abracadabra Публикувано Ноември 22, 2013 Author Report Share Публикувано Ноември 22, 2013 Не е глупост, целия блок се топли от тези които са си включили парното, дори и през стената те топли комшията, и така той разходва енергия! И плаща и за да Ти топли стените, от там и въздуха в стаята ти. Ако искаш да не плащаш, ходи в блок без ТЕЦ, или си построй къща. Помисли и за тези които плащат за да топлят и съседите със свалени радиатори, но черпят топлина през стените на гърба на платците. Има разлика, ако имаш комшия с парно и такъв където няма. Мои съсед няма, но си плаща такса мощност! И е редно, щото аз го топля през стената, а той е вътрешен апартамент, и направо като го топлят и от двете страни, може да си свали всички радиатори, и пак да е 20 градуса в къщичката му ! Но, това е защото съседите жулят парно, щото не може да има при мен "жижник" както казва новото мургаво мнозинство от съгражданите ни, а у вас да е студ, все едно си в къща без никакво отопление! Има си закони за топлообмена, закони на термодинамиката, и т.н. И някой трябва да плаща. И е редно ако черпиш топлина от сградата, и ти да си платиш. Няма безплатен обяд. И в развития социализъм нямаше, виж как сега младите ще плащат това че по-голямата част от старото поколение не се научи да работи качествено,а и имаше служби-тип "директор на водопад", и ходеха на работа с вестник под мишница сутрин...-та да си го четат там.... П.П.Парното е общо, и няма такъв филм "ама аз не искам", тогава продавай апартамента, и отивай където няма парно. Това е като да си купиш каюта в кораб, и искаш да си живееш на пристанището. Ама кораба като отплава, ти ще кажеш, "аз не искам да пътувам". -Епа, "кУпи си къща, хотел, кемпер, ...". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост