abracadabra Публикувано Август 21, 2012 Report Share Публикувано Август 21, 2012 Здравейте, скоро на приятел подариха стар компютър, с процесор 1,7 ГХц, много малка РАМ, 20 ГБ хард, и с Уиндоус ХР. Обясних му как да го ползва. Имаше и някои програми. Но исках да видя драйверите за интернета, звуковата карта и видео картата(и двете са вградени). Сега, открих 4 програми и мисля че някой от тях са тези. Но, моля вие да ми кажете като ги видите. Тук ще напиша имената им. (Понеже ако му се повреди Уиндоуса, аз ще го преинсталирам). А дискове с драйвери няма, не са му дали. Нали знаете , на харизан кон ...., -не се гледат зъбите. Но малко пооправих Уиндоуса(благодарение на този форум и инструкциите), защото беше изключително бавен този компютър. Та програмите са: - Microsoft Visual C++ Redistributable -не знам за какво е качена.- HD Pack 2.3-не знам за какво е качена.- HP Set Refresh-това за видеото ли е?-монитора е Филипс,-но май видео-картата е HP- Intel (R) Network Connections ,- това е май за интернета драйвера?-а, за звуковата карта е Саунд макс-имах подобна карта и изгоря,-така че драйвера го имам на диск и даже е по-нова.Благодаря!П.П.Коя по-малко изисква "мощност " на компютъра програма от типа на тези безплатните, опен офис, либра офис,...от текстовите. И Acrobat Reader.И за плейър се спрях на фообар. а и може да му кача и този Media Player Classic Home Cinema или K-Lite Codec Pack Дайте съвет. Аз тука питам та да помогна на друг човек, но нали за това е тази он-лайн взаимопомощ! ЕХ, един път и аз да съм полезен...Тенкс отново. П.П.П. от моя ли компютър, нищо не мога да напиша тук във форума (нещо ми скачат буквите...). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Август 21, 2012 Report Share Публикувано Август 21, 2012 -Microsoft Visual C++ redistributable e runtime който на кратко инсталира необходимите библиотеки, за да могат програмите написани на Visual C++, които ги използват, да могат да функционират правилно. Посоченият runtime нито заема някакво значително място на диска, нито оказва каквото и да е било натоварване на системата.HDPack е някакъв пакет от кодеци, обвързан с DVB поддръжка. Напълно ми е непознат.-HP Set Refresh е програмка, която се опитва да оптимизира честотата на опресняване на монитора, уж за по-добра визия. Не знам до колко е ползотворна.-Intel Network Connections е програма за настройка/деинсталация на мрежовият драйвер. Съветвам те да не пипаш.------------------------SumatraPDF е най-лекият и бърз PDF четец, който съм виждал. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
eleena Публикувано Август 21, 2012 Report Share Публикувано Август 21, 2012 Има програми, с които можеш да архивираш всички драйвери и после след преинсталиране на Уиндоуса се инсталират много бързо от създадения архив, например DriverMax Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
panevdd Публикувано Август 21, 2012 Report Share Публикувано Август 21, 2012 Вмeсто Adobe Reader можеш да опиташ PDF-XChange Viewer, но внимавай при инсталацията - по подразбиране се инсталират ненужни добавки.Съветвам те да не инсталираш K-Lite Codec Pack, освен ако наистина не ти потрябва някой кодек; за плейър можеш да опиташ VLC. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Август 21, 2012 Report Share Публикувано Август 21, 2012 Има програми, с които можеш да архивираш всички драйвери и после след преинсталиране на Уиндоуса се инсталират много бързо от създадения архив, например DriverMaxDouble Driver е много по-простичка програма за целта. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vodolej_7 Публикувано Август 21, 2012 Report Share Публикувано Август 21, 2012 Вмeсто Adobe Reader можеш да опиташ PDF-XChange Viewer, но внимавай при инсталацията - по подразбиране се инсталират ненужни добавки. panevdd аз също ползвам тази програмка и съм много доволен Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 21, 2012 Report Share Публикувано Август 21, 2012 Вмeсто Adobe Reader можеш да опиташ PDF-XChange Viewer, но внимавай при инсталацията - по подразбиране се инсталират ненужни добавки.Да поясня допълнително: ненужни добавки има, но те са само в стандартната инсталация (.exe). Алтернативните инсталации (.msi), които са поотделно за 32- и 64-битовите архитектури, не съдържат излишни боклуци. Ние публикуваме точно алтернативните инсталации. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Август 22, 2012 Author Report Share Публикувано Август 22, 2012 -Microsoft Visual C++ redistributable e runtime който на кратко инсталира необходимите библиотеки, за да могат програмите написани на Visual C++, които ги използват, да могат да функционират правилно. Посоченият runtime нито заема някакво значително място на диска, нито оказва каквото и да е било натоварване на системата.HDPack е някакъв пакет от кодеци, обвързан с DVB поддръжка. Напълно ми е непознат.-HP Set Refresh е програмка, която се опитва да оптимизира честотата на опресняване на монитора, уж за по-добра визия. Не знам до колко е ползотворна.-Intel Network Connections е програма за настройка/деинсталация на мрежовият драйвер. Съветвам те да не пипаш.------------------------SumatraPDF е най-лекият и бърз PDF четец, който съм виждал.Благодаря на Всички. А, кои от тези програми може да не инсталирам при (евентуална) преинсталация?То само драйвер за нета и видеокартата май ще трябва. Питам от любопитство, а и защото може да се наложи да преинсталирам аз. Но, ако се наложи (все пак човека е абсолютно нов в компютърните работи). Но, то и аз не съм толкова спец, но се научих сам доста неща да правя, на принципа проба-грешка, а и ТУК много добри съвети съм получавал. Но, който му го е инсталирал Уиндоуса, в край на краищата той да се занимава... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 22, 2012 Report Share Публикувано Август 22, 2012 Всичките са по избор. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
abracadabra Публикувано Август 23, 2012 Author Report Share Публикувано Август 23, 2012 ОК, разбрах. Благодаря. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост