tisho.troyan Публикувано Октомври 6, 2012 Report Share Публикувано Октомври 6, 2012 Имам следния проблем, взех си преходник VGA -> DVI, защото монитора ми няма порт за DVI кабел а видеокартата за VGA, но като изключа компютъра или му задам изключване на дисплея ми показва, че сигналния кабел е изключен и монитора не се изключва/не минава в standby/.С предната видеокарта нямаше този проблем.Монитора е LG flatron w2240, видеокартата Radion 7850/bulk/.Възможно ли е да е от адаптера/преходника/?http://hardwarebg.com/forum/images/smilies/standard/conf.gif Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Вання Публикувано Октомври 6, 2012 Report Share Публикувано Октомври 6, 2012 Да. Това по всяка вероятност е заради прехода от VGA -> DVI. Налага се да гасиш ръчно монитора, защото когато загасиш компа, той продължава да си е в работен режим. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 6, 2012 Report Share Публикувано Октомври 6, 2012 Първо: говорите за DVI -> VGA, не за VGA -> DVI. Нека се съобразяваме с посоката.Второ: аз използвам подобен преходник за втория монитор и той си се изключва напълно нормално.Да не би случайно да си сменил кабела и/или преходника? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Вання Публикувано Октомври 6, 2012 Report Share Публикувано Октомври 6, 2012 Да, явно става дума за DVI -> VGA OFFNight_Raven, ти конвертор ли ползваш или аналогов DVI-I ? Аз защо така все попадам на DVI-D Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 6, 2012 Report Share Публикувано Октомври 6, 2012 Видео картата ми няма VGA изход, а има 2 DVI такива. Единият е DVI-D, а другият е DVI-I. Така че вторият/старият монитор е свързан към DVI-I посредством стандартен пасивен преходник, а основният монитор е свързан към DVI-D изхода. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tisho.troyan Публикувано Октомври 7, 2012 Author Report Share Публикувано Октомври 7, 2012 Да погрешно съм се изразил DVI->VGA.Не не съм сменял кабела, закупих си ново PC и видеокартата няма VGA изход и използвам преходник.Като включа монитора в изхода на дъното и си минава в Standby.Преходника закупих допълнително, защото картата е Bulk и няма преходник. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 8, 2012 Report Share Публикувано Октомври 8, 2012 Не съм специалист, но мисля, че проблемът трябва да е или в изхода на видео картата, или в преходника или в конектора на кабела на монитора. Т.е. най-вероятно има проблем при свързването на щифтовете. Мисля, че е най-малко вероятно да е в самата видео карта, така че тествай с друг кабел и друг преходник (вземи назаем от някой познат, който е получил преходник в комплект с видео картата). Също така ще е добре да тестваш и на друга карта с DVI изход. Лично аз предполагам, че най-вероятно става въпрос за калпав преходник, но може и да греша. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tisho.troyan Публикувано Октомври 8, 2012 Author Report Share Публикувано Октомври 8, 2012 Благодаря, ще пробвам вариантите които си ми препоръчал. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
tisho.troyan Публикувано Октомври 12, 2012 Author Report Share Публикувано Октомври 12, 2012 Проблема се оказа в преходника, взех кабел DVI->VGA и проблема се реши. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост