Jump to content

Лаптопът е бавен и забива след преинсталация

gabitoyy_vr

Препоръчан пост

• Отговори 33
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Публикувани изображения

Изглежда сякаш драйверите са инсталирани. Не виждам само звуковата карта на Yamaha, но ако имаш звук, значи все пак може би няма нужда от драйвера.

Изтегли Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) избери Options -> Filter Options... -> постави отметка на Hide Microsoft entries -> OK;

3) меню File -> Refresh;

4) меню File -> Save... (от падащото меню остави избран .arn за файлов формат);

5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата.

Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):

- при публикуване на коментар кликни бутон Повече опции;

- долу в секция "Прикрепяне на файлове" посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;

- накрая кликни Добавяне в мнението.

Сподели другаде

Здравейте,изтеглих програмата ,и след това изтеглих 2 програми за архивиране на файлове и ми иска някакви кодове и незнам как да я инсталиран.При сваляне на каквито и да е файлове ,сваля и от 94 % направо ми дава,че е свален файла, и после ми дава грешки при опит за отваряне или ми дава,че няма програма, която да отвори този файл......Искам да кажа и още нещо,когато вляза в vbox7 клипчетата изобщо не ми тръгват,имам инсталиран флаш плеър,някой път се случва да чакам по 10-15 минути да ми тръгне клип,в случай,че тръгне,тръгва за 1-2 секунди и спира и не тръгва повече.А в повечето случай,колкото и да го чакам изобщо не тръгва..Незнам проблема в видеокартата ли е....Забравих да спомена на Night_Raven че няма найстина драйвер за звуковата карта,защото съм с външна звукова карта,понеже като взех лаптопа звуковата карта е била изгоряла,а аз си мислех,че проблема е в някой драйвер...Но всичко е наред,имам звук.Много благодаря на всички,които ми помагат!
Сподели другаде

Какви кодове? Хайде де, бъди по-точна. Искаш помощ, а не предоставяш никаква реално полезна информация.

Сканирай с Malwarebytes Anti-Malware. Ако тепърва инсталираш програмата, в края инсталацията ще има отметка за автоматична актуализация, не я премахвай. В противен случай обнови дефинициите й ръчно. Ако вече имаш програмата, провери дали имаш последната версия и ако нямаш, премахни твоята и инсталирай най-новата, като в края на инсталацията остави отметката за актуализация на дефинициите.

Инструкции за сканиране:

- стартирай програмата;

- избери Perform quick scan (Бързо сканиране) и кликни бутон Scan (Сканиране);

- след като приключи сканирането, ако не са открити заплахи, ще се отвори автоматично текстов файл (който можеш да затвориш) и програмата ще те уведоми, че не е открила нищо, след което можеш да кликнеш бутон OK и да я затвориш;

- ако са открити заплахи, кликни бутон OK и после Show Results (Покажи резултатите);

- кликни бутон Remove Selected (Премахни избраните);

Ако е нужен рестарт, се съгласи и рестартирай веднага. След рестарта стартирай отново програмата, иди на подпорозиорец Logs (Дневници), маркирай последния дневник, кликни бутон Open (Отвори) и му копирай съдържанието тук. Ако не е бил нужен рестарт, трябва да се появи текстов файл - копирай му съдържанието тук.

Сподели другаде

Инсталирах програмата,имаше отметка ,че програмата ще стартира автоматично,но не стартира,опитах да я отворя,показа ми,че зарежда ,но нищо не ми отвори.Реших,че е нужен рестарт,след което лаптопа ми зареди след 10 минути,за момент работния плот беше в синьо,и при обновяване на иконите за момент работния плот отново става в синьо,и изобщо не ми стартира програмата.Започна да засича още повече и тази програма ми дава грешки,откакто я инсталирах и иконите на работния плот ми стоят маркирани и немога да ги оправя.Опитах да обновя иконите но пак не става.Забравих да спомена,че преди да го преинсталирам,той беше с друг windows xp ,но не приемаше антивирусна,и около 10 дни е бил без антивирусна.В последствие се оказа,че едната от флаш паметите ,които му слагам (за филми и т.н) има някакъв МАЛАУЕР,това го разбрах ,след като го преинсталирах и има антивирусна.А доколкото до програмите,които ми искаха код за архивиране,искаше ми някакъв регистрационнен код,за да завърши инсталирането,но този код го нямаше никъде в папките..Съжалявам за неточността ,ще гледам отговорите да ми бъдат точни и ясни. Мнението ми е,че в лаптопа има някакъв вредоностник ...
Сподели другаде

Повече не свързвай никакви външни памети (флашки) към системата. Поне докато проблемът не бъде отстранен.

Изтегли OTL и го запази на работния плот:

- стартирай инструмента;

- постави отметка в горната част на Scan All Users;

- в поле Standard Registry избери All;

- от падащо меню File Age избери 90 Days;

- постави отметки още на: Skip Microsoft Files, LOP Check и Purity Check;

- в поле Custom Scans/Fixes (в долната част на програмата) постави следния текст (маркирай го, натисни Ctrl+C и после в полето на OTL натисни Ctrl+V):

netsvcs
msconfig
safebootminimal
safebootnetwork
activex
drivers32
%SYSTEMDRIVE%\*.*
%USERPROFILE%\*.*
%USERPROFILE%\Application Data\*.*
%USERPROFILE%\Application Data\*.
%USERPROFILE%\Local Settings\*.*
%USERPROFILE%\Local Settings\temp\*.exe
%USERPROFILE%\Local Settings\Temporary Internet Files\*.exe
%USERPROFILE%\Local Settings\Application Data\*.*
%AllUsersProfile%\*.*
%AllUsersProfile%\Application Data\*.*
%AllUsersProfile%\Application Data\*.
%AllUsersProfile%\Application Data\Local Settings\*.*
%AllUsersProfile%\Application Data\Local Settings\Temp\*.exe
%ALLUSERSPROFILE%\Documents\My Music\*.exe
%ALLUSERSPROFILE%\Documents\My Pictures\*.exe
%ALLUSERSPROFILE%\Documents\My Videos\*.exe
%ALLUSERSPROFILE%\Documents\*.exe
%USERPROFILE%\My Documents\*.*
%CommonProgramFiles%\*.*
%CommonProgramFiles%\ComObjects*.*
%PROGRAMFILES%\*.*
%PROGRAMFILES%\*.
%systemroot%\system32\config\systemprofile\*.*
%systemroot%\system32\config\systemprofile\Application Data\*.*
%systemroot%\system32\config\systemprofile\\Local Settings\*.*
%systemroot%\system32\config\systemprofile\\Local Settings\Application Data\*.*
%systemroot%\system32\config\systemprofile\\Local Settings\Temp\*.exe
%systemroot%\system32\config\systemprofile\\Local Settings\Temporary Internet Files\*.exe
C:\Documents and Settings\LocalService\Application Data\*.*
C:\Documents and Settings\LocalService\Local Settings\Application Data\*.*
C:\Documents and Settings\LocalService\Local Settings\temp\*.exe
C:\Documents and Settings\LocalService\Local Settings\Temporary Internet Files\*.exe
C:\Documents and Settings\LocalService\Local Settings\*.*
C:\Documents and Settings\LocalService\*.*
C:\Documents and Settings\NetworkService\Application Data\*.*
C:\Documents and Settings\NetworkService\Local Settings\Application Data\*.*
C:\Documents and Settings\NetworkService\Local Settings\temp\*.exe
C:\Documents and Settings\NetworkService\Local Settings\Temporary Internet Files\*.exe
C:\Documents and Settings\NetworkService\Local Settings\*.*
C:\Documents and Settings\NetworkService\*.*
%windir%\temp\*.exe
%windir%\minidump\*.*
%windir%\*.
%windir%\installer\*.
%windir%\system32\*.
%Temp%\smtmp\1\*.*
%Temp%\smtmp\2\*.*
%Temp%\smtmp\3\*.*
%Temp%\smtmp\4\*.*
%systemroot%\system32\*.dll /lockedfiles
%systemroot%\Tasks\*.job /lockedfiles
%systemroot%\system32\drivers\*.sys /90
%systemroot%\system32\drivers\*.sys /lockedfiles
%systemroot%\system32\Spool\prtprocs\w32x86\*.dll
%systemroot%\*. /rp /s
%systemroot%\assembly\tmp\*.* /S /MD5
%systemroot%\assembly\temp\*.* /S /MD5
%systemroot%\assembly\GAC\*.ini
%systemroot%\assembly\GAC_32\*.ini
%SystemRoot%\assembly\GAC_MSIL\*.ini
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{7C857801-7381-11CF-884D-00AA004B2E24} /s
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{F3130CDB-AA52-4C3A-AB32-85FFC23AF9C1} /s
HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\CLSID\{42aedc87-2188-41fd-b9a3-0c966feabec1} /s
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{F3130CDB-AA52-4C3A-AB32-85FFC23AF9C1} /s
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{42aedc87-2188-41fd-b9a3-0c966feabec1} /s
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{a2a9545d-a0c2-42b4-9708-a0b2badd77c8} /s
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{7C857801-7381-11CF-884D-00AA004B2E24} /s
HKEY_CLASSES_ROOT\clsid\{5839FCA9-774D-42A1-ACDA-D6A79037F57F} /s
HKEY_CLASSES_ROOT\clsid\{fbeb8a05-beee-4442-804e-409d6c4515e9} /s
HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\clsid\{fbeb8a05-beee-4442-804e-409d6c4515e9} /s
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\CLSID\{5839FCA9-774D-42A1-ACDA-D6A79037F57F} /s
HKEY_CURRENT_USER\Software\MSOLoad /s
type c:\boot.ini >> test.txt /c
>C:\commands.txt echo list vol /raw /hide /c
/wait
>C:\DiskReport.txt diskpart /s C:\commands.txt /raw /hide /c
/wait
type c:\diskreport.txt /c
/wait
erase c:\commands.txt /hide /c
/wait
erase c:\diskreport.txt /hide /c
/md5start
eventlog.dll
scecli.dll
netlogon.dll
cngaudit.dll
sceclt.dll
ntelogon.dll
logevent.dll
consrv.dll
services.exe
svchost.exe
explorer.exe
userinit.exe
winlogon.exe
smss.exe
lsass.exe
atapi.sys
iaStor.sys
serial.sys
disk.sys
volsnap.sys
redbook.sys
i8042prt.sys
afd.sys
netbt.sys
tcpip.sys
ipsec.sys
hlp.dat
str.sys
crexv.ocx
/md5stop

