Jump to content

Проблем с Windows 7

justinn

Препоръчан пост

Кажи най-накрая за всеки случай каква е дънната платка.

Опитай да стартираш някаква live дистрибуция на Windows или Linux и виж дали ще зарежда нормално.

Кога точно се забавя процесът на зареждане? Цялата начална инициализация от натиснат бутон за включване на компютъра до появяване на логото на Windows протича нормално, т.е. забавянето започва с появяването на въпросното лого? Или дори инициализацията и достигането до въпросното лого са бавни?

Сподели другаде

• Отговори 49
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Дънна платка MSI G31M3 V2 (MS-7529)

Това трябва да е друго вече не знам какво мога да кажа за нея изобщо ако има още нещо.

А относно друг Win да инсталирам, да сега съм с XP и си работи.Работи си и с Win Vista и то нормално без забележки,това което е проблем го прави само на Win 7.

Значи самата инсталация като започне си започва бавно и трае около 7 часа което за мен не е нормално и след като вече уж е приключила инсталацията и трябва да зареди Win 7 се започва едно чакане и то доста чакане и когато трябва да сметнем че е зареден WIn се появява един черен екран и до там,тъка може да си стои цял ден и нищо.

Сподели другаде

Вече пробвах и този вариант и това явно не е от диска

Дали е възможно в BIOS да има някакви настройки който да трябва да се направят за да започне да приема Win 7

сега например да са забранени или нещо такова

Сподели другаде

Вече пробвах и този вариант и това явно не е от диска

Дали е възможно в BIOS да има някакви настройки който да трябва да се направят за да започне да приема Win 7

сега например да са забранени или нещо такова

Как точно я правиш инсталацията? Пробвал ли си да събереш всички дялове, да ги форматираш и след това да ги разделиш на ново?

Ако горното всичко е така както го описах, сега да попитам. предполага се че във момента е инсталиран windows 7. Ще чакам за отговор и след това ще пиша,

Сподели другаде

Ами инсталацията я правя както обикновено не съм пробвал да обединявам дяловете за да не загубя инфото което имам и лични работи там.

И да попитам кое точно би попречило от дяловете да не се инсталира Win 7, за да поиска да ги събирам и форматирам?

Как да разбера коя версия ми е BIOS-а?

А до това дали имам някакви външни USB да имам един преходник и един джойстик и принтер, други допълнителни неща нямам ,а паметта ми е на една платка.

Сподели другаде

И да попитам кое точно би попречило от дяловете да не се инсталира Win 7, за да поиска да ги събирам и форматирам?

Как да разбера коя версия ми е BIOS-а?

Помислих си че след толкова инсталации, най вероятно се е омазал бутлодера.Извода който си го аправих е от това ти изречение:

след като вече уж е приключила инсталацията и трябва да зареди Win 7 се започва едно чакане и то доста чакане и когато трябва да сметнем че е зареден WIn се появява един черен екран и до там,тъка може да си стои цял ден и нищо.

Ако искаш можеш да направиш следното, за да се види дали ще стартира ОС:

http://windowsbg.info/news.php?extend.57

Сподели другаде

Версията на BIOS можеш да провериш с някое приложение за информация за хардуера или по време на POST инициализацията можеш да я видиш в долната част на екрана.

Опитай да разкачиш всички USB устройства и виж дали ще зарежда нормално.

Сподели другаде

Значи почвам да вадя цялата си информация от компа и ще разкача всички USB устройства за да направя нова инсталация и да форматирам дяловете за да видя дали и това ще свърши работа.

А за приложение за инфо за хардуера става ли това: AIDA64 Extreme Edition?

Ако да да го пробвам за да ви дам точната информация.

Сподели другаде

Значи почвам да вадя цялата си информация от компа и ще разкача всички USB устройства за да направя нова инсталация и да форматирам дяловете за да видя дали и това ще свърши работа.

А за приложение за инфо за хардуера става ли това: AIDA64 Extreme Edition?

Ако да да го пробвам за да ви дам точната информация.

Защо поне не пробва това което ти предложих за бутлоадера.Щеше да стане по лесно.

Сподели другаде

Добре ще проверя първо с тази програма за версията на BIOS да видите какъв е.

А за това което ми каза ba4o_kiro за бутлоадера,не трябва ли първо Win 7 да е инсталиран или се прави по време на инсталацията?

Сподели другаде

Добре ще проверя първо с тази програма за версията на BIOS да видите какъв е.

А за това което ми каза ba4o_kiro за бутлоадера,не трябва ли първо Win 7 да е инсталиран или се прави по време на инсталацията?

Трябва да е инсталиран.И понеже ти обясняваш как е протекла цялата инсталация и когато дойде време да зареди ОС, Тя не запалва а си седи на черен екран. Аз от там си правя извода че, вече е инсталирана но при положение че е повреден бутващият сектор,за това не запалва.

Понеже си мисля че проблема ти идва от бут сектора, за това от начало ти предложих да събереш всички дялове.

Защото когато преинсталираш, ти по този начин само презаписваш бутващият сектор.А така да се получи мазило е твърде вероятно.

И след това се сетих че може и така да се оправи за това ти го предложих.Нищо не пречи да пробваш. Ще ти отнеме петнайсетина минути работа.

Сподели другаде

Трябва да е инсталиран.И понеже ти обясняваш как е протекла цялата инсталация и когато дойде време да зареди ОС, Тя не запалва а си седи на черен екран. Аз от там си правя извода че, вече е инсталирана но при положение че е повреден бутващият сектор,за това не запалва.

Понеже си мисля че проблема ти идва от бут сектора, за това от начало ти предложих да събереш всички дялове.

Защото когато преинсталираш, ти по този начин само презаписваш бутващият сектор.А така да се получи мазило е твърде вероятно.

И след това се сетих че може и така да се оправи за това ти го предложих.Нищо не пречи да пробваш. Ще ти отнеме петнайсетина минути работа.

Ок тъка или иначе трябва да се направи нова инсталация за това ще пробвам този вариант със бутлоадера да видя дали не се е омазал наистина ,после ще пробвам и със смесване на дяловете като последен вариант и тогава ако не стане направо не знам какво ще правя :sad:

Сподели другаде