kenshiro Публикувано Август 15, 2012 Author Report Share Публикувано Август 15, 2012 Разговорът доста се е задълбочил, от който и аз научавам нови неща Понеже Night_raven ме попита за някои параметри на компютъра, един от които е дънната платка, но за нея не съм сигурен. На инсталационният диск за дъното пише AMD-ATI series AATI-version 1 1, видео картата ми е АТИ радеон 4800 512мб, а принтера ми е lexmark 2600 series. Примерно ако това със звука не се оправи, ще помогне ли преинсталацията на windows-а? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Август 15, 2012 Author Report Share Публикувано Август 15, 2012 Справих се с проблема. Това стана, след като върнах старата версия на драйвъра на звуковата карта. Явно проблемът се е криел актуалния. Благодаря на всички отзовали се! Ако желаете и ако сметнете за необходимо, може да премахнете файлът, който прикачих към темата. Понеже някой беше задал въпрос относно верията на NERO, която ползвам - starsmart и е доста старичка. Желателно ли е да е сменя с по-нова? Стана ми любопитно за програмата Daemon tools. Защо да е вирус!? Какво точно поврежда? Ползвам я от доста време и по-точно верия lite 4.30.4, която е също от по-старичките и съм много доволен от нея. Кое по-точно е вредното в нея? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vodolej_7 Публикувано Август 15, 2012 Report Share Публикувано Август 15, 2012 Това е OpenCandy. NOD32 засича, че в инсталатора на DAEMON Tools има OpenCandy. Тя предоставя възможност потребителят да инсталира допълнителен софтуер. Т.е. рекламира други продукти. Това е алтернатива на вграждане на toolbar или други рекламни материали. Използването на тази добавка е доста популярно. Просто потърси "opencandy" в тази тема за примери. Добре де,какво искаш да кажеш,че това не е вирус ли?Факт е че все пак го има,това не може да се отрече!Благодаря за темичката ще я прегледам Е, как да не отговарят? Всичко, което пречи на системата, е вирус.Това не е пречене? Ами не отговарят,това е факт,да всичко,което пречи на системата е вирус,разбира се!Това си е мое мнение и никого не искам да натоварвам с него! Програмите за почистване на регистъра могат да осерат пейзажа и да изтрият нещо, което не е трябвало да изтриват, което да доведе до най-различни проблеми.Програмите за почистване на RAM памет всъщност влошават производителността.Това не е пречене? Вярно е,но зависи какви програми ползваш,също така зависи и каква машина ползваш,а иначе ще ти дам пресен пример с моята машина,в момента ползвам 2 почистващи силни програми и мога да ти кажа че системата с която съм не е,както предната,когато имах 4-5 силни(добри) почистващи програми,а и аз много добре зная,как да подходя спрямо едно или друго действие,все пак машината ми е на 6-7 години!Разбира се,не мога да кажа,че зная всичко,все пак в една поговорка се казваше следното: „Човек се учи докато е жив“Иначе на моята машина въобще не й пречат,почистващите програми,нито програмите за почистване на Ram памет,даже напротив,много й помагат! Това е некадърно написан софтуер. Не вирус. Има огромна разлика А,вируса какво е,не е ли програма?! Аз ги разграничвам така вредни програми – вируси и полезни програми – не вируси или вредни вируси и полезни вируси,ако мога така да се изразя,колкото и абсурдно да звучи! Защо използваш думата "именно"? Аз казах противоположното на това, което ти каза. Защото в бързината не съм го прочел добре и съм избързал да се изкажа,за което се извинявам,освен ако изречението в последствие не е поправено Вирус" си е дефинирано понятие и няма особена свобода при тълкуването му. Значи,за да си поправя грешката,ще кажа,че аз съм на точно обратното мнение,вируса има свободата да бъде тълкуван,той може да се тълкува! П.П.Извинявам се на всички и ако съм обидил някой с нещо,но просто изразявам своето мнение на глас!Надявам се да не бъда изтълкуван погрешно,но това е моето виждане по въпроса!Успех на всички! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 15, 2012 Report Share Публикувано Август 15, 2012 Е, как пък да не страда.Я си сложи 5 тулбара, да видиш как ще браузваш, колко време ще отваряш страница и с какво забавяне ще стартираш уиндоус. Знаеш че пренасочват, знаеш че се актуализират и това консумира РАМ (Updater-те им).И най-интересното е колко дни ще го търпиш всичко това?Абе, те на са прости създателите на антишпионски софтуер да премахват тулбаровете, но друг е върпоса, че може да се водят нежелани приложения или рекламни, а не точно вируси, което обаче не означава, че потребителя не страда. П.П. За тебе 5 тулбара може и да ти отнемат секунди, не те знам, с какъв NASA-компютър си! Имах предвид, че не страда от гледна точка сигурност, а не производителност. Говорехме за вируси, което автоматично ме праща в режим сигурност и защита. Понеже някой беше задал въпрос относно верията на NERO, която ползвам - starsmart и е доста старичка. Желателно ли е да е сменя с по-нова? Стана ми любопитно за програмата Daemon tools. Защо да е вирус!? Какво точно поврежда? Ползвам я от доста време и по-точно верия lite 4.30.4, която е също от по-старичките и съм много доволен от нея. Кое по-точно е вредното в нея?