yordanp Публикувано Септември 2, 2012 Report Share Публикувано Септември 2, 2012 При опита да инсталирам на латоп Windows 7, като преди това на него има Linux, стигнах до стъпка на която не мога да продължа.Изписва ми диск 0, раздел 1,2,3,4,5. Един системен, два основни и два логически.Отдолу имам само 3 опции активни - Обнови, Изтрий и Изтегли. Дава ми забележка: "Невъзможно е инсталирането на диска 0 раздел 1 (така и за останалите раздели)"За повече подробности: "Инсталирането на Уиндоус в този дял на хард диска е невъзможно. За да инсталирате Уиндоус е нужно да имате форматиран дял като NTFS" Искам да инсталирам Уиндоус направо върху Линукса, но не знам как да превключа на NTFS за да продължа.Бихте ли подсказали какви възможности имам? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TonyWolf Публикувано Септември 2, 2012 Report Share Публикувано Септември 2, 2012 Възможността е само една-триеш всички дялове и създаваш нови по твой вкус.Това е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
yordanp Публикувано Септември 2, 2012 Author Report Share Публикувано Септември 2, 2012 Възможността е само една-триеш всички дялове и създаваш нови по твой вкус.Това е. Правилно ли съм разбрал?В момента Линукс е инсталиран под друга файлова система.След като изтрия всички дялове и създам нови ще имам избор на ФС за тях. Прочетох, че при инсталирането на някакъв драйвер мога да подкарам инсталацията.Не съм сигурен какво се има предвид. Да не би да означава, че Уиндооус може да се покара под различна файлова система (тази която е в момента на Линукса)? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Септември 2, 2012 Report Share Публикувано Септември 2, 2012 И аз не съм сигурен за какъв драйвър си прочел и откъде. Доколкото знам Windows не може да се подкара на файлова с-ма, различна от NTFS. Както ти предложиха - изтриваш дяловете(съответно и информацията на тях ) и като почнеш инсталацията си създаваш (два) нови. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
as9993 Публикувано Септември 2, 2012 Report Share Публикувано Септември 2, 2012 Windows няма възможност да бъде инсталиран върху различни от майкрософските файлови системи. Решението вече е дадено-изтриваш дяловете и на чисто си правиш нови, друг вариант е инсталация върху виртуална машина. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ironman Публикувано Октомври 13, 2012 Report Share Публикувано Октомври 13, 2012 Здравейте! Нов съм тук, но имам същия проблем с инсталацията. Искам да попитам дали като изтрия дяловете няма да се загуби важна инфо и дали Linux ще изчезне изцяло. Благодаря! А и как ги създавам после наново дяловете? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Октомври 13, 2012 Report Share Публикувано Октомври 13, 2012 Ако се изтрият дяловете, информацията ще се изгуби. Дяловете могат да се създадат по време на инсталацията на Windows. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост