Jump to content

VLC artifacts на Windows 7

Препоръчан пост

До сега не съм имал такъв проблем, но сега вече имам. Системата е прясна с всички ъпдейти. Плеърът е версия 2.0.3 (32 bit)

Проблемът е с WMV и MOV, като "плават" малки лилави линийки на кръст, които образуват квадрати, около 4 милиметра големината на квадратите върху екрана. Това е само при дисплея на плеъра. Ако направя снапшот чрез плеъра, тези квадрати ги няма. Смятам тогава, че няма връзка с кодеците и е възможно да е бъг. При вас добре ли е?

http://i48.tinypic.com/208bi9k.jpg

В умален екран на плеъра !

http://i50.tinypic.com/2zplbvn.jpg

Сподели другаде

До сега не съм имал такъв проблем, но сега вече имам. Системата е прясна с всички ъпдейти. Плеърът е версия 2.0.3 (32 bit)

Проблемът е с WMV и MOV, като "плават" малки лилави линийки на кръст, които образуват квадрати, около 4 милиметра големината на квадратите върху екрана.

С други файлове във формата .WMV и .MOV пробва ли,или само с тези двата си пробвал във VLC плейъра?

Сподели другаде

Можеш ли да хостнеш поне едно от тях някъде и да ми пратиш линка,за да пробвам на моя VLC плейър,интересно ми е да разбера как ще върви при мен?!
Сподели другаде

Писах им във форума, авторите изглежда знаят за този проблем, но не знаят как да се поправи. Едно време плеъра не можеше да изпълнява AVI от CamStudio Screen Recorder-а и минаха години, докато отстранят артефакта, който бе отстранен от версия 2.0

Сега пък срещаме трудности в други видео формати, но явно само при някои компютри. Видях FAQ за VLC със сходен проблем. Пише следното:

Why is my video purple? (a.k.a. the smurf effect)

Not sure. But many people have fixed this problem by changing their video output module.

Go to Preferences -> Video -> Output modules, and set Video output module to something different, like DirectX video output. Be sure you have advanced options enabled to be able to access this option. Also, you might need to disable the "YUV -> RGB" checkbox in DirectX section of Preferences -> Video -> Output modules.

"Not sure"?????? "many people"????

Какво трябва да значи това? Че не са сигурни и че повечето хора оправят проблема по този заобиколен начин.

Ето и видео да си тестваш VLC.

Сподели другаде

Ето и видео да си тестваш VLC.

Аз имам видео файлове в този формат,всичко си върви идеално,въпроса обаче беше дали конкретния файл който на теб ти прави проблем,ще прави и на мен! ;)

Иначе тествах това видео и нямам никакъв проблем! :)

Сподели другаде