Jump to content

Как да изтрия Windows Xp

tupacshakur12

Препоръчан пост

Пускаш компютъра да зареди седмицата и отваряш Компютър.Десен бутон на дяла с Windows XP и форматиращ във формат NTFS.Това е което ти трябва.После за да не те дразни при зареждане да ти иска да избираш кой Windows да зарежда,натискаш бутони W+R и пишеш msconfig. ,и даваш ентър.От меню boot изтриваш реда с Windows XP,приложи и ОК.Ако поиска рестарт го рестартирай.Ако след това ако има нещо да те притеснява пиши отново.Успех!
Сподели другаде

Щом Windows XP е бил инсталиран преди Windows 7, това почти 100% означава, че системния диск е C:\. Ако се зареди Windows 7, въпреки че той се намира на D:\ то не означва, че тръгва направо от D:\, защото boot-ващия диск е C:\.

Изводът е, че ако се форматира C:\, ще изчезне Windows XP, но няма да може да зарежда и Windows 7 за съжаление. :newpaper:

Сподели другаде

Хора, разберете, че на C:\ има системни файлове, и ако се форматира C:\, тези файлове изчезват и няма как да се стартира Windows 7, който е на D:\. Все едно да отрежеш клона на който седиш

Не е необходимо, да се форматира C:\, достатъчно е да се изтрият всички папки, които принадлежат на Windows XP, все пак диск C:\ може да се използва, без задължително да се форматира

Сподели другаде

Хора, разберете, че на C:\ има системни файлове, и ако се форматира C:\, тези файлове изчезват и няма как да се стартира Windows 7, който е на D:\. Все едно да отрежеш клона на който седиш

Не е необходимо, да се форматира C:\, достатъчно е да се изтрият всички папки, които принадлежат на Windows XP, все пак диск C:\ може да се използва, без задължително да се форматира

finalista,кой казва че няма начин да се изтрие XP изцяло и че няма да може да зарежда W7,има си начини,за всичко си има начини,въпрос на знание/я е! ;)

Преди да те посъветвам,какво да правиш tupackshakur12,ще те попитам дали си пазиш диска със W7?

Запомни,че ако не го пазиш,няма как да изпълниш стъпка 1 и 2,а с друг диск на W7 няма да стане,запомни го!

1.Стъпка :

Правиш както спомена pcko :

Пускаш компютъра да зареди седмицата и отваряш Компютър.Десен бутон на дяла с Windows XP и форматиращ във формат NTFS.Това е което ти трябва.После за да не те дразни при зареждане да ти иска да избираш кой Windows да зарежда,натискаш бутони W+R и пишеш msconfig. ,и даваш ентър.От меню boot изтриваш реда с Windows XP,приложи и ОК.Ако поиска рестарт го рестартирай.Ако след това ако има нещо да те притеснява пиши отново.Успех!

2.Стъпка :

Поставяш диска с W7 :

Натискаш някой бутон от клавиатурата,за да започне зареждането на диска,след което избираш Recovery console,би следвало да ти излезне буквата на дяла на който е инсталиран W7,например H:/Windows 7 Ultimate,след което даваш на Next и в ново появилото се прозорче избираш Startup Repair,даваш на Finish и чакаш компютъра да рестартира!

След като рестартира,би трябвало всичко да е наред и W7 да се стартира успешно! :)

Това е всичко!

Успех! ;)

Сподели другаде

Изтрито!

Буут сектора е на активния дял, а той е форматиран. Как стартъп рипеъра ще разбере, че е имало инсталация на Уиндоус 7? Би проработило при повреден буут сектор, но в този случай едва ли! Няма да проработи и при два диска, когато активният дял е променен. Лично многократно (за жалост) установено. Може да се направи от съществуваща инсталация с EasyBCD, или от рикавъри конзолата да се изгради отново буут сектора, но това последното не съм го правил...

По-долу потребителят е подсказал нещо много важно, което се изпуска - с инсталацията на дял D ли ще продължи да работи питащият? Едва ли! Решението вече е ясно - бекъп и наново.

Сподели другаде

Тъй като прясна инсталация имате...защо просто не затриете всичко

и инсталирате в С желаното?

-------------------

Горното мнение е за изтриване от Модератор

Сподели другаде

Буут сектора е на активния дял, а той е форматиран. Как стартъп рипеъра ще разбере, че е имало инсталация на Уиндоус 7?

Ще го разбере пробвай с диска на седмицата!

Лично многократно (за жалост) установено.

Не знам какво си установил,но нещо бъркаш.

Може да се направи от съществуваща инсталация с EasyBCD, или от рикавъри конзолата да се изгради отново буут сектора

Може и с Windows 7 Manager ---> http://i.imgur.com/JIWlP.png

но това последното не съм го правил...

Щом последното не си го правил значи не е установено докрай!

с инсталацията на дял D ли ще продължи да работи питащият?

Защо не,какво му пречи?!

Не мисля че това е адекватна причина или нещо "много важно",за да не може потребителят да използва ОС - W7!!!

П.П.

artgun противоречиш си погледни добре какво си писал в коментара си!!!

Сподели другаде

Не разбрах къде е противоречието! Обясни, моля!

Набързо - у дома имам 3 машини с по два диска ( и повече на едната...). На всяка има XP и 7. При инсталацията ако съм разсеян и не се сетя да изключа единия диск 7-та инсталира буут сектора си на диска с XP. Там пък периодично ( идея си нямам защо???) ntldr не се зарежда и се налага да се правят гимнастики, като най-бързата оправия е замяната му с предварително направено бекъп копие от същата машина. Двата файла съм ги сравнявал - изглеждат еднакви, но единия все едно го няма...Ако обаче тръгна да използвам рекавъри конзолата на XP или резервен имидж на диска се случва да изчезне лоудъра на 7-та и се почва - поставям Windows 7 Startup Repair Disc и избирам Startup Repair и зачаквам - или бързо съобщава, че няма открита Уиндоус инсталация, или безконечно сканира докато не го прекъсна...По-рано преинсталирах наново или се мъчех да възстановявам файловете от предварително направени дискови имиджи, но много по-лесно е, както писах да си направя резервно копие на ntldr файла на XP. Пускал съм стартъп рипеъра 2-3 пъти един след друг - нищо! Започнах да търся проблема, като използвах Acronis Disk Director за да разгледам диска преди и след манипулациите - променя се активната директория, т.е. не трябва да е само буут дяла, но да е и активен! Просто се оказа - затова и написах, че ако е изтрит дяла със зареждащия сектор и ако на втория дял има инсталация на Windows 7, то нейните файлове са били на дял C - т.е.изтрити, ерго, ако все още дял C е активния няма да се случи нищо когато се зареди Startup Repair-a. В този форум, а и в други чуждоезикови съм чел, че има начин с помоща на рекавъри конзолата в команден ред да се създаде наново буут записа на желания диск и дял! Ето това не съм правил, но съм чел за XP и 7, че е възможно и далеч не трудно! Къде е противоречието, бе пич?! За този "опит" става въпрос и също така писах, че ако е читава инсталацията на Windows 7 с помоща на EasyBCD може да се възстанови ntldr лесно.

Възможно е да изпускам нещо, все пак не е обяснение от Майкрософт, просто личен опит! Ако друга е истината ще се радвам да я науча!

ПП Мен ще ме дразни ако знам, че единствената ми ОС е инсталирана на дял различен от първия, но аз подобно на системен администратор ( какъвто съм си за домашната ми мрежа :haha: ) съм си унифицирал нещата така, че да са ми възможно най-лесни за поддръжка при проблем. Ако питащият не го интересува няма никакъв проблем да кара така до следващия път.

И сега препрочитайки поста ти се сещам на какво прилича - на предизборно изкривяване на думите на политик с определена цел! Каква ти е целта? Защо си правиш изводи от отделни нарочно извадени от целия текст изречения - искаш да изпъкнеш ли:

snapback.pngartgun, на 12 September 2012 - 22:49, каза:

но това последното не съм го правил...

