Jump to content

Как да свържа пулт с колони към компютара

Препоръчан пост

Ето ви линк с снимките.

http://file.bg/c184258UfVQg

Имам две колони,кабелите са по две

броики освен този които излизат две букси

от него и има приставка която се слага и

става един стерео жак които предполагам

се включва към компютара той е един.

Пута има ли вграден усилвател,може ли към пулта да се включват гадулки тъпани и др подобни интрументи към него.

Може ли да ми направите схема как да

включа двете колони и два мкрофона и от

компютара да пускам песни.

Благодаря ви предварително.

Сподели другаде

Виж Тук за моно, и Тук за стерео.

Към компютъра мисля, че става с чинчове.

post-18505-0-52927800-1347126909_thumb.jpg

С този кабел мисля че става свързването. В input се мушкат чинчовете, а жака в компютъра.

Сподели другаде

Всичко това в компютъра ? + това искаш да свържеш 2 микрофона ?

Да може.

@ valyo_93

Разгледах снимките, но не виждам кабели за тонколоните.

Сподели другаде

Не са ми показали нищо друго.

Къде трябва да включа колоните и с какъв кабел на колоната е с доста по големи жакове.

И не разбрах къде да включа кабела за свързването към компютара.

Може ли да ми отбележете на пута кое къде трябва да се включва.

Сподели другаде

Отзад на колоните имаш щипки, там се свързва единия край на кабелите, а другия в пулта с жак 6,3 милиметра. Трябва да са ти дали такива кабели.

post-18505-0-33202000-1347186567_thumb.jpg

Ето ти го жака 6,3.

post-18505-0-45332200-1347186744_thumb.jpg

Към компютъра трябва да имаш някъде вход с чинч !

Сподели другаде

Тонколоните се включват с кабел от тях към жака MAIN OUT на пулта.

Микрофона се включва обикновенно на 1ви вход. Има и ефект на пулта,който подобрява звука на микрофона-пробвай!

Инструмента /гадулка или китара и т.н./се включва на 2ри вход като гейна се слага по средата.

Компютъра се включва от LINE OUT или от изхода за слушалки с малкия стерео жак и влиза на пулта при режим на стерео на 3ти и 4ти вход, като панорамата на 3ти се слага на ляво като на 9 часа, а на 4ти вход като на 3часа.

Мастера се усилва на две трети.

Първо се настройва микрофона като се усилва, докато направи леко микрофония и се връща малко надолу, инструмента се усилва според микрофона за да не го заглушава или пък да е прекалено тихо, а компютъра с двата плъзгача едновременно до желания резултат.

Това е всичко. Работа за 10 минути.

Успех!

Сподели другаде

Забравих да спомена, че жаковете за тонколоните ти са отзад до мрежовия кабел.Всички плъзгачи на енвалайзера на пулта трябвя да са в средно положение. Микрофона може да е с канон, но ако нямаш става и на жак.Тогава обаче гейна го отвори до край. Инструмента и компютъра на жаковете. Корекциите за ниски и високи ги сложи по средата и като пуснеш музика, ако е тихо нивото, може да дадеш малко бас и високи,но когато свириш силно корекциите е по-добре да са по средата.
Сподели другаде

как да

включа двете колони и два мкрофона и от

компютара да пускам песни.

Имаш два варианта за включване на втори микрофон: или изключване на инструмента или на единия канал на компютъра, Ако инструмента ти е необходим и го оставиш, тогава панорамите се слагат по средата.

Сподели другаде

Имаш два варианта за включване на втори микрофон: или изключване на инструмента или на единия канал на компютъра, Ако инструмента ти е необходим и го оставиш, тогава панорамите се слагат по средата.

Кабела е двоен от към пулта ако сложа едната букса ще тръгне ли и ако тръгне каква ще е разликата

Сподели другаде

Кабела е двоен от към пулта ако сложа едната букса ще тръгне ли и ако тръгне каква ще е разликата

Като ползваш едната букса,ще работиш на моно,но като сложиш панорамата в средата двата канала ще "свирят" еднакво.

Сподели другаде