hercok Публикувано Август 23, 2012 Report Share Публикувано Август 23, 2012 здравейте, има проблем с компютъра и се надявам да успеете да ми помогнете. Проблемът е следният- пускам го, зарежда си, пускам игра, филм или нещо друго и картината "замръзва" или пък направо се рестартира и така няколко пъти докато заработи нормално. Носих го на сервиз и те ми казаха че му няма нищо и само са преинсталирали уиндолса. Проблемите продължиха, но компютъра вече не беше в гаранция и го отнесох в друг сервиз с мисълта, че в първия са ми замазали очите, колкото да му изтече гаранцията. Във втория сервиз ми казаха отново че няма проблем и пак са преинсталирали операционната система. Проблемът се задълбочи и започнаха да излизат сини екрани- на единия пише за някаква грешка "bad pool", а на другият пише "error system management" или нещо подобно. Понякога при рестарт ми излиза съобщение "slower dram". Видях че в други теми искате информация за компютъра и температури, така че съм прикрепил две снимки от евереста, които се надявам да дадът информация. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
DD-WRT Публикувано Август 23, 2012 Report Share Публикувано Август 23, 2012 Според мен имаш проблемен драйвер. Спри автоматичното рестартиране след сините екрани така и Кажи каква грешка ти дава. Препоръчвам ти да прочетеш целия материал от линка Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
suchmo Публикувано Август 23, 2012 Report Share Публикувано Август 23, 2012 Виж в захранването 5V нещо ми се струва ,че не е наред! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
peter69pl Публикувано Август 23, 2012 Report Share Публикувано Август 23, 2012 Не съм много по темата,но би ли проверил с програма какво е състояниетона твърдия диск...здравето му!Иначе понякога рестартиранията стават и от едно кабелче...Ако харда е наред...както пишат по-горе да ти проверят сата-мата кабели и захранване. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
hercok Публикувано Август 23, 2012 Author Report Share Публикувано Август 23, 2012 Здравейте на всички. Благодаря за отговорите. Спирането на автоматичния рестарт ми се вижда малко сложно, но ще се постарая да го направя и когато се появи син екран ще го снимам. Относно захранването искам да попитам къде да погледна? За харда свалих някаква програмка, защото с евереста не разбрах какво тества и тя показва това. Ако не е достатъчно ще сваля друга и пак ще пробвам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Август 23, 2012 Report Share Публикувано Август 23, 2012 Моето мнение е: Че не е необходимо да снимаш синият екран. И ще обясня защо: От това което си обяснил във първата си тема, оставам със впечатлението че всеки екран е със различен надпис. Можеш вместо да ги снимаш да дадеш дъмп файловете да ги разгледаме. Те са запис на сините екрани. Но едва ли там да се намери решение. Най вероятно става въпрос за системна грешка. И ти трябва да си готов да можеш да тестваш памета, видео картата. А може накрая да се окаже че захранването ти кляка от време на време.Но все пак нека да пробваме. Файловете се намират във папка C:\Windows\Minidump. Можеш да ги архивираш и качиш тук за да ги разгледаме.Можеш да погледнеш за червени хиксове и във Event Viewer=>Windows Log=>Sustem. Това след като ти направи син екран. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
hercok Публикувано Август 23, 2012 Author Report Share Публикувано Август 23, 2012 Здравей, ето това има в папкатаMinidump.rar Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
peter69pl Публикувано Август 23, 2012 Report Share Публикувано Август 23, 2012 Ами то ако е системна грешка не би ли се решила с просточекиране на С-то?!Иначе при нормални температури и здрав хард...не би следвало проблема да е в желязото... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Август 23, 2012 Report Share Публикувано Август 23, 2012 Ами то ако е системна грешка не би ли се решила с просточекиране на С-то?!Иначе при нормални температури и здрав хард...не би следвало проблема да е в желязото...Няма как чекирането да помогне, когато стане на въпрос за системна грешка. А тя може да е от повредена рам, повредено захранване и др.Здравей, ето това има в папкатаПроверих дъмп файловете. Видях точно това което предполагах. Различен дебъг. Тоест причината не е една и съща, и няма как да се разбере. Всичко от тук нататък се търси със пробване. Пробваш със HDTune за лоши сектори. Пробваш със Memtest86+ за повредена рам. Ако имаш начин пробвай със смяна на захранването.Отворих шест файла и ги записах на текстов документ вслучай че някой види и други решениа.Desktop.rar Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
