Jump to content

Проблем с Видео карта

Препоръчан пост

Здравейте, проблема ми е че при свързването на монитора с видео картата на компютъра монитора не получава никакъв сигнал или изображение. Кабела го смених не е от него, монитора работи след като го свързах със лаптопа, евентуално ще е нещо от видео картата. Проблема изникна след основно почистване на компютъра, но съм сигурен че всичко и свързано правилно. Картата я проверих няколко пъти но е поставена правилно, щракна, имам даже и скретен палец за по сигурно прикрипване, изчистих слота от прах. Ако някои може да предположи какъв може да е проблема, картата няма причина да е изгоряла. Предполагам да не се е замърсил със прах някое каналче на VGA порта !

Картата е NVIDIA GeForce 9500GT, монитора е Samsung, едва ли се касае за софтуерен проблем.

Сподели другаде

Можеше и по този начин да пробвам но го дадох на ремонт, а и нямах нужния кабел иначе входовете ги имам. Но винаги съм го свързвал към VGA и нямах проблеми до сега.
Сподели другаде

• 3 weeks later...
Здравейте. Проблема ми е следният . Старата ми видео карта изгоря, както и да е купих друга сложих я и всичко беше наред допреди няколко дена. Прибрах се от работа пуснах компютъра и само черен екран на монитора нищо не показва и същевременно самият компютър започна да издава някакъв сигнал , нещо взе да прави тът , тът, тът и до там. Рестартирах го няколко пъти но пак същото. Сега съм с вградената видеокарта ама тя горката е слабичка . Не съм специалист но да не би да ми е изгорял слота , незнам . Ако някой има някаква идея от какво може да е този проблем нека да каже, незнам вече кво става.
Сподели другаде

GF-8400-GS-DVI+HDMI-DDR2-64Bit-512mb N84GS-4SDV-C2BX PCI Express еми това е което пише на нея , но снимките не знам как се качват в тоя сайт, преди няколко минути се регистрирах и още не знам за какво става въпрос .
Сподели другаде

Т.е. без въпросната видео карта компютърът работи напълно нормално, но при поставянето й напълно отказва да стартира и още отначало започва да писука?
Сподели другаде

Като казваш, че си я закупил нова, имаш предвид чисто нова или втора ръка? Имаш ли възможност да тестваш въпросната карта на друг компютър? Каква точно е дънната платка?
Сподели другаде

Картата не е нова втора ръка съм я взел, но не съм пробвал на друг компютър , тва е добра идея . Пък за дънната платка ще трябва да видя че хич не знам.
Сподели другаде

Поле Стойност

Свойства на дънната платка

ID на дънната платка 05/26/2008-NF-MCP61-6A61KE11C-00

Дънна платка ECS GeForce6100SM-M2

Свойства на FSB шината

Тип шина AMD Hammer

Реална честота 200 MHz

Ефективна честота 200 MHz

HyperTransport честота 1000 MHz

Свойства на шината на паметта

Тип шина Dual DDR2 SDRAM

Ширина на шината 128 bit

Съотношение Памет:Шина CPU/7

Реална честота 301 MHz (DDR)

Ефективна честота 603 MHz

Пропускателна способност 9644 Мбайта/с

Физическа информация за дънната платка

Брой слотове за процесор 1 Socket AM2

Разширителни слотове 2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16

RAM слотове 2 DDR2 DIMM

Вградени устройства Audio, Video, LAN

Форм-фактор Micro ATX

Размери на дънната платка 210 mm x 240 mm

Чипсет на дънната платка nForce6100-405

Производител на дънната платка

Фирма Elitegroup Computer Systems

Информация за продукта http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/ProductList_new.aspx?CategoryID=1&MenuID=7&LanID=0

Обновление на BIOS http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Downloads/Category_Download.aspx?MenuID=6&LanID=0

Обновяване на драйвери http://driveragent.com?ref=59

BIOS обновления http://www.esupport.com/biosagent/index.cfm?refererid=40

Еми това е всичко за дънната платка, дано да свърши работа.

Сподели другаде

Проблемът може да е както в дънната платка, така и във видео картата. И двата компонента са стари, което предразполага към дефекти/проблеми. По принцип видео картите са доста по-издръжливи, но в твоя случай пък става въпрос за вече употребяван продукт, който може да е бил продаден (пробутан) точно по тази причина. Ще е добре да огледаш дънната платка за подути и разтекли кондензатори. Така или иначе обаче е много желатено да тестваш въпросната видео карта на друг компютър и/или да тестваш друга видео карта на твоя.
Сподели другаде

Еми ще я пробвам на компютъра на комшията , и ще видим кво ше стане , в краен случай ше го карам на ремонт е бахти карагията от както съм го взел все проблеми с него, все пак мерси за съветите брат .
Сподели другаде