chino_sz Публикувано Август 22, 2012 Report Share Публикувано Август 22, 2012 Здравейте, от няколко седмици имам един проблем, когато пусна да играя някоя игра след около 30 минути ми се рестартира компютъра, но това не винаги става когато играя. Другия по съществен проблем който забелязах е че след като се рестартира компютърът много бавно зарежда биоса. Започва да цъка през 1,2 секунди и след около 1,2 минути а понякога и 5 ми излиза снимката на дъното и започва да зарежда. Четох доста по въпроса и си мисля че захранването ми прави проблем. ето и няколко снимки на компонентите на компютъра ми на резултата от програмта CPUID HWMonitor: http://s13.postimage.org/4d71nakol/pc_config.jpg http://s16.postimage.org/qb7yvw2yb/Temp_1.jpg Другото което направих е да изкарам всички ненужни гълтащи ток устройства, оставих само единия хард диск на който е Уиндоуса, но пак се рестартира компютъра. Преинсталирах му Уиндоуса 2 пъти, веднъж сложих 64 битова версия а сега последно съм с 32 бита Windows 7.Забравих да спомена на последмо място че съм със захранване Antec Phantom 500W, което закупих преди година от един съфорумник. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 25, 2012 Report Share Публикувано Август 25, 2012 Огледай дънната платка за подути/разтекли кондензатори. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
chino_sz Публикувано Август 25, 2012 Author Report Share Публикувано Август 25, 2012 Да ти кажа честно като си гледам дъното невиждам от онези черни кондензатори с плюсчето отгоре дето е... неразбирам много от електротехника, ето тези неща със сиво и синьо ли се явяват при мен кондензаторите? http://s12.postimage.org/9o1vc6jqz/fsadadaf_png.jpg edit: а утре ще си поразглобя захранването да видя вътре как са нещата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 26, 2012 Report Share Публикувано Август 26, 2012 Да те са.Опитай да разкачиш наистина всички устройства, които не са критично важни. Разкачи всички твърди дискове, клавиатурата, мишката, всички USB устройства, всички PCI/PCI-e платки, оптични устройства, флопи устройства и т.н. Т.е. остави само: процесора (+ охлаждането разбира се), паметта и видео картата.Също така някои температури не ми изглеждат много добри, по-специално на твърдите дискове и тази на VRM MOSFET-ите (TMPIN2 в твоята снимка). Каква е температурата в стаята? Опитвал ли си да оставиш кутията отворена? Каква точно е кутията и какви вентилатори има монтирани в нея? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
chino_sz Публикувано Август 26, 2012 Author Report Share Публикувано Август 26, 2012 Еми да ти споделя, кутията ми в момента неможе да се нарече и кутия изобщо. Тъй като преди време се опитвах да я модна, но все не ми оставаше време да я завърша и сега в момента е без капаци и с изрязани гнезда там където се държаха хардовете, a високата температура на хардовете идва от това че в момента са сложени един върху друг като съм ги изолирал помежду им с едни стилиопорени листчета за да не се допират все пак метал в метал... А вкъщи си е топличко тъй като нямам климатик, но не е чак такава жега че да неможе да се живее. Така кутията ми е от сигурно 3,4 години и досега не съм имал проблеми. Допълнителни охлаждания на кутията нямам, и сега съм се замислил да си купя някоя хубава кутия и в този ред на мисли ако може да ми препоръчате някоя хубава кутия до 150 лева с добра конструкция за по-добро охлаждане, вече нямам претенции за външния вид както беше преди, само ми се иска да е с долен монтаж за захранването защото то тежи доста, все пак е без вентилаторно и е като стар акумулатор... . След малко ще разфасовам пак всичко, и даже мисля да взема захранването на един друг комп който виси вкъщи от доста време да пробвам с него как е и пак ще пиша. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
chino_sz Публикувано Август 26, 2012 Author Report Share Публикувано Август 26, 2012 Току що огледах за надути кондензатори по дъното и неоткрих такива, но след като отворих захранването с малко зор, видях че има 3 надути кондензатора 2-та са на Fuhjyyu 1000 микрофарада на 6.3 V и един на 680 микрофарада на 25V пак на същата марка. Сега съм с едно друго 350W захранване и проблема който имах отначало с моето захранване, това че цъкаше и неискаше да мъ зарежда дъното веднага с това захранване в момента го няма този проблем. И смятам че проблема е в захранването, така че утре ще бягам до първия електронен сервиз да си купя кондензаторите за да ги сменя.Дали ще е проблем ако не са на същия производител кондензаторите? edit: А отностно кутията за компютъра май ще трябва да е с горен монтаж на захранването тъй като то е безвентилаторно и много нагрява и си мисля че като е отдолу на дъното много ще ми грее на видео картата, но незнам ако има някой, който повче ги разбира тия неща да пише. Благодаря предварително Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
dan40o Публикувано Август 28, 2012 Report Share Публикувано Август 28, 2012 Според мен тази кутия е добра и е точно това което търсиш ! Марка: Cooler Master Модел: Elite 324 Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост