Jump to content

Как се записва win7 на DVD

dan40o

Препоръчан пост

Може ли някой да ми разясни как се прави Boot-абле DVD със Windows 7 стъпка по-стъпка. Преди малко пробвах и изписа CDBoot: Couldn't Find NTLDR. Благодаря предварително.
Сподели другаде

Ами, нужно е програмата да може да създава образ от избрани файлове/папки. Такива са ImgBurn, UltraISO, Magic ISO Maker, PowerISO и WinISO. И все пак, не е задължително да се създава образ от файлове, който след това да се запише. Трябва напълно спокойно да можеш да си запишеш файловете директно, като просто укажеш на програмата запис изрично да го направи стартиращ. Ръководството ми изглежда точно, т.е. би трябвало да работи. По принцип в поле Boot message би трябвало да е въведено Microsoft Corporation, a за файлова система би трябвало да е избрана опцията ISO 9660 + UDF, така че можеш да опиташ да ги промениш тези неща.

Също така кажи (за всеки случай) твоя etfsboot.com файл колко е голям - 2 или 4 килобайта?

Сподели другаде

Тогава би трябвало уж всичко да е наред. По принцип бих ти предложил да опиташ някоя от другите програми за запис. Например за ImgBurn си има конкретно ръководство как да се направи това, което искаш, но реално Nero също би трябвало да може да се справи.

Можеш да опиташ да промениш настройките, които споменах. За всеки случай.

Сподели другаде

Разбира се, че други инсталационни дискове работят на компютъра. Имам записан Windows XP sp 3 и Sp 2 64bit и вървят. Записвани са по тази статия. А този диск който записах, не съм го пробвал дали работи на друг компютър.
Сподели другаде