"Щом последното не си го правил значи не е установено докрай!"

На какъв език трябва да ти се обясни, че това е предложение за насочване на усилията в тази посока, защото ще има резултат. Логиката ти е подобна на - Чувал съм, че Windows 7 e добра операционна система, но не съм я ползвал... - Тук ти трябва да напишеш "Щом последното не си го правил значи не е установено докрай!". Сега разбра ли вече...???!!!

Сподели другаде

artgun написал си един куп простотии,съжалявам че го казвам,но истината е такава,а тя не е приятна!

Къде си противоричиш ли,прочети добре мнението което си постнал и разбери,даже и peter69pl спомена че мнението ти е за триене,защото говориш неща,които определено не си пробвал и не знаеш!

Ако наистина разбираш Български език,ще разбереш това което казвам,без да спамим повече,ако искаш,можеш да създадеш нова тема и там да поговорим повечко,и по подробно! ;)

Не зная кой иска да изпъкне аз или ти,но ще ти кажа само че нямам такава цел,старая се да отговарям и помагам на всеки един потребител в сайта разумно,според моя опит,включително и на теб,а не да говоря измислици-премислици,все пак сайта е,за да си помагаме,а не да оригиналничим или да изкривяваме информацията!

П.П.

За логика не говори,за логика,говорят само хората,които наистина разбират! ;)

Сподели другаде

О, неразумни и юроде!

В една друга тема авторът на настоящата беше написал един много смешен и несвързан пост, на всичкото отгоре и на латиница. Тръгнах да му отговярям в негов стил, но модератора вече беше заключил темата и понеже онази въпросната беше пряко свързана с тази аз си пуснах поста тук, като цитат след неговото мнение от другия пост. Peter69pl отбеляза, че именно този ми пост е за триене, което и направих - затова най-отгоре пише ИЗТРИТО !

Разбра ли сега за какво става въпрос?!

Сега най-официално те каня при условията от моя пост да възстановиш инсталацията на Уиндоус 7, да го документираш по подходящ начин и аз най-официално ще призная, че съм бил много пъти в грешка!

Сподели другаде

Много и излишни приказки изрекох и не стана ясно какво да се прави ако има проблем!

Двете стъпки които предлага Sweet Dreems са работещи. Може да възникне проблем ако дял D е станал активен вместо дял C. Тогава двете стъпки отново ще работят когато C стане отново активен. Ето обяснение от www.sevenforums.com как да стане това:

http://www.sevenforu...imes.html?ltr=S - скролва се надолу до "Option two", после се следва стъпка 1. Има и обяснение в началото как се стартира Diskpart- линк след абзаца под "Option two".

Сподели другаде

1.Моля не ми цитирай "О,неразумни и юроде...." - История славянобългарска" - Паисий Хилендарски - 1762г.

2.Неразумно си постъпил по скоро ти,след като си постнал мнението си от другата тема в тази тема и не знам колко "сходни са",но не е трябвало!

3.Това,че модератор ти е редактирал поста и е писал "Изтрито!",ни най-малко означава,че е трябвало да зная,или разбера,че мнението ти е било от друга тема,също така и екипа на сайта не е длъжен да оповестява,че мнението ти е изтрито,понеже е постнато от друга тема! ;)

4.Ще го направя,но утре не днес! ;)

Много и излишни приказки изрекох и не стана ясно какво да се прави ако има проблем!

Двете стъпки които предлага Sweet Dreems са работещи.

5.Признаваш ли,че си сгрешил тогава?!

Сподели другаде

Имам молба към двамата, които спорят. Това е форум. Тук помагаме на хора във нужда. Всеки помага със каквото може. Без да гледа във темата на другия. Идваше ми на ум да пиша:/ Във чинията на другия / но не бях сигурен дали ще ме разберете правилно.Тук идеята е да давате съвети и дано да бъдат разбрани от автора. Всички други спорове не помагат на питащтият.

Товя вашто, е само спор, кой е по по най..... А.... то майче беше детско предаване.

Сподели другаде