Не е нужно да сменяш версията на Nero, която имаш, ако ти върши работа и нямаш оплаквания.DAEMON Tools не е вирус и не поврежда нищо. Ставаше въпрос за SPTD драйверът, който тя инсталира по подразбиране в по-старите си версии. Той се впива дълбоко и понякога (не винаги) заради него могат да възникнат най-различни проблеми. Добре де,какво искаш да кажеш,че това не е вирус ли?Факт е че все пак го има,това не може да се отрече!Да, искам да кажа, че това не е вирус. Да, OpenCandy е налична в инсталацията на DAEMON Tools и да, нежелателна "добавка" е. Това не значи, че е вирус. В тази дългичка тема има описания на различните видове зловреден код. Можеш да видиш какво съм написал за вирусите. Ами не отговарят,това е факт,да всичко,което пречи на системата е вирус,разбира се!Това си е мое мнение и никого не искам да натоварвам с него!Започвам да си мисля, че страдаш от дислексия. Аз се опитах да ти демонстрирам колко погрешна логика имаш, а ти сякаш въобще не прочиташ написаното от мен.Не можеш да имаш мнение относно това какво е компютърен вирус. Понятието си има обособено значение. Все едно да изказваш мнение, че според теб 2+2=5. Вярно е,но зависи какви програми ползваш,също така зависи и каква машина ползваш,а иначе ще ти дам пресен пример с моята машина,в момента ползвам 2 почистващи силни програми и мога да ти кажа че системата с която съм не е,както предната,когато имах 4-5 силни(добри) почистващи програми,а и аз много добре зная,как да подходя спрямо едно или друго действие,все пак машината ми е на 6-7 години!Разбира се,не мога да кажа,че зная всичко,все пак в една поговорка се казваше следното: „Човек се учи докато е жив“Иначе на моята машина въобще не й пречат,почистващите програми,нито програмите за почистване на Ram памет,даже напротив,много й помагат!Не уточняваш какво имаш предвид.Ако имаш предвид, че производителността като цяло зависи от инсталираните на компютъра приложения, то да, зависи и то много.Ако имаш предвид, че производителността като цяло зависи от инсталираните почистващи/"оптимизиращи" приложения, тогава не, не зависи, защото всички те са безполезни и с нищо не ускоряват работата на компютъра.Такова нещо като "полезна програма за почистване на RAM" също не съществува. То те спадат към "оптимизиращите" програми, но споменавам изрично, за всеки случай. Щом си съгласен, че човек се учи, докато е жив, тогава бих те насочил и към тази тема. Можеш да намериш информация защо този тип програми са безполезни, а и е полезно четиво като цяло. А,вируса какво е,не е ли програма?! Аз ги разграничвам така вредни програми – вируси и полезни програми – не вируси или вредни вируси и полезни вируси,ако мога така да се изразя,колкото и абсурдно да звучи! Да, вирусът е програма. Това не значи, че всички програми са вируси. Значи,за да си поправя грешката,ще кажа,че аз съм на точно обратното мнение,вируса има свободата да бъде тълкуван,той може да се тълкува! Не, няма такива положения. Говорим за точна наука, а не литературни произведения, където всеки може да си развива теории за идеите, подбудите и намеренията на автора и/или лирическите герои. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vodolej_7 Публикувано Август 16, 2012 Report Share Публикувано Август 16, 2012 DAEMON Tools не е вирус и не поврежда нищо. Ставаше въпрос за SPTD драйверът, който тя инсталира по подразбиране в по-старите си версии. Той се впива дълбоко и понякога (не винаги) заради него могат да възникнат най-различни проблеми. Night_Raven ти също не харесваш продукта и затова,ако мога с две думи да обобщя нещата ще кажа следното на потребителите,които ползват този продукт,не Ви е нужен,след като са възможни нежелани проблеми,използвайте други алтернaтиви Да, искам да кажа, че това не е вирус. Да, OpenCandy е налична в инсталацията на DAEMON Tools и да, нежелателна "добавка" е. Това не значи, че е вирус. В тази дългичка тема има описания на различните видове зловреден код. Можеш да видиш какво съм написал за вирусите. Добре,значи само NOD32 мислят като мен Ще прегледам темичката,няма значение,че е дългичка,мерси Започвам да си мисля, че страдаш от дислексия. Не страдам от Дислексия,нито ми е навик,нито ще бъде,така че не е притеснително!Предполагам не само на мен ми се е случвало,това някой да прочете нещо в бързината и да сбърка в отговора си,все пак сме хора,човешко е да сбъркаш! Не, няма такива положения. Говорим за точна наука, а не литературни произведения, където всеки може да си развива теории за идеите, подбудите и намеренията на автора и/или лирическите герои. Добре де,казваш вируса не може да бъде тълкуван,а антивирусните компании по-какви параметри казват тази програма е вирус,тая не е,тази е,тази не е,значи си има някакъв метод на тълкуване или може би производителите на програми си плащат на антивируснитекомпании,за да не влезне тяхната програма в черния списък?!