wnpfire Публикувано Септември 13, 2012 Report Share Публикувано Септември 13, 2012 Здравейте.Имам следния проблем Инсталирал сам Windows 7 Ultimate 64bit.Първоначално имах 3гб рам : Кингстън ддр2 2гб и една измислена марка 1гб ддр2.После един приятел ми даде неговата Кингстън ддр2 2гб същата като мойта и аз я сложих и махнах 1гб тоест имам общо 4гб.Дъното ми е asus p5vm-ultra пише че поддържа 4гб ддр2 рам но когато пусна компютъра показва само 2.5Имам външна видео карта Nvidia geforce GT220 512mb дали видеото не дърпа от някаде също и windows показва 2.5 как мога да го оправя.Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 13, 2012 Report Share Публикувано Септември 13, 2012 Напълно сигурен ли си, че си инсталирал 64-битова версия на Windows? BIOS колко памет засича? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
wnpfire Публикувано Септември 13, 2012 Author Report Share Публикувано Септември 13, 2012 100% съм сигурен даже ще ти направя снимка в момента сам с сложени 4гб но показва 2,5 инсталирана дори в Биоса показва 2.5 че съм сложил незнам защо .. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 13, 2012 Report Share Публикувано Септември 13, 2012 Опитай всяка банка памет една по една и виж дали поотделно се засичат както трябва (т.е. по 2GB). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
wnpfire Публикувано Септември 14, 2012 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2012 Да пробвал сам ги поотделно и всичко си работи сменял сам им местата в слотовете те са 2 но просто като ги сложа заедно показва само 2.5 дори и в биоса показва толкова 2556 а когато стартирам Еверест и дам на информация ми показва че съм сложил 4 гб Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Септември 14, 2012 Report Share Публикувано Септември 14, 2012 Използвай AIDA, SIW или която и да е друга сходна програма и дай марката и модела на дънната платка. Като гледам, малко е старичко(PentiumD) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
wnpfire Публикувано Септември 14, 2012 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2012 Ето снимките от AIDA и от Everest Ultimate Edition :Забелязах че AIDA не засича дъното и някои други елементи но Еверест си показва всичко дали проблема не е в дъното ? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
wnpfire Публикувано Септември 14, 2012 Author Report Share Публикувано Септември 14, 2012 Offtopic:: Поразрових се в интернет и прочетох че е заради дъното нищо че в сайта на ASUS пише че поддържа 4гб няма начин как да ги подкарам на това дъно решението е ново дъно.Благодаря за отговорите Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост