Гост Zig Zag Публикувано Август 16, 2012 Report Share Публикувано Август 16, 2012 До сега не съм имал такъв проблем, но сега вече имам. Системата е прясна с всички ъпдейти. Плеърът е версия 2.0.3 (32 bit) Проблемът е с WMV и MOV, като "плават" малки лилави линийки на кръст, които образуват квадрати, около 4 милиметра големината на квадратите върху екрана. Това е само при дисплея на плеъра. Ако направя снапшот чрез плеъра, тези квадрати ги няма. Смятам тогава, че няма връзка с кодеците и е възможно да е бъг. При вас добре ли е? http://i48.tinypic.com/208bi9k.jpg В умален екран на плеъра !http://i50.tinypic.com/2zplbvn.jpg Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vodolej_7 Публикувано Август 16, 2012 Report Share Публикувано Август 16, 2012 До сега не съм имал такъв проблем, но сега вече имам. Системата е прясна с всички ъпдейти. Плеърът е версия 2.0.3 (32 bit) Проблемът е с WMV и MOV, като "плават" малки лилави линийки на кръст, които образуват квадрати, около 4 милиметра големината на квадратите върху екрана.С други файлове във формата .WMV и .MOV пробва ли,или само с тези двата си пробвал във VLC плейъра? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Август 16, 2012 Report Share Публикувано Август 16, 2012 Пробвал съм и с други. Включотелно и с "Примерни видеоклипове" на Windows. Много зле! С WMP няма проблем! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vodolej_7 Публикувано Август 16, 2012 Report Share Публикувано Август 16, 2012 Можеш ли да хостнеш поне едно от тях някъде и да ми пратиш линка,за да пробвам на моя VLC плейър,интересно ми е да разбера как ще върви при мен?! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Август 16, 2012 Report Share Публикувано Август 16, 2012 Писах им във форума, авторите изглежда знаят за този проблем, но не знаят как да се поправи. Едно време плеъра не можеше да изпълнява AVI от CamStudio Screen Recorder-а и минаха години, докато отстранят артефакта, който бе отстранен от версия 2.0Сега пък срещаме трудности в други видео формати, но явно само при някои компютри. Видях FAQ за VLC със сходен проблем. Пише следното: Why is my video purple? (a.k.a. the smurf effect) Not sure. But many people have fixed this problem by changing their video output module.Go to Preferences -> Video -> Output modules, and set Video output module to something different, like DirectX video output. Be sure you have advanced options enabled to be able to access this option. Also, you might need to disable the "YUV -> RGB" checkbox in DirectX section of Preferences -> Video -> Output modules. "Not sure"?????? "many people"????Какво трябва да значи това? Че не са сигурни и че повечето хора оправят проблема по този заобиколен начин. Ето и видео да си тестваш VLC. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vodolej_7 Публикувано Август 17, 2012 Report Share Публикувано Август 17, 2012 Ето и видео да си тестваш VLC. Аз имам видео файлове в този формат,всичко си върви идеално,въпроса обаче беше дали конкретния файл който на теб ти прави проблем,ще прави и на мен! Иначе тествах това видео и нямам никакъв проблем! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост