Jump to content

компютърът ми се рестартира при пускане

Препоръчан пост

Съжалявам, ако мненията ми се повтарят, но компютъра заби когато пишех и сега ми показва че съм писал в темата, но мнението ми го няма. Пуснах Orthos както е написано в другата тема и мерих както си показал и резултата е 5,16v и 11,80v докато програмата не е пусната и 5,17v и 11,74v докато програмата работеше(ако нещо съм сбъркал кажи и ще меря пак).
Сподели другаде

Напреженията са в нормата. Да разбирам ли, че при стартиране на Orthos Prime и провеждане на тест няма проблем, но при стартиране на игра или възпроизвеждане на филм (почти) винаги има проблем?

Сигурен ли си, че не си успял да си направиш стартиращ диск с Memtest86+? Не е сложно. Изтегляш ISO версията, разархивираш .iso файла (който е в ZIP архив), след което този от ISO файл записваш диск. Ако не знаеш как, погледни тази тема. Алтернатива е да си създадеш стартираща USB флаш памет. Има и такава версия. И сигурен ли си, че правилно настройваш оптичното устройство да е първо в BIOS?

Сподели другаде

ето как стоят нещата- вечер го спирам и сутрин преди работа го пускам да прегледам новините или пък когато съм свободен да поиграя. Компютъра си стартира нормално, влизам в страници, играя, но в един момент всичко "замръзва" например на някоя отворена страница или пък сцена от игра и това се случва винаги в първите 15-20 минути след пускането, дори поняга забива с показването на декстопа. Често това забиване е последвано от син екран или пък направо се появява син екран. Има моменти когато няма никакви проблеми след пускане и си работи нормално.Ако не го спирам компютъра работи без проблеми. Относно тестването с Memtest86+, мисля че успях да я пусна. Ето го резултата когато програмата изкара до 100%. Ако нещо не е както трябва ще я пусна отново.

post-27840-0-27069400-1345984782_thumb.jpg

Сподели другаде

Тестът на паметта го остави да се "върти" поне 2-3 часа.

Междувременно...

Изтегли Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) избери Options -> Filter Options... -> постави отметка на Hide Microsoft entries -> OK;

3) меню File -> Refresh;

4) меню File -> Save... (от падащото меню остави избран .arn за файлов формат);

5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата.

Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):

- при публикуване на коментар кликни бутон Повече опции;

- долу в секция "Прикрепяне на файлове" посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;

- накрая кликни Добавяне в мнението.

Сподели другаде

Драйверите за видео картата и звуковата карта са актуални. Можеш обаче да опиташ да актуализираш драйвера за мрежовата карта. Можеш да пробваш с този драйвер.

Също така бих препоръчал и да актуализираш антивирусната програма. Тя е старичка и е възможно нейните драйвери да създават главоболия. Освен това бих ти предложил и да деинсталираш временно DAEMON Tools, за да се разкара SPTD драйверът, който също би могъл да бърка там, където не му е работата.

Сподели другаде

махнах DAEMON Tools и смених антивирусната с AVIRA(преди я ползвах и затова реших да не обновявам AVG, a направо да си кача старата). Направих продължителен тест на рамта и ето резултата.

post-27840-0-68790000-1346066368_thumb.jpg

Сподели другаде

Странно е, че мрежовият драйвер не е проработил. Все пак е официалният от сайта на производителя на дънната платка. При това положение можеш директно да актуализираш драйверите за дънната платка. Пакетът с драйверите можеш да изтеглиш от тази страница. При инсталация не инсталирай Network Management Tools (ако ти се предложи). Освен това препоръчвам първо да деинсталираш драйверите на NVIDIA от контролния панел, да рестартираш и тогава да инсталираш новите.
Сподели другаде