Jump to content

Проблем със запис от микрофон

Препоръчан пост

Здрасти отново. Отиди в настройките на звука

post-18505-0-37977300-1348858594_thumb.jpg

Отгоре цъкни на Options и сложи отметка на Advanced Controls. След това трябва да ти се появи Microphone с бутон Advanced отдолу, ако не отиди на Options ---> Properties и сложи отметка на Microphone.

post-18505-0-08177900-1348858806_thumb.jpg

Дай ОК. Ще ти се появи микрофона с бутон Advanced отдолу. Натисни го и има кутийка Microphone Boost сложи отметна на нея. И направи един запис.

Сподели другаде

@Night_Raven, @Вання,

Да чакам ли отговор?

Аз не мога да дам отговор!

Както казах и в предния си пост проблемът за мен е изключително странен. Очаквах при пробата с "тихия" файл да излезе някакво съобщение, но ти каза, че успяваш да направиш запис. Не разбирам много от компютри и по принцип тази програма никога не я ползвам за запис,а единствено за тест на микрофон /дали работи или не /. Винаги съм вярвала, че щом мога да направя запис,значи микрофона е читав. Но след твоята тема се оказа, че микрофона може да е наред и въпреки това да не може да записва чрез вградения Sound Recorder.

Само веднъж имах проблем с едини JinLian CD-206MV за които бях ситурна, че са работещи, но не правиха запис на друг комп. Не знам защо /може нещо да се е било бъгнало/ но положението се оправи като изтеглих DriverScanner и програмата си инсталира нови драйвъри на звуковата карта/защото така и не разбрах каква беше тази карта/.

OFF

Въпрос извън темата:

Както казах, компютрите не са силната ми страна и се чудя / без да визирам конкретно твоя случай/, дали ако има две звукови карти /вградена и външна / може да създават такъв проблем. Имам предвид вградения Sound Recorder да ползва вградената, а скайпа външната. Всяка от тях трябва да е със свои настройки, както когато се ползват едновременно 2 звукови карти примерно за телевизор в хола и музика на компа/ т.е. не е забранена вградената. Та въпросът ми е дали това може да е проблем, или на практика при един микрофон няма как да се укаже той да бачка на две карти едновременно? Просто нямам вградена и външна за проба а ми стана интересно, може ли?

Сподели другаде