Jump to content

Проблем с изкарване на картина от компютър

Препоръчан пост

Значи днес ми донесоха да преинсталирам един комп,но като го пусна не "вади" никаква картина.Чува се само звук като някаква грешка от онова говорителче на дънната платка и нищо повече.Зелената лампичка мига постоянно,а червената от време на време.Моят монитор си върви.Ето дънната платка.Та какъв може да му е проблема? Прилагам и малко снимки - 1,2,3,4.Не вярвам това малкото желязо отгоре на изхода за адаптера за монитора да му пречи да покаже картина,като го вкарвам колкото се може навътре,а ти го завивам с болчетa все пак..
Сподели другаде

Ми 350 вата. Все пак не знам на какво се дължи проблема, но с това мигане на зелената лампа ме насочва към 5Vsb. Ще е добре да измериш 12 волта и 5Vsb с мултицет. За да измериш 5Vsb трябва да намериш лилав кабел. Намира се на големия молекс който влиза в дъното. Ако си сигурен, че не можеш по-добре недей пипа нищо, че бели всякакви стават.
Сподели другаде

Ми 350 вата. Все пак не знам на какво се дължи проблема, но с това мигане на зелената лампа ме насочва към 5Vsb. Ще е добре да измериш 12 волта и 5Vsb с мултицет. За да измериш 5Vsb трябва да намериш лилав кабел. Намира се на големия молекс който влиза в дъното. Ако си сигурен, че не можеш по-добре недей пипа нищо, че бели всякакви стават.

Няма да мога .. :D ,но сигурен ли си,че това е проблема ?
Сподели другаде

Ако си личи, че системата зарежда нормално, но просто мониторът не се включва, тогава проблемът сигурно ще да е във видео картата. Ососбено след като явно вече е кърпена и не е поддържана изобщо.
Сподели другаде

Ако си личи, че системата зарежда нормално, но просто мониторът не се включва, тогава проблемът сигурно ще да е във видео картата. Ососбено след като явно вече е кърпена и не е поддържана изобщо.

"кърпена и не е поддържана изобщо" - това как трябва да го разбирам ?
Сподели другаде

Ами, на 4-тата снимка кондензаторите вдясно ми изглеждат допълнително монтирани, т.е. сякаш старите са били сменени. И с оглед колко прах има насъбран по вентилатора/охладителя, спокойно заключвам, че поддръжката на системата е нулева.
Сподели другаде

Имах подобен проблем но при мен не миаше зелената лампичка,щом твоя монитор работи пробвай да намалиш резолюцията на монитора и включи тогава неработещия монитор
Сподели другаде

Имах подобен проблем но при мен не миаше зелената лампичка,щом твоя монитор работи пробвай да намалиш резолюцията на монитора и включи тогава неработещия монитор

Значи да намаля резолюцията първо от моя комп на монитора и тогава чак да включвам не показващият картина компютър ? Правилно ли съм разбрал ?
Сподели другаде

Момент, всъщност какво точно значи това, че твоят монитор работи? Обясни по-подробно.

Да моят монитор си работи,но този компютър,който ми донесоха не искарва никаква картина,само му светят лампите и на 10 секунди се чува звук като грешка !
Сподели другаде

Пак не схващам. Какво общо има твоят монитор? Него свързваш към този компютър и просто споменаваш, че мониторът ти работи по принцип, за да е сигурно, че проблемът не е в него?
Сподели другаде

Пак не схващам. Какво общо има твоят монитор? Него свързваш към този компютър и просто споменаваш, че мониторът ти работи по принцип, за да е сигурно, че проблемът не е в него?

Ти сам го каза,просто искам да кажа,че проблема не е в монитора ми!
Сподели другаде

Ми тогава опира до видео картата. Както каза Night_Raven на снимка (4), си личи че са я ремонтирали. Виждам, че това е допълнителна видеокарта. Защо не пробваш с вградената ?
Сподели другаде