chkdsk и сигурно ли е че ще се оправи по този начин?
Сподели другаде

Какъв е този инсталационен диск? Диска за Windows-а ли?Ако взема диска от приятел ще ми иска ли допълнителни драйвери?Може ли да ми обясниш как точно се прави chkdsk и сигурно ли е че ще се оправи по този начин?

Да за инсталационен диск говоря. Не, няма да ти иска драйвери.Процедурата е следната: Поставяш диска, и бутваш от него. Предполагам че до тук всичко ти е ясно? Ако не знаеш как да бутнеш от диска, повикай някой който разбира.

Ако всичко е наред, продължаваш със диска до като се стигне до тази страница:

http://prikachi.com/images.php?images/705/5492705q.jpg

Тук ще се наложи да избереш Repair, или да натиснеш бутон R.

Следващата страница ще видиш ето това:

http://prikachi.com/images.php?images/736/5492736i.jpg

Тук съм използвал картинка от Windows 7, но не можах да намеря картинка на ХР. Но е едно и също.

Избираш от долу онова черното прозорче, или командният прозорец. Вътре във него пишеш:

CHKDSK C: /X /F /R

Разбира се ако ОС е инсталирана на дял С: Следва да натиснеш Enter. Рестартираш компа и вадиш диска. Операцията ще се проведе Преди да зареди ОС.Няма да е лошо същото да го направиш и за останалите дялове, които имаш, като само сменяш буквата С: със тази на следващият дял.

При поставяне на командата спазвай паузите.

Ако със това не се оправи, погледни последната картинка, която съм качил. Избери най от горе първото Windows Repair.

Изчакай да завърши и стартирай компа.

Успех и ако нещо не си разбрал питай, ще обясня. И не забравяй да пишеш какво е станало.

Сподели другаде

Имам последно питане. обясни ми как да си го бутна. и още едно нещо. CHKDSK C: /X /F /R това дословно или само някои. след като свърши дали останалите неща които са били дали ще останат? например снимки,документи...
Сподели другаде

Първо-диска трябва да е т.нар. буутващ. От BIOS менюто, в което се влиза с различни бутони спрямо различните производители на дънни платки, се наглася първо да се boot-ва от CD/DVD устройството. Как става това, има описано в Интернет и многократно в този форум.

Второ-тази команда се пише дословно (може да не е с главни букви). Трябва да се изчака свършването на процедурата.

Трето-цялата информация на компютъра остава непокътната.

Според мен, ще е добра идея, ако компютъра въобще стартира, ценната информация да бъде прехвърлена на външен носител.

Сподели другаде

И под safe mode става така. Имам и друг въпрос - може ли да се направи копие на оригиналния диск?

Защо ти е да си правиш копие? Във всеки един сайт можеш да си намериш Windows. да си го изтеглиш и след това да си направиш бутващ диск. А как се прави бутваш диск, можеш да намериш и във този сайт,има много добра тема.Това че не е оригинален няма значение, все пак ти ще правиш поправка, а няма да го инсталираш.

Единствената ми препоръка е Windows-а да е: Windows XP Professional SP3 MSDN.

Сподели другаде

преди да стигна на втория екран ми изисква администраторска парола.проблема е, че съм я забравил и не мога да си я спомня.гледах клипове във youtube.com , че след като стартирам компа и след като поспамя F8 излиза safe mode и още няколко опции.чрез този начин мога ли да вляза в admina и да му махна pass-a.
Сподели другаде

До сега не бях чувал да иска парола, но щом казваш. Ще предположа че е вярно, защото аз работя със Windows7 и със ХР не съм пробвал. Ето два варианта за които се сещам.

Първи вариант:

Никой не слага администраторска парола по време на инсталация. Възможно е да няма такава. Ако няма то трябва да си останат празни редовете и да натиснеш ОК.

Втори вариант:

Ако преодължава да ти иска парола, кликни със десен бутон на моят компютър. Избери управление=>Local Users and Groups=>Users=>във дясно кликни със десен бутон на Administrator и избери Set Password от следващият прозорец избери Proceed ше ти излезе още един прозорец там вече може да си запишеш твоя парола, която може лесно да я запомниш. Дори и да си имал парола, тази ще я замени.

Сподели другаде

• 3 weeks later...

Имам следния проблем.Като си пуснах ПЦ-то днес след зареждащия екран на windows xp се появи това post-29095-0-32266900-1352810307_thumb.jpg.след около 10 сек. PC-то се ресна и так се появи този екран,и пак се ресна. Моля помощ.

днес го оставих на техник. Той каза че може C-то да е заминало. Каза че ще го тества допълнително. Ако е заминало C-то какво да правя????
Сподели другаде

днес го оставих на техник. Той каза че може C-то да е заминало. Каза че ще го тества допълнително. Ако е заминало C-то какво да правя????

Приятелю, аз някога бях на тази вълна /не разбирам/.Мислих си че подобни хора, като във твоя сервиз, ше помогнат. Във България всичко това, звучи много странно. Всеки гледа да вземе някакви пари.

Решението е: Четеш повече и питаш във форумите, Не всеки отговор е решение,но след като си прочел ще схванеш, дали те лъжат или е вярно.

ПП: Вярвай ми, и още, и още, продължават да се опитват.

Сподели другаде

Приятелю, аз някога бях на тази вълна /не разбирам/.Мислих си че подобни хора, като във твоя сервиз, ше помогнат. Във България всичко това, звучи много странно. Всеки гледа да вземе някакви пари.

Решението е: Четеш повече и питаш във форумите, Не всеки отговор е решение,но след като си прочел ще схванеш, дали те лъжат или е вярно.

ПП: Вярвай ми, и още, и още, продължават да се опитват.

техника ми е приятел. Оправял ми е компа мноо пъти. Имам му доверие и не ми зима пари. Не ми отговори на питането. Ако съм си прецакал Ц-то какво да правя. Дали да зема ново Ц или да го re-install?
Сподели другаде