Jump to content

Проблем с показването на програми в Контролния Панел

Varg

Препоръчан пост

Здравейте съфорумници! Преди известно време реших да деинсталирам една програма от Контролния Панел. Отварям "Деинсталиране на програма" и... изненада! Няма никакви програми, никакви файлове - нищо. Отваря се прозореца, където би трябвало да има програми, но не - там няма нищо. Единственият вариант беше да отворя папката на програмата и да използвам uninstall.exe-то на програмата. Преди малко инсталирах друга програма, след това отново отворих Контролния Панел и тя се беше показала в прозореца, но само тя, без никакви други програми. Въпроса ми е: Има ли начин да се оправи това и Контролният Панел да показва всички налични програми, които имам?
Сподели другаде

Не се получи. При първото нещо ми показа, че не намира проблем. При вторият линк свалих програмата, но явно има някакъв проблем с нейната инсталация, може би проблем със съвместимостта - не знам.
Сподели другаде

Не се получи. При първото нещо ми показа, че не намира проблем. При вторият линк свалих програмата, но явно има някакъв проблем с нейната инсталация, може би проблем със съвместимостта - не знам.

На каква операционна система си?

Редактиран от mazarin
Сподели другаде

Имам едно предположение. За всеки случай направи следното: изтегли прикачения файл (по-долу), разархивирай го на удобно място, кликни с десния бутон върху ulexport.cmd и избери Run as administrator. След това в дял C: ще видиш файл list.txt. Прикачи го към следващия си коментар.

Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):

- при публикуване на коментар кликни бутон Повече опции;

- долу в секция "Прикрепяне на файлове" посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;

- накрая кликни Добавяне в мнението.

ulexport.rar

Сподели другаде

mazarin

С този фикс и успях да отворя списъка с програми и деинсталирах тези, които исках, но отново без резултат в Контролния Панел.

Night_Raven

list.txt

Направих това, което ми каза. Надявам се файла да се е прокрепил, както трябва.

Сподели другаде

Ами, като гледам ключовете, които съдържат деинсталациите, са празни. Нищо чудно, че модула в контролния панел също е празен. Да не би да си почиствал и "оптимизирал" системата/системния регистър с някоя програма? Ако да, мога да отгатна какво е станало. Ти също би трябвало да можеш на този етап.

Евентуално можеш да пробваш да възстановиш системата до по-ранна точка (System Recovery). Няма какво друго да направиш.

Сподели другаде

Не, не съм правил нищо със системния регистър. Поне нямам спомен за това. Не знам точно какво се е получило, но ще пробвам със System Restore. Май само това ми остана. Благодаря ви все пак за помощта.
Сподели другаде