Jump to content

Проблем с разчитане на SD карта

Препоръчан пост

Здравейте!

Изобщо незнам дали тук е мястото, но незнам към кого да се обърна... имам нужда от помощ.

След преинсталиране компютъра ми не чете снимките от фотоапарата, свалих картата, сложих я в компютъра- нищо!

Иначе ми дава, че е пълна паметта (както си е всъщност), мога да ги разглеждам през фотоапарата и телевизора, но компютъра не ми ги чете :( възможно ли е нещо да съм разбъзикала фотоапарата, пробвах и на друг компютър и там не излизат. Моля който може да ми каже какво да правя :look:

Сподели другаде

Може да помогне, ако предоставиш допълнителна информация:

- каква точно е операционната система;

- дали става въпрос за настолен компютър или лаптоп;

- как точно си "сложила" картата в компютъра;

- какъв точно е фотоапартът и каква точно е картата;

Всъщност какво точно се случва при опит за отваряне/свързване на картата/фотоапарата? Не се появява устрйство в My Computer? Или се появява, но при отваряне на самите снимки има проблем?

Сподели другаде

И аз понякога имам този проблем когато е микро sd карта с преходник за sd.С еднакви преходници на една и съща фирма с единия не "вижда" картата.Няма логика,но е така.Ако и при теб е микро sd с преходник,пробвай с друг.
Сподели другаде

• 3 months later...

Здравейте!

Проблема ми все още стои и така ето подробности:

Операционната система е Windows Vista, става въпрос за лаптоп. Пробвах като изкарах самата карта от фотоапарата и я сложих в мястото за карти на лаптопа, отваря ми самата карта, но единственото което ми излиза в папката е файл от 1КВ, който е наречен СМ0012File, самите снимки не се виждат. Също така безброй пъти пробвах и с USB кабела като го включа към лаптопа и така... Пак същото нищо не се вижда, разпознава се устройството, свързва се към лаптопа, отварям папката, където трябва да ми излезне другата папка със снимки и до там... Фотоапаратът е Praktica luxmedia 8203, а картата е Mini CD 1GB.

Откакто преинсталирах лаптопа се случи това, преди нямах проблем, сега се чудя дали картата не е била заразена. Защото пробвах и на друг лаптоп и пак същото, демек- нищо. Когато включа USB кабела към плейстейшъна там също ми излизат, дори си ги свалих, но немога да ги прикача на флашка от там, незнам изобщо има ли такава опция.

Знам, че темата е остаряла, дано се намери кой да помогне ако знае как! :)

Само да добавя, че сега проверих картата с антивирусната и пише, че не е открита заплаха. Тогава какво може да бъде, при положение, че от 2-3 години ползвам този фотоапарат, нито 1 път не съм имала проблем, а след преинсталацията вече немога да си сваля снимките? Ами ако има проблем с драйверите? Пробвах да сваля от друг фотоапарат снимки и няма проблем там, отваря се всичко, само от моя неможе.. :(

Сподели другаде

Не разбирам много от фотоапарати и лаптопи(а от Плейстейшън - съвсем :)), но все пак се сещам за две неща.

Лаптопа за първи път ли е преинсталиран(откакто е купен)? Имало ли е някакви ъпдейти след преинсталацията? Имам предвид че с тези ъпдейти понякога оправят някой проблем, а създават друг...

Аз бих пробвал да заредя на лаптопа линукс, записан на буутващ CD/DVD...

Сподели другаде