Jump to content

Има ли някакви настройки за спиране на СПАМ в mail.bg?

Препоръчан пост

Преди време направих грешката да платя за една програма - при положение че и в безплатната версия ми вършеше същата работа. Сега периодично от онази фирма ми изпращат писма, които не ме интересуват изобщо. В началната страница на гореспоменатата поща(на вторият ред) пише:"Защита от вируси и СПАМ", но в настройките не виждам нещо такова - може би искат заплащане за тази услуга?

И още един въпрос - с какво точно локално инсталираните пощенски програми са по-добри от онлайн услугата? И как всъщност работят - заобикалят ли mail.bg(в случая), или действат като посредник?

Сподели другаде

Предимството на локално инсталираните програми е, че имаш по-разширени възможности за изпращане, включително HTML форматиране и по-добро управление на кореспонденцията, както и не ти се налага постоянно да имаш отворена страницата на доставчика на E-mail услугата, а и доста по-удобно те известяват за нови писма.Аз ползвам клиентът вграден в Opera, понеже не ми се налага постоянно да държа страниците на E-mail-ите ми отворени и ме известява доста удобно при ново писмо Клиентът(пощенската програма) директно се свързва със сървърите на провайдера/доставчика/ на услугата и през него се изпраща съобщението чрез данните на твоят потребителски профил. При онлайн услугата процедурата е същата, но става през потребителски интерфейс, който се визуализира в интернет браузера, а самите скриптове за този интерфейс/страницата/ пребивава на сървъра на доставчика на услугата. За съжаление web интерфейсът е доста постен и по-разширени дейности, както и по-добро управление на кореспонденцията и контактите обикновено липсват.
Сподели другаде

TechMaster, ако реша да ползвам клиента в Опера, настройките за акаунта(обикновен или IMAP) по подразбиране ли да ги оставя? Имам предвид - вид на акаунта, да избера ли "защитено свързване"(понеже при мен последното не е избрано предварително) и др.

clearthevision - добър въпрос. :)

Сподели другаде

В тези писма не пише ли някъде "Unsubscribe" или нещо от сорта на "Don't want to receive these e-mails anymore?" ?

Toва е нож с две остриета! Ако има рекламни съобщения от някаква по-легитимна компания, която чрез някакви партньорски програми е придобила данните за E-mail адреса, съобщенията може да спрат. Обаче в други случаи кликането на линкове в писмата изпраща обратна връзка към този, който пуска спама, че този E-mail адрес е активен и следва още по-голямо заливане със СПАМ от преди.

TechMaster, ако реша да ползвам клиента в Опера, настройките за акаунта(обикновен или IMAP) по подразбиране ли да ги оставя? Имам предвид - вид на акаунта, да избера ли "защитено свързване"(понеже при мен последното не е избрано предварително) и др

В помощните страници на услугата, която ползваш има описани какви настройки трябва да въведеш и какви опции да избереш. Там има настройките за POP3/IMAP. По-добре избери IMAP, защото при него съобщенията се синхронизират в реално време и като ги триеш, те се изтриват и от сървъра. Ако имаш стабилен интернет това е по-добрата опция. Ако не - използвай POP3. Тогава съобщенията, заглавките им се изтеглят локално на компютъра ти, само можеш да четеш и да бъдеш известяван за съобщения, но за да ги изтриеш пак трябва да влезеш през Web интерфейса на пощата си.

Сподели другаде

Toва е нож с две остриета! Ако има рекламни съобщения от някаква по-легитимна компания, която чрез някакви партньорски програми е придобила данните за E-mail адреса, съобщенията може да спрат. Обаче в други случаи кликането на линкове в писмата изпраща обратна връзка към този, който пуска спама, че този E-mail адрес е активен и следва още по-голямо заливане със СПАМ от преди.

Съгласен съм,но това не е ли само в по-редки случаи ? Въпрос на късмет :)
Сподели другаде

Май няма спасение от спама. Например преди няколко дни ми пратиха и-мейл за зелена карта(от тея фалшивите). И там ми имаха всякакви данни, даже и стария домашен телефон(аз го бях забравил). Явно са взели данните от времето в началото на прехода когато активно кандидатствах...,- е, тогава американците изгубиха(не можаха да си разнообразят емигрантския поток). Получавал съм и какви ли не писма. Просто не ги отварям.
Сподели другаде

Съгласен съм,но това не е ли само в по-редки случаи ? Въпрос на късмет :)

Относително е.

Май няма спасение от спама.

Не напълно. Но може да се филтрира, ако идва от един/няколко конкретни домейна

Сподели другаде