Jump to content

Липса на нет, съобщение за системна грешка, непроверен софтуер от страна на Microsoft и син екран при една игра

Препоръчан пост

Здравейте!

Ситуацията в този ред е следната:

- първо: деинсталирах Steam, после изтеглих новия драйвер за видеокартата, деинстал на стария с Revo Uninstaller и след това почистване през safe mode с Driver Sweeper. После backup на registry-то и почистване с WiseDiskCleaner и WiseRegCleaner. След рестарта първо отворих Мозила-та, но нет нямаше. Опитах се да ъпдейтна базата данни na Nod-a за проверка - не можах. Пак рестарт. Излезе следната грешка "An error occurred while starting proxy server. Checking of application protocols(POP3, HTTP) will not work". Възстанових регистрите от backup-а и пак рестарт. Имаше нет. При търсене в Гугъла излезе само, че тази грешка е свързана точно с Нод-а и то с ползващите по-стари версии(моята е 4.2.42.0,вече от 2 год.), а новата е 5.х Това е вторият случай, при който ми се появява тази грешка. Първия път я оправих със system restore.

Какво бихте ми казали по въпроса.

- второ: изтеглих новия драйвер за видеокартата(GeForce 9500 GT) v. 306.23, започнах инсталацията, но ми излезе това(невиждано досега от мен съобщение) post-14568-0-67022900-1347785076_thumb.jpg Все пак е пуснат едвам онзи ден, така че, да не е още проверен от Майкрософт ми се струва нормално.

Дали наистина могат да се очакват проблеми с него или да си върна стария?

- трето: от два месеца играя Spec Ops The Line. Това е единствената игра досега, която ми крашва. Понякога само играта, а понякога направо излиза син екран. Грешката, както видях в един друг пост за сините екрани във форума е свързана само с играта(конкретно с видеодрайверите). Преинсталирах ги, но резултата е, че сега само ми забива по-рядко. Предполагам, че картата ми започва да сдава багажа. Иначе конфигурацията ми е на близо четири години, товарена е много, дотук съм доволен от нея.

Какво бихте ме посъветвали?

Windows XP Professional SP3,

GeForce 9500 GT,

DualCore Intel Pentium E5200

Ще съм ви благодарен за мненията и препоръките.

Сподели другаде

За първия въпрос - инсталирай си ОС на чисто и не се занмавай с "почистващи" и "оптимизиращи" програми. Сам казваш, че проблемът се е появил след "почистването" на регистъра и е бил отстранен с възстановяването на backup-а. NOD-а едва ли има нещо общо в случая.

За втория въпрос - съвсем стандартно съобщение, нищо притеснително няма и можеш спокойно да си инсталираш драйверите, след като сам си ги изтеглил (алтернативата е да ползваш Microsoft Update, който ще ти предложи проверени драйвери).

За третия въпрос - причината може да е в много неща, първо провери температурата на видео картата по време на игра.

Сподели другаде

За първия въпрос - инсталирай си ОС на чисто и не се занмавай с "почистващи" и "оптимизиращи" програми. Сам казваш, че проблемът се е появил след "почистването" на регистъра и е бил отстранен с възстановяването на backup-а. NOD-а едва ли има нещо общо в случая.

За втория въпрос - съвсем стандартно съобщение, нищо притеснително няма и можеш спокойно да си инсталираш драйверите, след като сам си ги изтеглил (алтернативата е да ползваш Microsoft Update, който ще ти предложи проверени драйвери).

За третия въпрос - причината може да е в много неща, първо провери температурата на видео картата по време на игра.

Панев, благодарско за съветите, но:

1 Проблема го имаше и преди. Вече писах, че тази грешка се появява за 2-ри път в рамките на три седмици. 1-ят път я оправих със system restore. А за програмите в "кавичките" :wink1: - използвам 3-4 от тях от години, мога да кажа с успех. Вярвам, че затова след сто и кусор инсталирани и деинсталирани програми за близо 4 г. PC-то ми работи добре. Единствената информация, която има в нета във връзка с такова съобщение бе свързана с НОД-а, затова и аз клоня натам. Инсталирах наскоро Tunngle заради споменатата игра, дали това няма връзка. Трябва ли заради един проблем да преинсталирам по-рано от април 2014 г :no:

2 И аз така мисля, но си питам. Както се изказа един "май някой още не е платил" :haha:

3 Няколко пъти съобщението гласеше, че nvidia драйверът е спрял да функционира нормалното.

Ето данни от AIDA64:

Температури при 5% Натоварване на CPU

натоварване на CPU при игра м-у 55-70%

Дънна платка 39 °C - около 42 °C

1. CPU / 1. ядро 58 °C - до 75 °C

1. CPU / 2. ядро 54 °C - до 73 °C

Aux 47 °C - 53 °C

Диод на

графичния процесор 49 °C - 55 °C

SAMSUNG HD502HI 25 °C - 32 °C

Вентилатори:

Процесор 1749 RPM 2575 RPM

Графичен процесор 40% 55 %

Сподели другаде

За оптимизиращите програми - след като ги използваш дълго време, предполагам, че знаеш какво правиш и ги използваш разумно.

Доколкото виждам, Tunngle изгражда VPN, така, че наистина е възможно в него да е причината за проблемите с достъпа до Интернет. Предполагам, обаче, че ще трябва да установиш дали е така опитно. Предполагам, че въпросната програма инсталира някакъв мрежов драйвер; можеш да опиташ да го забраниш и да видиш дали това ще реши проблема.

За драйверите - да, има го и моментът с плащането... накратко, Microsoft трябва да проверят дадена програма, преди да я обявят за съвместима с Windows, особено, ако е системен софтуер (драйвер, например). Малко повече информация можеш да видиш на тази страница, ако се интересуваш подробно.

Температурите на видеокартата изглеждат наред; възможно е наистина драйверите да имат някакъв проблем конкретно с тази игра. Можеш да опиташ по-стара версия на драйверите или да провериш какви драйвери се предлагат на сайта на производителя.

Температурите на процесора са малко високи (гледам спецификациите на процесора); може да погледнеш дали всичко с охлаждането е наред.

Сподели другаде

За оптимизиращите програми - след като ги използваш дълго време, предполагам, че знаеш какво правиш и ги използваш разумно.

Доколкото виждам, Tunngle изгражда VPN, така, че наистина е възможно в него да е причината за проблемите с достъпа до Интернет. Предполагам, обаче, че ще трябва да установиш дали е така опитно. Предполагам, че въпросната програма инсталира някакъв мрежов драйвер; можеш да опиташ да го забраниш и да видиш дали това ще реши проблема.

За драйверите - да, има го и моментът с плащането... накратко, Microsoft трябва да проверят дадена програма, преди да я обявят за съвместима с Windows, особено, ако е системен софтуер (драйвер, например). Малко повече информация можеш да видиш на тази страница, ако се интересуваш подробно.

Температурите на видеокартата изглеждат наред; възможно е наистина драйверите да имат някакъв проблем конкретно с тази игра. Можеш да опиташ по-стара версия на драйверите или да провериш какви драйвери се предлагат на сайта на производителя.

Температурите на процесора са малко високи (гледам спецификациите на процесора); може да погледнеш дали всичко с охлаждането е наред.

Отново мерси!

1 Възможно е наистина Tunngle да е проблема, за мен е все още непозната програма(м/у другото се инсталира в Network Connections като 2-ра LAN, с отделна иконка на таскбара), но да не изключваме и възможността и нещо в НОД-а да предизвиква тази грешка. Спомних си, че преди месеци няколко пъти, след рестарт на PC-то ми излизаше само за момент съобщение за грешка, относно изключен firewall и NOD, а след това изчезваше само. Липсата на нет я оправих, както вече казах със system restore и засега всичко е наред. Относно мрежовия драйвер на тънгъла - намерих го, но, ако го изключа, предполагам, че няма да мога да ползвам и самия тънгъл, а досега, повече от месец, заедно с ЛАН мрежата работеха без проблем.

2 Инсталирах драйвера, няма го съобщението за верификацията. Явно само за някои е неделя :) И в акцентите на продукта е спомената въпросната игра. Тя е от юни, а предишния драйвер беше от май.

При мен automatic update-а e включен, но отдавна инсталирам само high-priority-те.

3 Гледах още преди време спецификациите на процесора, ала през най-големите жеги, при отворени врати и прозорци стигаше до 82 °C. Ще отваря пак кутията да почистя. Все пак това си е измъчена конфигурация, не очаквам да е вечна.

Благодаря, успех и .................пий една от "твоята" за всеобщо здраве. :beer:

Сподели другаде