Jump to content

Проблем със монитора

Препоръчан пост

Здравейте!

Имам проблем. Преди около 20 дена си купих нов компютър и в началото свичко беше ок.След известно време се пояли следния проблем:

Когато включа компютъра,монитора ми изгасва и нищо не се показва. Изключвам и включвам монитора няколко пъти и когато зареди Windows 7,и пак повторя това няколко пъти,почва да си работи нормално. :?

Благодаря Ви! :)

Сподели другаде

Значи,да свети лампичката на монитора - Самсунг SyncMaster 932b. Забелязах,че този проблем се появява и когато компютърът заспи, както и когато се изключи монитора след 10 мин,.така съм го настроил от power save control.
Сподели другаде

Мисля, че проблема е точно в монитора.Когато пуснеш или "събудиш" компютъра , момитора показва ли за момент картина и след секунда- две тя изчезва ли, или въобще не се появява картина? Защото ако е първото /изключването на подсветка след около 1-2 секунди/ това значи че се активира защитата на инвертора.

По принцип Самсунг SyncMaster имат много често такива проблеми. Те са лесно поправими и се дължат или на това, че на повечето инверторни трансформатори се развалят вторичните намотки /тяхното съпротивление в изправно състояние трябва да е около 1000 ома/ или защото има подути кондензатори. Желателно е да се проверят всички електролитни кондензатори и да се замерят намотките на трансформатора за да се каже къде точно е проблема..

Сподели другаде

да точно това прави,влючи се за секунда и отново изгасва след 1-2 секунди и това се повторя няколко пъти,и после почва да си работи нормално. Извинете за невежеството ми,но можели да попитам,какво е "активира се защитата на инвертора".

Интерестното обаче е ,че това не се появява при всяко включване на компютъра.

Сподели другаде

kostadinovf все още има шанс проблема да е в подути електролитни кондензатори в захранващата платка. За целта трябва да се извади захранващата платка на монитора много внимателно и да се огледа. Всички електролитни кондензатори, които са надути е силно препоръчително да се подменят с нови, като се спазят параметрите написани върху корпуса на подутите. Ползват се кондензатори предвидени да работят на температура до 105 градуса. Така както описваш повредата, това трябва да стане спешно, въпреки че след изключване -включване на монитора проблема се оправя . Но това е индикация, че има вероятност да се повреди импулсният трансформатор на инвертора за подсветката /ако вече не е „заминала” една от двете му вторични намотки/. Това може да се разбере , като се проверят вторичните намотки на трафа с омметър. Както вече казах, тяхното съпротивление най-често в изправно състояние е около 1000 ома. Ако имаш елементарни познания по електроника, можеш да си ремонтираш монитора максимално бързо сам. В противен случай - сервиз .

Разбира се винаги има вероятност да не е нито една от възможните две причини, които предполагам, че създават описаният от теб проблем. Но това може да се разбере единствено след проверка .

Сподели другаде

Преди окола 2 месеца ми изгора компютърът вследствие на токов удар,възможно ли е това да е довело до този проблем с монитора . Ще откарам монитора на сервис и дано да не се стигне до там да си копувам нов монитор,защото преди 20 дена си купих нов компютър,и просто нямам възможност да си позволя за момента. :) БЛАГОДАРЯ МНОГО!!!
Сподели другаде