- кликни бутон Run Scan;

Изчакай сканирането да приключи. След края на сканирането автоматично ще се отворят двата новосъздадени на работния плот файла: OTL.txt и Extras.txt.

Моля, прикачи тези два файла (поотделно или в архив) към следващия си коментар.

Сподели другаде

Не виждам нищо притеснително. И все пак нека пуснем един бърз скрипт.

Стартирай отново OTL. В празното поле "Custom Scans/Fixes" (в долната част на програмата) постави следния текст (маркирай го, натисни Ctrl+C и после в полето на OTL натисни Ctrl+V):

:OTL
O4 - HKLM..\Run: [TaskTray] File not found:Files
:Commands
[emptytemp]

Копирай текста точно както е в полето. Внимавай да не изтървеш началното двуеточие и всяка команда да е на отделен ред, както е в полето.

Кликни бутон Run Fix.

Ще се появи текстов дневник/лог. Същият файл се намира в C:\_OTL\MovedFiles. Моля, прикачи го към следващия си коментар.

Сподели другаде

Опитах да прикача този дневник ,но ми пише ,че не ми е позволено да прикачвам такъв тип файлове,с програма съм снимала как изглежда този дневник и го прикачвам ,надявам се да се вижда и се надявам това да си имал в предвид да кача.Също така от снощи ми се е променил вида на работния плот,качвам също и негова снимка

post-28207-0-70805900-1351858761_thumb.png

post-28207-0-00939900-1351858773_thumb.png

Сподели другаде

Работния плот ще го оправим.

Изтегли OTC и го запази на работния плот. Стартирай го, кликни бутон CleanUp!, потвърди с Yes, изчакай да приключи почистването, след което отново потвърди с Yes, за да се рестартира системата.

Изтегли AdwCleaner и го запази на работния плот. Стартирай го и кликни бутон Delete. Системата ще се рестартира и след това ще се отвори автоматично текстов файл. Копирай му съдържанието в следващия си коментар или го прикачи. Ако случайно го затвориш, можеш да го намериш в C:\AdwCleaner[s1].txt.

Сподели другаде

# AdwCleaner v2.006 - Logfile created 11/02/2012 at 17:42:09

# Updated 30/10/2012 by Xplode

# Operating system : Microsoft Windows XP Service Pack 3 (32 bits)

# User : пц - PC-A10E50747C37

# Boot Mode : Normal

# Running from : C:\Documents and Settings\пц\My Documents\Downloads\adwcleaner.exe

# Option [Delete]

***** [services] *****

***** [Files / Folders] *****

File Deleted : C:\Program Files\Mozilla FireFox\Components\AskHPRFF.js

File Deleted : C:\WINDOWS\Tasks\Scheduled Update for Ask Toolbar.job

Folder Deleted : C:\Program Files\Ask.com

Folder Deleted : C:\WINDOWS\Installer\{86D4B82A-ABED-442A-BE86-96357B70F4FE}

***** [Registry] *****

Key Deleted : HKCU\Software\AppDataLow\AskBarDis

Key Deleted : HKCU\Software\AppDataLow\AskToolbarInfo

Key Deleted : HKCU\Software\Ask.com

Key Deleted : HKCU\Software\AskToolbar

Key Deleted : HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Low Rights\ElevationPolicy\{A5AA24EA-11B8-4113-95AE-9ED71DEAF12A}

Key Deleted : HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\SearchScopes\{171DEBEB-C3D4-40B7-AC73-056A5EBA4A7E}

Key Deleted : HKLM\SOFTWARE\Classes\AppID\{9B0CB95C-933A-4B8C-B6D4-EDCD19A43874}

Key Deleted : HKLM\SOFTWARE\Classes\AppID\GenericAskToolbar.DLL

Key Deleted : HKLM\SOFTWARE\Classes\CLSID\{2D360201-FFF5-11D1-8D03-00A0C959BC0A}

Key Deleted : HKLM\SOFTWARE\Classes\CLSID\{D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440}

Key Deleted : HKLM\SOFTWARE\Classes\GenericAskToolbar.ToolbarWnd

Key Deleted : HKLM\SOFTWARE\Classes\GenericAskToolbar.ToolbarWnd.1

Key Deleted : HKLM\SOFTWARE\Classes\Installer\Features\A28B4D68DEBAA244EB686953B7074FEF

Key Deleted : HKLM\SOFTWARE\Classes\Installer\Products\A28B4D68DEBAA244EB686953B7074FEF

Key Deleted : HKLM\SOFTWARE\Classes\Interface\{6C434537-053E-486D-B62A-160059D9D456}

Key Deleted : HKLM\SOFTWARE\Classes\Interface\{91CF619A-4686-4CA4-9232-3B2E6B63AA92}

Key Deleted : HKLM\SOFTWARE\Classes\Interface\{AC71B60E-94C9-4EDE-BA46-E146747BB67E}

Key Deleted : HKLM\SOFTWARE\Classes\TypeLib\{2996F0E7-292B-4CAE-893F-47B8B1C05B56}

Key Deleted : HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Low Rights\ElevationPolicy\{A5AA24EA-11B8-4113-95AE-9ED71DEAF12A}

Key Deleted : HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Management\ARPCache\{86D4B82A-ABED-442A-BE86-96357B70F4FE}

Key Deleted : HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects\{D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440}

Key Deleted : HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Installer\UserData\S-1-5-18\Products\A28B4D68DEBAA244EB686953B7074FEF

Key Deleted : HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\{86D4B82A-ABED-442A-BE86-96357B70F4FE}

Value Deleted : HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar [{D4027C7F-154A-4066-A1AD-4243D8127440}]

***** [internet Browsers] *****

-\\ Internet Explorer v8.0.6001.18702

Replaced : [HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main - Start Page] = hxxp://www.ask.com?o=13170&l=dis --> hxxp://www.google.com

-\\ Mozilla Firefox v9.0.1 (en-US)

Profile name : default

File : C:\Documents and Settings\пц\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\we4l904w.default\prefs.js

[OK] File is clean.