peter69pl Публикувано Август 23, 2012 Report Share Публикувано Август 23, 2012 Да...дебела работа.Подобни проблеми явно се срещат при 7-цата:Само информативно...щото трябва спец тука илисвестен сервиз като сте ходили 2 пъти...ntkrnlmp.exelТоку що излезе нова тема с това ехе...Като има и друго неясно.Дано някой Ви помогне реално! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 24, 2012 Report Share Публикувано Август 24, 2012 Напреженията не изглеждат добре. Силно ти препоръчвам да ги измериш с мултиметър. Как става това можеш да прочетеш в края на тази статия. Също така като отвориш кутията погледни и какво точно е захранването, на него трябва да има стикер с производител/марка/модел. Т.е. следи напреженията, докато извършваш дейностите, при които се рестартира.Ако напреженията се окажат наред, ще мислим нататък. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
hercok Публикувано Август 24, 2012 Author Report Share Публикувано Август 24, 2012 на захранването пише DANDY Switching Power Supply MODEL: ATX-450WB&P4 . Имам мултицет, но честно да си кажа не ми стана много ясно от статията как да меря. Докато разглеждах кабелите от захранване докоснах с ръка кабела за дъното и компютъра заби три пъти подрет, като първия път ми излезе син екран. По-нагоре ме бях посъветвали да проверя харда и рамта. Пуснах на харда HD Tune и резултата е долу на снимката( в случай че така се тества твърд диск). Относно тестването на рамта, не се справих. Не можах да си направя боотващ диск с Memtest86 . Опитах с три различни програми за записване и промених в биоса първо да е cdrom, но нищо не се получи. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
ba4o_kiro Публикувано Август 24, 2012 Report Share Публикувано Август 24, 2012 И аз си мисля че е възможно да имаш проблем със захранването. И е наложително да следваш съвета на Night_Raven. Но няма лошо и да си тестваш рамта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 25, 2012 Report Share Публикувано Август 25, 2012 Имам мултицет, но честно да си кажа не ми стана много ясно от статията как да меря.Шегуваш ли се? Не виждам колко по-ясно може да е. Ще се опитам да перифразирам и опростя... Първо се завърта врътката на мултиметъра на 20 волта (както има снимка в самата тема). Тези две нещица се наричат сонди:http://i.imgur.com/T2sFu.jpg Това се нарича молекс конектор:http://i.imgur.com/QtENq.jpg Черната сонда на мултиметъра се пъха в някоя от двете дупчици на молекс конектора, свързани с черни кабели.Чвервената сонда се пъха в дупчицата, свързана с жълтия кабел, ако искаш да мериш 12-те волта, или в дупчицата, свързана с червения кабел, ако искаш да мериш 5-те волта. Ето снимка на крайния резултат при измерване на 12-те волта. Предполагам се досещаш как ще изглежда, ако трябва да измериш 5-те волта.http://moonshine.homedns.org:2655/wp-gl/wp-content/uploads/articles/contech/howtousemultimeter/testpsu.jpg В твоя случай измери и двете напрежения, като не забравяй да натовариш системата и да следиш как се променят напреженията. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
hercok Публикувано Август 25, 2012 Author Report Share Публикувано Август 25, 2012 Не съм глупав. Изкарвам си прехраната с изграждане на електрически инсталации, но досега компютъра съм го отварял само да го почистя с прахосмукачката и до днес не знаех на кое чудо му се вика молекс конектор. Нямаше да се занимавам ако в двата сервиза дето ходих ми бяха помогнали, а не само да гледат как да ми приберът парите. Относно напреженията, пуснах Orthos както е написано в другата тема и мерих както си показал и резултата е 5,16v и 11,80v докато програмата не е пусната и 5,17v и 11,74v докато програмата работеше(ако нещо съм сбъркал кажи и ще меря пак). Другият метод от темата не съм го ползвал, защото както съм написал по-нагоре предния път когато пипах кабела за дъното компютъра заби три пъти подрет, но ако е нужно ще се опитам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост