Jump to content

Препоръчан пост

Здравейте,

Имам няколко въпроса за µTorrent:

- ако вече добавен торент се добави отново, програмата ме пита дали искам да заредя тракерите от него. Какво значи това?

- какво представляват .dat файловете, които се получават при изтегляне на част от торент?

- от потребителите на програмата ли се определя оценката на торентите?

- за какво служи опцията "Обнови тракера"?

Сподели другаде

- ако вече добавен торент се добави отново, програмата ме пита дали искам да заредя тракерите от него. Какво значи това?

Програмата те пита това,защото вече имаш зареден торента в торент клиента си,т.е. опитваш се да сваляш един и същ торент,но ти го имаш вече в торент клиента!

- какво представляват .dat файловете, които се получават при изтегляне на част от торент?

Тези файлове съхраняват необходимите данни,когато се прави избирателно изтегляне.

- от потребителите на програмата ли се определя оценката на торентите?

За звездичките ли говориш?

Мисля че не!

- за какво служи опцията "Обнови тракера"?

Опцията служи ако първоначално не можеш да пуснеш сийда на качения от теб торент,просто изчакваш и след около минута даваш на "обнови тракера" и сийда си тръгва безпроблемно,вместо да влизаш в сайта отново и да сваляш торента наново!

Сподели другаде

Да, знам че го имам зареден в програмата. Въпросът ми е какво ме пита.

Какви са "необходимите данни"?

Да, за тях говоря. Сега забелязах, че при отметка на "Питай при изтриване на торенти" при самото "питане" програмата ме подканва да оценя торента.

За последният въпрос: т.е., няма смисъл да ползвам тази опция при обикновено сваляне на торенти?

Сподели другаде

Звездичките се определят от всички потребители, които работят с дадения торент, тоест всички които свалят и ъплодват. Ако някой маркира всичките, на останалите потребители рейтинга ще се вижда с пълни звездички. Средно аритметично се получава при общ рейтинг.
Сподели другаде