AdwCleaner[s1].txt - [3223 octets] - [02/11/2012 17:42:09]

########## EOF - C:\AdwCleaner[s1].txt - [3283 octets] ##########

Сподели другаде

Malwarebytes Anti-Malware (Пробна версия) 1.65.1.1000

www.malwarebytes.org

Версия на базата от данни: v2012.11.02.09

Windows XP Service Pack 3 x86 NTFS

Internet Explorer 8.0.6001.18702

пц :: PC-A10E50747C37 [администратор]

Защита: изключена

11/2/2012 19:14:31

mbam-log-2012-11-02 (19-14-31).txt

Тип сканиране: Бързо сканиране

Включени опции за сканиране: Памет | Автоматично зареждане | Системен регистър | Файлова система | Евристики/Допълнителни | Евристики/Shuriken | PUP | PUM

Изключени опции за сканиране: P2P

Сканирани обекти: 175796

Изминало време: 8 минута(и), 38 секунда(и)

Открити процеси в паметта: 0

(Не бяха открити зловредни обекти)

Открити модули в паметта: 0

Открити ключове в системния регистър: 0

Открити стойности в системния регистър: 0

Открити информационни обекти в системния регистър: 0

Открити папки: 0

Открити файлове: 0

(край)

Сподели другаде

Стартирай отново AdwCleaner, кликни бутон Uninstall и потвърди с Yes.

Кликни с десния бутон върху работния плот -> Свойства -> подпрозорец Работен плот -> бутон Персонализиране на работния плот -> подпрозорец Web. Махни всички отметки и потвърди с OK.

Колкото до файла от Autoruns, който ти исках, кликни върху него с десния бутон -> Изпрати до -> Compressed (zipped) Folder. Ако ти бъде зададен въпрос, кликни Не. Ще се създаде ZIP архив, който ще можеш да прикачиш.

Иначе системата е чиста. Колко външни флашки имаш? Колко от тях се опасяваш, че са заразени? Имаш ли някаква ценна информация на тях?

Сподели другаде

Дейнсталирах програмата също както ти ми каза.Доколкото до работния плод в подпрозорец Web,няма никакви отметки,качвам снимка за да погледнеш.А за autoruns направих всичко,така както си ми го обеснил,но доколкото разбирам ми трябва някаква архивираща програма,аз нямам такава на лаптопа и за това може би не става..Опитвала съм да инсталирам архивиращи програми,но постоянно ми иска някакви регистрационни кодове ,с които немога да се оправя,вкарвам кода,но не ми инсталира програмата.Имам 2 външни флашки,нямам ценна информация в тях(използвам ги за да качвам в тях филми,снимки,музика и т.н).Имам опасения за едната ,тя е 8 ГБ,мисля,че тя е заразена с вирус,защото както по рано обясних,лаптопа преди беше с инсталиран друг Windows XP,но той не приемаше антивирусна,и е използван малко време без антивирусна,и преди 1 седмица като го преинсталирах с друг Windows XP,и му вкарах антивирусна Avast ,при включване на флашката антивирусната ми показа,че в нея има МАЛАУЕР..Искам да попитам нещо,възможно ли е Windowsa,които в момента е инсталиран на него да не е подходящ за неговите параметри(1.70 ГХц и 512 РАМ) и затова да има проблеми в работата си? Защото с предния Windows,които беше без антивирусна работеше отлично ,без проблем.Благодаря.

post-28207-0-31127500-1351894782_thumb.png

Сподели другаде