ba4o_kiro Публикувано Септември 14, 2012 Report Share Публикувано Септември 14, 2012 Ами имаше и други сини екрани но този се повтаря най-много, т.е. този който съм снимал за 5 дена е четвъртия, а другите два бяха различни.Но във първия си пост в сайта rapidshare, съм качил текстов файл от Blusscreenview и това което е в него е за всичките грешки. Намерих на едно място как да го направя и го направих така.Ще те помоля отново. Прикачи всички дъмп файлове, за да ги разгледаме. Няма никакви гаранции, че ще помогнем. Но поне ще направим всичко възможно. Но без тях ще ни е много трудно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Toli Публикувано Септември 14, 2012 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2012 Сега ще опитам под safe mode, защото иначе не ми дава да ги архивирам.Може ли да ми кажеш друг вариант как да ги архивирам, ако този не се получи? https://rapidshare.com/files/774289561/Minidump.rar Ето дано разберете нещо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 14, 2012 Report Share Публикувано Септември 14, 2012 Изтегли Autoruns и:1) стартирай програмата;2) избери Options -> Filter Options... -> постави отметка на Hide Microsoft entries -> OK;3) меню File -> Refresh;4) меню File -> Save... (от падащото меню остави избран .arn за файлов формат);5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата. Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):- при публикуване на коментар кликни бутон Повече опции;- долу в секция "Прикрепяне на файлове" посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;- накрая кликни Добавяне в мнението. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Toli Публикувано Септември 14, 2012 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2012 ОК пуснах програмата, но трябва ли да я изчакам да спре със сканирането или да натисна Esc ? Не ми позволява да прикрепям файлове като този .arn , затова го качих във RapidSharehttps://rapidshare.c...569279/Runs.arn П.П: пропуснал съм да го архивирам явно затова не може. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 14, 2012 Report Share Публикувано Септември 14, 2012 Да, естествено, че трябва да изчакаш. Ти изчака ли? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Toli Публикувано Септември 14, 2012 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2012 Да изчаках го, доста се проточи впрочем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 14, 2012 Report Share Публикувано Септември 14, 2012 Като за начало деинсталирай AMD Dual-Core Optimizer. Не ти е нужен за Windows 7. Също така бих ти препоръчал да актуализираш всички драйвери: видео, аудио, мрежов и т.н. Това включва и актуализиране на DAEMON Tools. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Септември 15, 2012 Report Share Публикувано Септември 15, 2012 Аз бих препоръчал да разгледа следната тема. По точно това което предлага mazarin:http://forums.softvisia.com/index.php/topic/14300-%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81-%D0%B7%D0%B0-%D0%BB%D0%BE%D1%88%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B4-%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA/page__hl__chkdsk?do=findComment&comment=128784 Моите предположения са за, или лоши сектори по твърдият диск, или проблемна RAM.Това което видях във дъмп файловете е, че грешката е ена и съща но причинена от различни приложения, Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Toli Публикувано Септември 15, 2012 Author Report Share Публикувано Септември 15, 2012 Благодаря за насоките. На този етап премахнах AMD Dual-Core Optimizer, Deamon Tools ми е последната версия, ATI драйвърите на видеото също са последната версия 12.8, и изтеглих последните драйвъри за мрежовата карта и аудиото. Но не намирам нищо за чипсета на дъното. Можете ли да ми помогнете?M3N78-EM chipset 8300 Nvidia Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven 2 Публикувано Септември 15, 2012 Report Share Публикувано Септември 15, 2012 Но не намирам нищо за чипсета на дъното. Можете ли да ми помогнете?M3N78-EM chipset 8300 Nvidia Я виж това ли ти е дъното ---> http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2Plus/M3N78EM/# ,ако е това,избери download,след това отиди там където пише chipset и си изтегли драйвърите,после ги инсталирай! Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Toli Публикувано Септември 15, 2012 Author Report Share Публикувано Септември 15, 2012 Да това е дъното и тези драйвери ги имам, бях със тях днеска и си мисля че са стари защото са от 2009 година, затова и питам за други по-нови. В крайна сметка намерих едни и след инсталацията им машинката не се подобрява. 15.56 е версията на тези които сложих. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 15, 2012 Report Share Публикувано Септември 15, 2012 Не съм сигурен дали трябва да има специален драйвер за този чипсет. Ако има, той мисля, че трябва да е същият като на видео картата. Т.е. с инсталирането на последния драйвер за видео картата се решава проблемът.Ако системата забива честичко, опитай да я стартираш под Safe Mode и поработи (доколкото е възможно), докато забие. Ако и под Safe Mode забие, значи проблемът е хардуерен.Разбира се можеш и директно да преминеш към тестове. Като за начало тествай паметта с програмата, която ти беше дадена по-рано в темата. Добра идея ще е да се тества и твърдият диск с инструмента на производителя под DOS. Също така профилактично можеш да прегледаш дънната платка за подути/разтекли кондензатори и да смениш кабела на твърдия диск или поне да се увериш, че всички кабели са добре свързани (т.е. да ги разкачиш и свържеш отново). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Toli Публикувано Септември 16, 2012 Author Report Share Публикувано Септември 16, 2012 Благодаря още веднъж за помощта. Искам до колкото мога да ви дам информация за да разрешим проблема.Значи от последния син екран на който съм прикачил .dmp файла, не е имало повече такива проблеми. А единственото за което се сещам че съм променил веднага след него е да изключа Cool n Quiet от биоса на дъното. Но компютърът си е все така тромав. Във момента се върти от нощеска на сам CHKDSK, като свърши ще видя резултатите и ще пиша пак.Много малко съм работил под safe mode, и това ще пробвам.Що се отнася до кабелите, предната седмица в събота го бях разглобил тотално и издухах всичкия прах със бутилка въздух под високо налягане, чист е като нов. Сменях SATA кабела със чисто нов, но и със него пак даваше син екран.Рам паметта според мен, след като сложих друга рам и проблема не се оправя, мисля че няма смисъл да тествам. Но ще я тествам пак, въпреки че я тествах със S&M.След като го почистих от праха, му инсталирах нов Win7 32bit Enterprise, сложих му и оригинален сериен номер не е кракван и т.н., дали защото постоянно сега си дърпа ъпдейти се бави и нормално ли е при това положение, идея си нямам. Но забелязах друг проблем като дам десен бутон на My Computer => Propertiese в полето за регистрацията на Windowsa ми пише Not Aveilable , а предния ден ми показваше че е активиран серийния номер.Изобщо голяма ми е боза в момента, а познанията ми опират до тук. Да си пусна програмата да видя какво пише и до там... :( Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 16, 2012 Report Share Публикувано Септември 16, 2012 Щом и с друга памет е имало същия проблем, значи не би трябвало да е от паметта. Същото важи и за кабелите.Ако наистина няма забиви, значи най-вероятно проблемът се е дължал на конфликт на някой драйвер, което е и най-честата причина за сини екрани по принцип. Относно тромавата работа, ще трябва да опишеш малко по-подробно какво точно имаш предвид. Относно серийния номер, намерил си го някъде и "уж" е оригинален или е закупен лиценз? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Toli Публикувано Септември 16, 2012 Author Report Share Публикувано Септември 16, 2012 Да серийният номер е закупен лиценз, и съм със този вид Win7 от самото начало, никога не съм имал проблеми. Самият той се използва на място където компютрите трябва да са със оригинален сериен номер. А тромавата работа се изразява в това, че когато зарежда Windosа е много бавен, когато стартирам някоя програма доста време го чакам да я пусне, но не винаги. Вчера например като инсталирах аудио драйверите тръгна да прави инсталацията и се спря в самото начало. А мишката ми е активна, мога да цъкам по иконите и т.н. Само че ако реша да отворя още нещо и съвсем не иска да върви. Дадох му да спре с инсталацията че седя в началото и около 20 мин, и това не искаше да направи на момента. Рестартирах го и след това като пуснах инсталацията на ново, просто си беше перфектен.Забелязвам също така че има моменти, когато си седи без да съм му задал да прави каквото и да е, а лампичката на харда ще се скъса да свети... ужас. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост