Вання Публикувано Октомври 27, 2012 Report Share Публикувано Октомври 27, 2012 (Редактиран) Трябва да добавя на снимки/черно-бели в JPEG формат/ допълнителни червени ленти от двете им отвесни страни , като запазя максималното им качество. Проблема се състои в това, че става дума за снимки на ръкописи, които и без друго са с изключително лошо качество. /Имам предвид самите ръкописите ,а не снимките ./ Така че при добавянето на лентите в никакъв случай не трябва качеството да пада,защото ще станат още по-нечетливи. Предполагам, че с фотошоп или GIMP 2 може да се направи най-добре. Тъй като не съм работила с никоя от тях, но имам инсталирана само GIMP 2 ,някой би ли ми казал как става това. Не е важно колко големи ще станат новите файлове. Важното е, да са с максимално качество. Ако не съм обяснила мн. добре за какви ленти говоря , вижте прикачения файл. Не трябва да качвам оригиналните снимки, но е нещо подобно на тази...примерно OFFхм, очаквах, че ще се получи по-лошо качество с клавиш PrtSc, но май съм успяла за го запазя сега като гледам Редактиран Октомври 27, 2012 от Вання Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Октомври 27, 2012 Report Share Публикувано Октомври 27, 2012 Говориш за смешки, за нещо дето се прави от предучилищна възраст. Децата го правят с виеуера за разглеждане на картинки. Как става:1. Запазвай картинките в BMP формат. Този формат е без никаква загуба. PNG също може. Ти си случила програмата по подразбиране да го запази в такъв.2. Отваряш картинката с виеуера си за разглеждане на картинки FastStone Image Viewer. Как става: двоен клик върху снимката. Ще се покаже в цял размер. Горе в зелено ще забележиш размера на страните. Запомни ширината. Пак двоен клик и картинката ще влезе в "таблата" на виеуера.3. В менюто даваш: Редактирай -> Размер на платното -> указваш същия размер за височина, но по-голяма широчина. За фон си избираш цвят и кликаш местоположението да е в центъра. Даваш ОК и си готова. Остава само да я запазиш в BMP. Ако искаш можеш и в JPG със завишено качество, но преди запазването даваш "Опции" и задаваш процентите на качеството. По-големи проценти водят до по-голям файл.Можеш да манипулираш със страните чрез рязане.Програмата има чудесен инструмент за ретуширане, който дори PhotoFiltre Studio X няма! ПП бе що направо не им добавиш маска? В превод като за теб - в рамка. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост