skeptik Публикувано Октомври 10, 2012 Report Share Публикувано Октомври 10, 2012 Здравейте , наскоро смених старата машина с нова , инсталирах си уиндоус ,програми неща ,които съм правил доста пъти . Но сега имам доста странен проблем ,който не знам как да разреша -като дам рестарт компютърът някой път след това не се пуска . В смисъл мишката изгасва лампичката на монитора свети така както ,когато РС-то е изключено ,но самият компютър си работи. Единственото решение е да го спра от копчето . Да не е нещо от дъното Asus P8 z77 -V LX.? Операционната система е Win 7 x64 Pro . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
artgun Публикувано Октомври 10, 2012 Report Share Публикувано Октомври 10, 2012 Т.е. след като натиснеш рестарт машината не се изключва и се налага да го правиш рукавишников, от копчето?Ако след инсталацията всичко е било наред, а сега не е, се помъчи да се сетиш след инсталацията на какво се появи проблема - така е най-лесно. Друго което можеш да направиш е да се убедиш, че си излязъл от всички програми - мисля, че знаеш как. Последно, но най-бавно е да направиш "clean boot" и да провериш дали проблема го има. Ако тогава всичко е ОК, следва последователно изключване на хардуера ( деинсталация) докато се покаже заека. Ако и това не помогне хвърляш машината от последния етаж! :haha: Да не го направиш, ей! Дотогава трябва да си се оправил, но последното нещо са програмите които използваш - и тях мяташ наред. Еми това е. Ако не знаеш как се прави clean boot пиши! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 10, 2012 Report Share Публикувано Октомври 10, 2012 Хард дискът зарежда ли операционната система или не? Дори и мониторът да не се включва, трябва да можеш да познаеш дали се зарежда Windows. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
skeptik Публикувано Октомври 11, 2012 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2012 Вчера след като пуснах мнението си се рестартира нормално . Днес реших да опитам пак и не става мишката изгасва и на монитора се изписва Power Saving mode и край.А за операционанта с-ма изобщо нищо не се показава след като изгасне екрана всичко свършва , а и нормално би трябвало и да изписка дъното . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 11, 2012 Report Share Публикувано Октомври 11, 2012 Да, ясно ми е, че не се показва операционната система. Естествено, че няма да се покаже, ако мониторът изгасва. Въпросът ми беше дали си личи, че се зарежда. Т.е. компютърът зарежда Windows, но просто не се вижда, или изобщо няма никаква активност. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
skeptik Публикувано Октомври 11, 2012 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2012 Няма никаква активност , просто все едно се спира компютъра само, че е включен ,чува се само вентилатора . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vasko12 Публикувано Октомври 11, 2012 Report Share Публикувано Октомври 11, 2012 Видео карта модел и версия на драйвери........? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
skeptik Публикувано Октомври 11, 2012 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2012 ATI Sapphire HD7800 2gb ddr 5 OC Editiondriver version 12.8 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 11, 2012 Report Share Публикувано Октомври 11, 2012 Предполагам имаш процесор с вграден графичен чип. Тествай да стартираш системата без въпросната карта на AMD, т.е. за тест използвай само вградената. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
skeptik Публикувано Октомври 11, 2012 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2012 От настройките по дъното ли трябва да е това - да избера дали да се ползва вградената карта към процесора или тази ,която си е самостоятелна ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 11, 2012 Report Share Публикувано Октомври 11, 2012 В UEFI трябва да има настройка, в секция Advanced -> System Agent Configuration -> Graphics Configuration. Там Primary Display би следвало да е в режим Auto. В такъв случай трябва да е достатъчно просто да премахнеш допълнителната видео карта и да свържеш монитора към изхода на дънната платка. Системата трябва автоматично да активира графичния чип в процесора. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
skeptik Публикувано Октомври 11, 2012 Author Report Share Публикувано Октомври 11, 2012 Да ,то беше на Аuto . Пробвах с вградената карта и няма никакви проблеми тръгва си даже и го рестартирах . Сега го дадох не на AUTO ,а на PCIE . Пробвах рестарт и пак си протече нормално . Ако сега пак стане това черния екран вече не знам от какво може да е ,аз дори сега не знам дали се оправило . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vasko12 Публикувано Октомври 11, 2012 Report Share Публикувано Октомври 11, 2012 Черния екран се появява преди LOGIN SCREEN на Win?Пробвай да сложиш други драйвъри за картата!Картата "клоквана" ли е допълнително? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
skeptik Публикувано Октомври 12, 2012 Author Report Share Публикувано Октомври 12, 2012 Не ,не е клоквана ,сега пак след пускане на компютъра опитах рестарт и пак не става . СЕга ще сменя драйвърите и ще видя какво ще стане.Да черния екран се появява преди уин логото . В момента ,когато цъкна рестарт и изгасне монитора така си остава . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 12, 2012 Report Share Публикувано Октомври 12, 2012 Момент, не схванах. При премахната видео карта всичко наред ли е? Рестартирай системата няколко пъти, за да си сигурен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост