gabitoyy_vr Публикувано Октомври 29, 2012 Report Share Публикувано Октомври 29, 2012 Здравейте,1во ще спомена,че не разбирам много от компютри,възможностите ми са само до преинсталация..Онзи ден си преинсталирах лаптопа ,операционна система windows Xp,но лаптопа започна да забива и да е много бавен..незнам на какво се дължи това,имам и 3G модем на виваком и преди да извърша преинсталацията модема имаше 3000 МБ интернет, а сега изведнъж и МБ-те съм изчерпала .... Моля ви за помощ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Октомври 29, 2012 Report Share Публикувано Октомври 29, 2012 Първо-преди това инсталирано ли е от този диск и имало ли е проблеми?Второ-инсталирани ли са всички драйвъри?Трето-при всякакви дейности ли се проявява забавянето или няма конкретна видима причина?Относно проблема с Vivacom usb модема-възможно е част от проблема да се дължи на това, че много от програмите имат модули за автоматично сваляне на по-нови версии и инсталирането им. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Октомври 29, 2012 Report Share Публикувано Октомври 29, 2012 Как по-точно "забива"?Относно изразходвания трафик и бавенето - провери дали не са включени автоматичните актуализации. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gabitoyy_vr Публикувано Октомври 29, 2012 Author Report Share Публикувано Октомври 29, 2012 Инсталирано е от този диск( на компютъра ми) не е имало такива проблеми,той компютъра си забива защото РАМ паметта му е много слаба,а и аз го използвам най-вече за гледане на филми..Доколкото до драйверите изтеглих си драйвери за звук и за модема за интернет,изтеглих една програма ,която открива драйверите,но нещо немога да се оправя с нея,но определено има драйвери,който не са инсталирани.А доколкото до модема,как мога да проверя дали са включени автоматичните актуализации,може да се е получило така след прейнсталацията,ръчно не съм пипала нищо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Октомври 29, 2012 Report Share Публикувано Октомври 29, 2012 Нека преди всичко друго започнем с това, настолният компютър с колко RAM памет разполага? Ако не е малко, то е възможно просто Windows-ът използван за инсталация да е с някакви "оптимизации" правени от "хакери". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gabitoyy_vr Публикувано Октомври 29, 2012 Author Report Share Публикувано Октомври 29, 2012 На настолният компютър РАМ паметта му е 256 МБ , а лаптопа е с 512 МБ,бяха ми давали друг диск пак с Windows Xp,инсталирах ,всичко вървеше добре,нямаше проблеми,не забиваше..но проблема беше,че не приемаше антивирусна,и след като го преинсталирах с този диск пак с същата операционна система прие антивирусна,но само,че ми създава малко главоболия.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Октомври 29, 2012 Report Share Публикувано Октомври 29, 2012 Честно казано не е толкова малко, но вече зависи от програмите, които се използват. Както и да е. Инсталиран ли е драйвер за видео картата? Все пак не ми отговорихте на въпроса това насичане по какъв начин се проявява-при определени дейности(например влачене на прозорци по екрана) или постоянно? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gabitoyy_vr Публикувано Октомври 29, 2012 Author Report Share Публикувано Октомври 29, 2012 Ами,когато вляза в интернет забива,но може да е и от модема за интернет ,понеже по необясними причини няма МБ-ти в нея.Драйвер за видео карта не съм изтегляла,понеже съм си изтеглила една програма за драйверите,но немога нещо да се оправя с нея,също ми прави впечатление ,че по рядко забиват и някой папки(Мойте документи,Моя компютър) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Октомври 29, 2012 Report Share Публикувано Октомври 29, 2012 За сега ще изключим интернета, тъй като и при мен понякога, когато използвам usb модем, се налага рестартирането му. Длъжен съм да спомена, че съм силно скептичен към използването на подобни програми за автоматично сваляне и обновяване на драйвери.Свалете AIDA64 Extreme от http://aida64.com. След инсталацията стартирайте програмата и изберете Дисплей=>Графичен процесор. Направете снимка и я качете на някой хостинг сайт или я прикачете към следващия си коментар. Как става снимането и прикачването на снимка е описвано във форума. Изтеглете и HDTune от http://www.hdtune.com/ и дайте снимка от таба Health. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gabitoyy_vr Публикувано Октомври 29, 2012 Author Report Share Публикувано Октомври 29, 2012 Качвам снимка от Дисплей=> Графичен процесор(макар,че май беше празно там) а с другата програма влизам в таба Health,но при опита да запиша файла ми дава грешка,но навсякаде в този таб пише,че всичко е ОК.Report.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Октомври 29, 2012 Report Share Публикувано Октомври 29, 2012 Имах предвид снимка, а не лог файл, но все пак се оправих. Ще ме улесните, ако напишете модела на лаптопа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gabitoyy_vr Публикувано Октомври 29, 2012 Author Report Share Публикувано Октомври 29, 2012 Модела е toshiba tecra 9100.Направих снимка с paint на disk manager и на таба health ,също и на една програма,служеща за намиране на драйвери,но файловете са твърде голями ,за да бъдат качени,опитах да ги намаля,но нестава,ако има някакъв друг начин да ги кача.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gabitoyy_vr Публикувано Октомври 30, 2012 Author Report Share Публикувано Октомври 30, 2012 Качвам снимка на таба Health,на Device manager и снимка на една програма,която открива драйверите.На снимката са показани нужните драйвери.Предполагам снимките ще са ви полезни . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gabitoyy_vr Публикувано Октомври 30, 2012 Author Report Share Публикувано Октомври 30, 2012 Незнам ако му изтегля нов windows xp ,дали няма да се оправи работата,само,че незнам от zamundata,кои точно да изтегля и след това ако е записан на флашка как да се оправя с него! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 30, 2012 Report Share Публикувано Октомври 30, 2012 Препоръчвам да му инсталираш драйверите (ако вече не са инсталирани):- Intel Chipset Software Installation Utility;- S3 Graphics SuperSavageIXC Toshiba;- SD Card Driver Set;- Yamaha AC-XG Sound Driver;- Intel® PRO100 VE Network Connection. Ако не си сигурна дали са инсталирани, дай нова снимка от Device Manager, като този път първо кликни два пъти върху Display adapters, Sound, video and game controllers и Network Adapters. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост