Niko_only Публикувано Септември 30, 2012 Report Share Публикувано Септември 30, 2012 Здравейте, приятели искам да ви попитам защо ми дава този син екран грешката на синия екран е: 0x000000F4 (0x00000003,0x86377020,0x86377194,0x805d22AA) мисля, че хард диска си отива или рам-а, но не съм сигурен кое е точно и от какво е и как да го оправя писах във други форуми казаха ми, че е от хард диска друг вика от рам-а, та искам да ви попитам от какво е ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Септември 30, 2012 Report Share Публикувано Септември 30, 2012 Дай снимка от HWMonitor. Провери твърдия диск за лоши сектори с HD Tune и прикачи една снимка. И тествай РАМ-паметта с memtest86. За коя операционна система става въпрос ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Niko_only Публикувано Септември 30, 2012 Author Report Share Публикувано Септември 30, 2012 http://prikachi.com/...74/5321274l.jpg по-късно ще кача и останалите неща, та преди 2 дена го тествах на Eror scan, но сега пак ще го тествам и ще снимам Става въпрос за windows xp 32-bita EDIT: http://www.prikachi....05/5328105H.jpgТова ли ви трябва ? Тази програмка memtest86 нищо не и разбирам разархивирам я и нищо няма само едни файлове ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Септември 30, 2012 Report Share Публикувано Септември 30, 2012 А снимката от HWMonitor ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 30, 2012 Report Share Публикувано Септември 30, 2012 Проблемът може да се дължи на много неща, като може и да е на няколко едновременно.Като за начало кажи точно кога забива, дали в конкретни ситуации или произволно.Информацията в HD Tune не е приятна, но не е и категорична. Затова ти препоръчвам да тестваш твърдия диск с официалното приложение на Hitachi - Drive Fitness Test. По възможност използвай стартираща дискета или диск за тест под DOS, а не под Windows. Така ще получиш максимално точна информация за състоянието на твърдия диск.Температурите изглеждат наред, но напреженията не толкова. Разбира се софтуерното измерване не е надеждно, така че силно препоръчително да използваш мултицет. Описано е в тази тема към края. В нея можеш да намериш и още доста информация за сините екрани като цяло. Имай предвид, че независимо какви са резултатите от другите тестове, е важно да извършиш измерване на напреженията, защото ако захранването не е наред, това не би се отразило благоприятно на другу сменени дефектирали компоненти. Особено твърди дискове. Дори, ако твърдият диск наистина не е наред, най-вероятно точно захранването е виновно за това, ако е калпаво. Затова е важно да се знае отсега. Докато измерваш напреженията, използвай случая да видиш и точно какво е захранването (трябва да има стикер на него). Ако не си уверен в способностите си, нямаш мултицет или системата е в гаранция, ще трябва да се обърнеш към познат/сервиз или към магазина, откъдето е закупен компютърът.Тестът на RAM паметта е също добра идея, макар че аз бих препоръчал Memtest86+. Макар да изглежда, че има проблеми на хардуерно ниво, е възможно да не е така. В такъв случай можеш да провериш в папка C:\WINDOWS за файл на име MEMORY.DMP. Ако има такъв, го архивирай с архиватор по избор, качи го на файлов хостинг по избор и дай линк. Ако нямаш такъв файл, провери за папка Minidump. Архивирай всички файлове в нея с архиватор по избор, качи архива на файлов хостинг по избор и дай линк. Ако архивираш папка Minidump, можеш да прикачиш архива и към коментара си, защото трябва да е достатъчно малък. Също така можеш да направиш и следното.Изтегли Autoruns и:1) стартирай програмата;2) избери Options -> Filter Options... -> постави отметка на Hide Microsoft entries -> OK;3) меню File -> Refresh;4) меню File -> Save... (от падащото меню остави избран .arn за файлов формат);5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата. Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):- при публикуване на коментар кликни бутон Повече опции;- долу в секция "Прикрепяне на файлове" посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;- накрая кликни Добавяне в мнението. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Niko_only Публикувано Септември 30, 2012 Author Report Share Публикувано Септември 30, 2012 100 % Съм сигурен, че е проблема е хардуерен, защото при забиване не винаги излиза син екран! Но се чува доста странен звук от хард диска .... при пускане на компютъра се чува само единпат, но като забие и постоянно се чува ... Преди имах този проблем прейнсталирах компютъра , но сега пак същия проблем ако го прейнсталирам след 2, 3 месеца пак същата работа.. Та мисля да го нося при човек, които разбира, защото ми писна да се занимавам колко пари пръснах и пак ... проблеми ... сега имам 100 лева да видим като го занеса какво ще кажат да намерят проблема... :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 30, 2012 Report Share Публикувано Септември 30, 2012 И не забравяй какво ти казах за захранването. Да не се окаже, че не го провериш и след време всичко се повтори. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Niko_only Публикувано Октомври 1, 2012 Author Report Share Публикувано Октомври 1, 2012 И не забравяй какво ти казах за захранването. Да не се окаже, че не го провериш и след време всичко се повтори. Какво да правя на захранването знам, че има една таблица (лепенка на него пише всичко и мисля, че е 250 W, но да я снимам ли ? какво да правя ? от както ми е компюръра съм със него не е китайски боклук.... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 1, 2012 Report Share Публикувано Октомври 1, 2012 Какво да правя на захранването знам, че има една таблица (лепенка на него пише всичко и мисля, че е 250 W, но да я снимам ли ? какво да правя ?Можеш и просто да препишеш производителя и модела, но ако не се ориентираш и имаш възможност, можеш да снимаш стикера. от както ми е компюръра съм със него не е китайски боклук....Това въобще не е доказателство, че не е китайски боклук. Обикновено хората, които твърдят, че захранванията им не са боклуци, са точно с боклучави захранвания. Много малко фирми са етични и/или разумни да поставят сносни захранвания на компютрите, които продават. Особено на системите от ниския клас. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Niko_only Публикувано Октомври 1, 2012 Author Report Share Публикувано Октомври 1, 2012 Добре. Утре ще напиша цялата информация от (лепенката) на захранването. Сега тествам рам-а със програмката на име MemTest ще дам снимка по-късно Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост