Jump to content

компютърът ми се рестартира при пускане

Препоръчан пост

здравейте, има проблем с компютъра и се надявам да успеете да ми помогнете. Проблемът е следният- пускам го, зарежда си, пускам игра, филм или нещо друго и картината "замръзва" или пък направо се рестартира и така няколко пъти докато заработи нормално. Носих го на сервиз и те ми казаха че му няма нищо и само са преинсталирали уиндолса. Проблемите продължиха, но компютъра вече не беше в гаранция и го отнесох в друг сервиз с мисълта, че в първия са ми замазали очите, колкото да му изтече гаранцията. Във втория сервиз ми казаха отново че няма проблем и пак са преинсталирали операционната система. Проблемът се задълбочи и започнаха да излизат сини екрани- на единия пише за някаква грешка "bad pool", а на другият пише "error system management" или нещо подобно. Понякога при рестарт ми излиза съобщение "slower dram". Видях че в други теми искате информация за компютъра и температури, така че съм прикрепил две снимки от евереста, които се надявам да дадът информация.

post-27840-0-46647300-1345687507_thumb.png

post-27840-0-33794600-1345687518_thumb.png

Сподели другаде

Според мен имаш проблемен драйвер. Спри автоматичното рестартиране след сините екрани така и Кажи каква грешка ти дава. Препоръчвам ти да прочетеш целия материал от линка
Сподели другаде

Не съм много по темата,но би ли проверил с програма какво е състоянието

на твърдия диск...здравето му!

Иначе понякога рестартиранията стават и от едно кабелче...

Ако харда е наред...както пишат по-горе да ти проверят сата-мата кабели и захранване.

Сподели другаде

Здравейте на всички. Благодаря за отговорите. Спирането на автоматичния рестарт ми се вижда малко сложно, но ще се постарая да го направя и когато се появи син екран ще го снимам. Относно захранването искам да попитам къде да погледна? За харда свалих някаква програмка, защото с евереста не разбрах какво тества и тя показва това. Ако не е достатъчно ще сваля друга и пак ще пробвам.

post-27840-0-06645000-1345730720_thumb.png

Сподели другаде

Моето мнение е: Че не е необходимо да снимаш синият екран. И ще обясня защо: От това което си обяснил във първата си тема, оставам със впечатлението че всеки екран е със различен надпис. Можеш вместо да ги снимаш да дадеш дъмп файловете да ги разгледаме. Те са запис на сините екрани. Но едва ли там да се намери решение. Най вероятно става въпрос за системна грешка. И ти трябва да си готов да можеш да тестваш памета, видео картата. А може накрая да се окаже че захранването ти кляка от време на време.Но все пак нека да пробваме. Файловете се намират във папка C:\Windows\Minidump. Можеш да ги архивираш и качиш тук за да ги разгледаме.

Можеш да погледнеш за червени хиксове и във Event Viewer=>Windows Log=>Sustem. Това след като ти направи син екран.

Сподели другаде

Ами то ако е системна грешка не би ли се решила с просто

чекиране на С-то?!

Иначе при нормални температури и здрав хард...

не би следвало проблема да е в желязото...

Сподели другаде

Ами то ако е системна грешка не би ли се решила с просто

чекиране на С-то?!

Иначе при нормални температури и здрав хард...

не би следвало проблема да е в желязото...

Няма как чекирането да помогне, когато стане на въпрос за системна грешка. А тя може да е от повредена рам, повредено захранване и др.

Здравей, ето това има в папката

Проверих дъмп файловете. Видях точно това което предполагах. Различен дебъг. Тоест причината не е една и съща, и няма как да се разбере. Всичко от тук нататък се търси със пробване. Пробваш със HDTune за лоши сектори. Пробваш със Memtest86+ за повредена рам. Ако имаш начин пробвай със смяна на захранването.

Отворих шест файла и ги записах на текстов документ вслучай че някой види и други решениа.

Desktop.rar

Сподели другаде

Да...дебела работа.

Подобни проблеми явно се срещат при 7-цата:

Само информативно...щото трябва спец тука или

свестен сервиз като сте ходили 2 пъти...

ntkrnlmp.exel

Току що излезе нова тема с това ехе...

Като има и друго неясно.Дано някой Ви помогне реално!

Сподели другаде

Напреженията не изглеждат добре. Силно ти препоръчвам да ги измериш с мултиметър. Как става това можеш да прочетеш в края на тази статия. Също така като отвориш кутията погледни и какво точно е захранването, на него трябва да има стикер с производител/марка/модел. Т.е. следи напреженията, докато извършваш дейностите, при които се рестартира.

Ако напреженията се окажат наред, ще мислим нататък.

Сподели другаде

на захранването пише DANDY Switching Power Supply MODEL: ATX-450WB&P4 . Имам мултицет, но честно да си кажа не ми стана много ясно от статията как да меря. Докато разглеждах кабелите от захранване докоснах с ръка кабела за дъното и компютъра заби три пъти подрет, като първия път ми излезе син екран. По-нагоре ме бях посъветвали да проверя харда и рамта. Пуснах на харда HD Tune и резултата е долу на снимката( в случай че така се тества твърд диск). Относно тестването на рамта, не се справих. Не можах да си направя боотващ диск с Memtest86 . Опитах с три различни програми за записване и промених в биоса първо да е cdrom, но нищо не се получи.

post-27840-0-20729900-1345793999_thumb.png

Сподели другаде

И аз си мисля че е възможно да имаш проблем със захранването. И е наложително да следваш съвета на Night_Raven. Но няма лошо и да си тестваш рамта.
Сподели другаде

Имам мултицет, но честно да си кажа не ми стана много ясно от статията как да меря.

Шегуваш ли се? Не виждам колко по-ясно може да е. Ще се опитам да перифразирам и опростя...

Първо се завърта врътката на мултиметъра на 20 волта (както има снимка в самата тема).

Тези две нещица се наричат сонди:

http://i.imgur.com/T2sFu.jpg

Това се нарича молекс конектор:

http://i.imgur.com/QtENq.jpg

Черната сонда на мултиметъра се пъха в някоя от двете дупчици на молекс конектора, свързани с черни кабели.

Чвервената сонда се пъха в дупчицата, свързана с жълтия кабел, ако искаш да мериш 12-те волта, или в дупчицата, свързана с червения кабел, ако искаш да мериш 5-те волта.

Ето снимка на крайния резултат при измерване на 12-те волта. Предполагам се досещаш как ще изглежда, ако трябва да измериш 5-те волта.

http://moonshine.homedns.org:2655/wp-gl/wp-content/uploads/articles/contech/howtousemultimeter/testpsu.jpg

В твоя случай измери и двете напрежения, като не забравяй да натовариш системата и да следиш как се променят напреженията.

Сподели другаде

Не съм глупав. Изкарвам си прехраната с изграждане на електрически инсталации, но досега компютъра съм го отварял само да го почистя с прахосмукачката и до днес не знаех на кое чудо му се вика молекс конектор. Нямаше да се занимавам ако в двата сервиза дето ходих ми бяха помогнали, а не само да гледат как да ми приберът парите. Относно напреженията, пуснах Orthos както е написано в другата тема и мерих както си показал и резултата е 5,16v и 11,80v докато програмата не е пусната и 5,17v и 11,74v докато програмата работеше(ако нещо съм сбъркал кажи и ще меря пак). Другият метод от темата не съм го ползвал, защото както съм написал по-нагоре предния път когато пипах кабела за дъното компютъра заби три пъти подрет, но ако е нужно ще се опитам.
Сподели другаде