Jump to content

Проблем с Windows 7

justinn

Препоръчан пост

Здравейте, имам следния проблем:

Един приятел се е опитал да стартира своя лаптоп който е с ОС Windows 7, но при стартирането Windows достига до зареждането със системната снимка, дава син екран и се рестартира. Също така не може да се стартира във safe mode режим или да стартира с избор на Last Known Good Configuration. За съжаление той не разбира много от компютри и не мога да добавя друга информация която със сигурност ще е полезна, и също нямам как да видя визуализациите които показва Windows при стартиране, т.к. лаптопа се намира в друг град. Единственото което подразбрах в процеса на телефонния ми разговор с потърпевшия младеж е, че му изписва нещо от рода на "remove movie player" и най-вероятно от предишен опит предполагам, че проблема е породен от конфликт между драйвери, но не съм сигурен. Друга информация не мога да дам, но при предложения и въпроси ще се опитам да получа нужната информация.

Сподели другаде

• Отговори 49
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

Няма сини екрани с такъв надпис. Ако системата не стартира под Safe Mode и Last Good Known Configuration не помага, остават два варианта: поправка от инсталационния диск и преинсталация.
Сподели другаде

• 1 month later...

Здравейте искам да ви попитам нещо относно моя проблем с WINDOWS 7:

Значи конфигурацията ми е следната

pentium® dual-core CPU

E 6300 2.80 GHz

4 GB RAM

NVIDIA GeForce 9500 GT

Така значи като почна да инсталирам Windows 7 го инсталирам около 7 часа и накрая като уж всичко е готово и трябва да започне да зарежда windows зареждането продължава около 30 минути и се появява черен екран след който нищо и така може да стой цял ден без да реагира

моля някой да ми каже къде е проблема за да си инсталирам wondows 7

Сподели другаде

На този компютър инсталирана ли е преди друга операционна система? Ако да, то съществувавали ли са подобен вид проблеми? Инсталацията продължава толкова време само при използването на този диск? Правили ли сте тестове за стабилността на системата и състоянието на хардуерните компоненти?
Сподели другаде

На този компютър инсталирана ли е преди друга операционна система? Ако да, то съществувавали ли са подобен вид проблеми? Инсталацията продължава толкова време само при използването на този диск? Правили ли сте тестове за стабилността на системата и състоянието на хардуерните компоненти?

Да ,правени са редица инсталации поне 3-4 пъти е преинсталиран с XP и един или два пъти Win-Vista на на двата опита да инсталирам Win 7 ми направи един и същи проблем като първият път когато опитах се инсталираше малко по-малко време но резултата си беше същия без никакъв успех само загуба на време.Иначе при инсталирането на другите видове Win нямам такива проблеми,инсталира се всичко както трябва и за нормалното време на инсталация на самия вид Win.

Относно диска от който инсталирам Win 7 мисля че няма проблем защото със същия диск съм инсталирал Win на моя лаптоп и на други приятели комповете,затова си мисля че няма как да е от диска проблема и търся проблема от компа ми.

До това да ли съм правил тест за стабилност на системата и състоянието на хардуерните компоненти НЕ понеже до сега съм си мислил,че с такива компоненти няма да имам проблеми а и да си кажа честно не знам как се правят тези тестове

Все пак дали има някакъв шанс да постигна някакъв успех с Win 7 ?

Как се правят тези тестове за стабилност?

Сподели другаде

Няма да е зле все пак да пробваш с друг диск или още по-добре с флашка да инсталираш.Може все пак диска да си е отишъл вече или да има проблем със записвачката.
Сподели другаде

дали е възможно да е от това че няма драйвери за Win 7 на дъното, понеже да наистина има драйвери на дисковете само за XP и Vista драйвер за Win 7 нямам.

А за това да пробвам други дискове и това пробвах вече но не става,с флашка не съм пробвал ама си мисля че проблема ще е същия

И дали ще е от драйвера след като първо се инсталира Win и след това драйверите ,няма как драйвера да влияе след като трябва след инсталацията

направо вече не знам какво ли не пробвах

Сподели другаде

Пробвай с:

-Reset на BIOS-а

-настройките .... IDE или ACHI ...RAID -(пробвай)

- 1-во buut CD

(a за boot от флашка -пак провери в биоса- дали поддържа тази възможност и дали е включена)

Иначе може да се наложи и по-нова версия за BIOS,примерно за моето открих , че има :

- за поддръжка на двуядрени процесори

- за по нова звукова карта ,

-..........

Сподели другаде

Не бива да се бърза със съвети за превключване на SATA контролера в AHCI режим. Може да има негативни последици... като нестартираща система.

Ако не са инсталирани драйвери за дънната платка, не би трябвало да има чак такива проблеми със стартирането на системата. И все пак ще е добре да кажеш каква всъщност е дънната платка. Щом има драйвери за Windows Vista, би трябвало да има и за Windows 7.

Според мен ще е добре да се тества за всеки случай да се стартира системата в Safe Mode. Също така мисля, че ще е добра идея да се пробва някоя live дистрибуция на Linux.

Сподели другаде

Значи ето малко повече инфо за дънната платка:

-intel® 82801G (ICH7 Family) Ultra ATA Storage Controllers-27DF

-intel® 82801GB/GR/GH (ICH7 Family) Serial ATA Storage Controllers-27C0

-Primary IDE Chennel

-Primary IDE Chennel

-Secondary IDE Chennel

-Secondary IDE Chennel

Тип централен процесор DualCore , 2800 MHz (10.5 x 267) Дънна платка Неизвестно Чипсет на дънната платка Intel Bearlake G31 Системна памет 3328 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) Тип BIOS AMI (07/15/08) Комуникационен порт Communications Port (COM1) Комуникационен порт Communications Port (COM2) Комуникационен порт Printer Port (LPT1)

Дано това да е полезно като инфо защото вече не знам какво още мога да кажа

А относно пробата да влезна през Safe Mode и това пробвах веднъж но пак си чакам около 10-15 минути и се появява само един черен екран и нищо повече

как да направя хардуерен тест за да видя дали е всичко наред

Сподели другаде

1. Кажи дали има проблем и под Safe Mode.

2. За информация за хардуера използвай актуална програма (AIDA64 Extreme Edition), а не някоя антична версия на EVEREST Ultimate.

Сподели другаде

Да и под Safe Mode не зарежда нормално ,пак чакам около 10 -на минути и когато трябва да е заредено се появява черен екран и сигурно около още десет минути съм го чакал да зареди но уви .Е не съм го чакал повече ама не е нормално да зарежда Win толкова време па дори и под Safe Mode.
Сподели другаде