Според мен не може да се каже че това е точна наука,а гледане на лични интереси,за да вървят техните продукти,как иначе ще си продават антивирусните продукти,защо всяка година излизат нови версии на антивирусните?!Защото има нови вируси ли?!Да,както прaвят антивирусни програми,компаниите за защита,така създават и вируси,и за да им закупят дадения продукт,и за да може да се правят сравнения между една и друга антивирусна програма и хората да казват,тази антивирусна успя да се справи с изтриването на еди си кой вирус,а тази не успя,всичко е една лична изгода и облага!Друг е въпроса,ако самия аз предоставям информация на антивирусните компании и моето мнение се вземе под внимание,което малко ме съмнява! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 16, 2012 Report Share Публикувано Август 16, 2012 Night_Raven ти също не харесваш продукта и затова,ако мога с две думи да обобщя нещата ще кажа следното на потребителите,които ползват този продукт,не Ви е нужен,след като са възможни нежелани проблеми,използвайте други алтернaтиви Казвах го, докато DAEMON Tools инсталираше винаги SPTD. След като го направиха само по избор на потребителя нямам против приложението. Да, на мен лично не ми допада толкова, но вече не е реално проблематично приложение. Ще прегледам темичката,няма значение,че е дългичка,мерси В момента темата е недостъпна по ред причини. И все пак интересното е, че имаш коментар в нея и сякаш това, което си публикувал там, се разминава с вижданията ти в момента. Добре де,казваш вируса не може да бъде тълкуван,а антивирусните компании по-какви параметри казват тази програма е вирус,тая не е,тази е,тази не е,значи си има някакъв метод на тълкуване или може би производителите на програми си плащат на антивируснитекомпании,за да не влезне тяхната програма в черния списък?!Според мен не може да се каже че това е точна наука,а гледане на лични интереси,за да вървят техните продукти,как иначе ще си продават антивирусните продукти,защо всяка година излизат нови версии на антивирусните?!Защото има нови вируси ли?!Да,както прaвят антивирусни програми,компаниите за защита,така създават и вируси,и за да им закупят дадения продукт,и за да може да се правят сравнения между една и друга антивирусна програма и хората да казват,тази антивирусна успя да се справи с изтриването на еди си кой вирус,а тази не успя,всичко е една лична изгода и облага!Друг е въпроса,ако самия аз предоставям информация на антивирусните компании и моето мнение се вземе под внимание,което малко ме съмнява! Е, ти да виждаш да пише, че OpenCandy е точно и конкретно вирус? Антивирусните компании не използват само думичката "вирус". Има си доста други класификации. Ако обърнеш внимание на имената на обозначенията на заплахите, ще видиш, че някои са задни врати, други са рууткити, други са троянци и т.н. Не всеки зловреден код е вирус. Вирусите са един от видовете зловреден код.Някои антивирусни засичат и нежелани продукти (като ленти с инструменти, OpenCandy и др.), докато други не го правят, а се концентрират върху по-опасните неща. Всяка компания преценява каква да й е политиката и дали да обхваща и просто нежелан софтуер или само/основно зловреден.Да, появята на нов зловреден код е една от причините да излизат нови версии на антивирусните. Зловредният код се развива, което налага и развитието на защитните програми. Напълно нормално. Друга причина за новите версии е добавянето на нови функции, евентуална оптимизация и т.н. Разбира се има я и маркетинговата гледна точка, т.е. пускането на нови версии с цел печалби, но без особени ползи за потребителя. Положението е различно при всеки разработчик на защитен софтуер. Всяка компания има различни виждания и приоритети. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Август 16, 2012 Author Report Share Публикувано Август 16, 2012 Night_raven, относно файлът, който прикачих тук (на-предната страница) безопастно ли е да седи тук, тоест може ли да ми създаде някакъв проблем това или не? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 16, 2012 Report Share Публикувано Август 16, 2012 Не, не може да създаде никакъв проблем. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vodolej_7 Публикувано Август 17, 2012 Report Share Публикувано Август 17, 2012 В момента темата е недостъпна по ред причини. И все пак интересното е, че имаш коментар в нея и сякаш това, което си публикувал там, се разминава с вижданията ти в момента. Дано всичко да се оправи скоро!Просто реших,както споменах в коментара да допълня темичката,да предоставя информацията на всички потребители в сайта,тъй като сайта ми е любим,но относно мнението ми,да то няма нищо общо с материала който съм публикувал,а и не е задължително да се придържам към общо известните принципи,за да преценя кое,какво,как и защо! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост