Jump to content

Проблем с компютър - "не разпознава монитора"

Препоръчан пост

Здравейте, имам следния проблем. На един компютър:

дъно - MSI K8NGM-V

рам - 512MB

хард диск - ATA 80GB

при рестарт компютъра се чува,че работи, но не се рестартира или ако все пак се рестартира монитора не се разпознава. Следователно го гася и го пускам след 5мин. без проблем.Направих рам тест, но проблем с нея няма. Реших, че може би е проблем с видеокартата която е вградена и взех та сложих харда на друг компютър да го преинсталирам и да видя дали пък не е от конфликтни драйвери. Та свалих хард диска и го закачих на другия компютър за да го преинсталирам. Всичко върви по план, но когато тръгнах да дърпам драйверите от нета да ги инстална на "проблемната машина" изведнъж компютъра загуби сигнал с монитора. В момента хард диска е на 100% работеща машина и ме кара да си мисля, че проблема най-вероятно е в хард диска, но все пак ако някой се е сблъсквал с подобен проблем нека пише какво да направя за да открия къде точно е проблема.

Сподели другаде

Обърках се.

Ако мониторът не се включва още от самото начало, няма как да се дължи на драйвер, защото на този етап няма заредена никаква операционна система.

Ако си премахнал хард диска, тогава проблемният компютър с какъв хард диск е в момента?

Да разбирам, че сега системата, на която е монтиран въпросния твърд диск, има проблеми със стартирането?

Сподели другаде

Първо да отбележа, че компютъра е на един мой приятел и нямам наблюдения как е работил с него. Един ден ми се обади, че компютъра работи, но няма сигнал с монитора. Та отидох взех го и започнах да търся къде е проблема.

При включване на компютъра всичко работи, но когато ге рестартитам след това монитора не показва образ(не изписва текста за проверка на сигнален кабел) един вид монитора се и е разпознат, но просто няма образ. Реших да го преинсталирам, но когато форматирам хард диска и компютъра тръгне да се рестартира(за да започне съществената част на инсталацията) компютъра просто забива с екрана подканващ за рестарт за да продължи инсталацията. Тогава просто трябва да го угася и да започна всичко наново. Реших да сваля харда и да го закача на моя компютър и да го преинсталирам на него(нека отбележа, че моя хард диск не го махам, т.е. работя с двата), та преинсталирах го и реших преди да го върна на "неработещия компютър" да си изтегля всички необходими програми и драйвери и едва след това закача на другия компютър. Докато търсех обаче нужните драйвери просто монитора угасна(остана активен, просто образа изчезна), и си свалих всичко необходимо на лаптопа и го качих на флашката и съответно хард диска го върнах на компютъра. Опитах се да включа компютъра, но пак греда, монитора си е активен, но без никаква визуализация.Угасих го, след 5мин. го пуснах и тръгна, но веднага след логото за зареждане на Windows, се появи син екран с грешка 0х000007b (0x80d86b58,0xc0000034,0x00000000,0x00000000).

Подозирам, че са нужни допълнителни драйвери за харда, но ще почакам някой по-компетентен да даде идея какво да направя. Като цяло по-важно ми е да намеря причината за "губещата" се връзка компютър-монитор, отколкото обяснение за грешката която ми се появи при стартиране на компютъра.

Сподели другаде

Да, грешката подсказва, че липсва драйвер за SATA контролера.

Искаш да кажеш, че на твоя компютър също се гаси мониторът? Т.е. всичкият хардуер (компютър, монитор, мишка, клавиатура и т.н.) е твой, а ползваш само и единствено твърдия диск от проблемния компютър?

Сподели другаде