hellbully Публикувано Август 26, 2012 Report Share Публикувано Август 26, 2012 Здравейте, проблема ми е че при свързването на монитора с видео картата на компютъра монитора не получава никакъв сигнал или изображение. Кабела го смених не е от него, монитора работи след като го свързах със лаптопа, евентуално ще е нещо от видео картата. Проблема изникна след основно почистване на компютъра, но съм сигурен че всичко и свързано правилно. Картата я проверих няколко пъти но е поставена правилно, щракна, имам даже и скретен палец за по сигурно прикрипване, изчистих слота от прах. Ако някои може да предположи какъв може да е проблема, картата няма причина да е изгоряла. Предполагам да не се е замърсил със прах някое каналче на VGA порта ! Картата е NVIDIA GeForce 9500GT, монитора е Samsung, едва ли се касае за софтуерен проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 27, 2012 Report Share Публикувано Август 27, 2012 Опитай да свържеш монитора към DVI изхода на видео картата. Ако мониторът няма DVI вход, опитай да намериш преходник. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
hellbully Публикувано Август 27, 2012 Author Report Share Публикувано Август 27, 2012 Можеше и по този начин да пробвам но го дадох на ремонт, а и нямах нужния кабел иначе входовете ги имам. Но винаги съм го свързвал към VGA и нямах проблеми до сега. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
klic Публикувано Септември 15, 2012 Report Share Публикувано Септември 15, 2012 Здравейте. Проблема ми е следният . Старата ми видео карта изгоря, както и да е купих друга сложих я и всичко беше наред допреди няколко дена. Прибрах се от работа пуснах компютъра и само черен екран на монитора нищо не показва и същевременно самият компютър започна да издава някакъв сигнал , нещо взе да прави тът , тът, тът и до там. Рестартирах го няколко пъти но пак същото. Сега съм с вградената видеокарта ама тя горката е слабичка . Не съм специалист но да не би да ми е изгорял слота , незнам . Ако някой има някаква идея от какво може да е този проблем нека да каже, незнам вече кво става. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Септември 15, 2012 Report Share Публикувано Септември 15, 2012 Дай, малко повече информация за видео картата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
klic Публикувано Септември 15, 2012 Report Share Публикувано Септември 15, 2012 GF-8400-GS-DVI+HDMI-DDR2-64Bit-512mb N84GS-4SDV-C2BX PCI Express еми това е което пише на нея , но снимките не знам как се качват в тоя сайт, преди няколко минути се регистрирах и още не знам за какво става въпрос . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Септември 15, 2012 Report Share Публикувано Септември 15, 2012 На монитора пишеше ли No signal, или нямаше нищо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 16, 2012 Report Share Публикувано Септември 16, 2012 Т.е. без въпросната видео карта компютърът работи напълно нормално, но при поставянето й напълно отказва да стартира и още отначало започва да писука? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
klic Публикувано Септември 19, 2012 Report Share Публикувано Септември 19, 2012 Да без картата си работи нормално, като я сложа почва да писука . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 22, 2012 Report Share Публикувано Септември 22, 2012 Като казваш, че си я закупил нова, имаш предвид чисто нова или втора ръка? Имаш ли възможност да тестваш въпросната карта на друг компютър? Каква точно е дънната платка? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
klic Публикувано Септември 22, 2012 Report Share Публикувано Септември 22, 2012 Картата не е нова втора ръка съм я взел, но не съм пробвал на друг компютър , тва е добра идея . Пък за дънната платка ще трябва да видя че хич не знам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
klic Публикувано Септември 22, 2012 Report Share Публикувано Септември 22, 2012 Поле СтойностСвойства на дънната платка ID на дънната платка 05/26/2008-NF-MCP61-6A61KE11C-00Дънна платка ECS GeForce6100SM-M2 Свойства на FSB шината Тип шина AMD HammerРеална честота 200 MHzЕфективна честота 200 MHzHyperTransport честота 1000 MHz Свойства на шината на паметта Тип шина Dual DDR2 SDRAMШирина на шината 128 bitСъотношение Памет:Шина CPU/7Реална честота 301 MHz (DDR)Ефективна честота 603 MHzПропускателна способност 9644 Мбайта/с Физическа информация за дънната платка Брой слотове за процесор 1 Socket AM2Разширителни слотове 2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16RAM слотове 2 DDR2 DIMMВградени устройства Audio, Video, LANФорм-фактор Micro ATXРазмери на дънната платка 210 mm x 240 mmЧипсет на дънната платка nForce6100-405 Производител на дънната платка Фирма Elitegroup Computer SystemsИнформация за продукта http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/ProductList_new.aspx?CategoryID=1&MenuID=7&LanID=0Обновление на BIOS http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Downloads/Category_Download.aspx?MenuID=6&LanID=0Обновяване на драйвери http://driveragent.com?ref=59BIOS обновления http://www.esupport.com/biosagent/index.cfm?refererid=40 Еми това е всичко за дънната платка, дано да свърши работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 23, 2012 Report Share Публикувано Септември 23, 2012 Проблемът може да е както в дънната платка, така и във видео картата. И двата компонента са стари, което предразполага към дефекти/проблеми. По принцип видео картите са доста по-издръжливи, но в твоя случай пък става въпрос за вече употребяван продукт, който може да е бил продаден (пробутан) точно по тази причина. Ще е добре да огледаш дънната платка за подути и разтекли кондензатори. Така или иначе обаче е много желатено да тестваш въпросната видео карта на друг компютър и/или да тестваш друга видео карта на твоя. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
klic Публикувано Септември 29, 2012 Report Share Публикувано Септември 29, 2012 Еми ще я пробвам на компютъра на комшията , и ще видим кво ше стане , в краен случай ше го карам на ремонт е бахти карагията от както съм го взел все проблеми с него, все пак мерси за съветите брат . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост