kenshiro Публикувано Август 13, 2012 Report Share Публикувано Август 13, 2012 Здравейте, надявам се не съм объркал раздела. Едва ли има връзка, но наскоро си купих нов монитор, но не след дълго забелязах, че когато компютъра ми "заспи" (премине в режим sleep) и след това го активирам отново (събудя), завукът ми изчезва. Става въпрос за настолен PC. След като го рестартирам се оправа. Това за минитора го казвам, защото след като го закачих, тогава забелязах, че има такъв проблем, а дали има някаква връзка с това - немога да кажа. Колоните са ми със суббуфер, пробвах ги на друг компютър, дори на 2, но при тях всичко си беше наред. Този проблем се появява само при събуждането на компютъра., след като е бил в режим (sleep). Има ли някой идея от какво може да е? Благофаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 13, 2012 Report Share Публикувано Август 13, 2012 Изтегли Autoruns и:1) стартирай програмата;2) избери Options -> Filter Options... -> постави отметка на Hide Microsoft entries -> OK;3) меню File -> Refresh;4) меню File -> Save... (от падащото меню остави избран .arn за файлов формат);5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата. Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):- при публикуване на коментар кликни бутон Повече опции;- долу в секция "Прикрепяне на файлове" посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;- накрая кликни Добавяне в мнението. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Август 14, 2012 Author Report Share Публикувано Август 14, 2012 AutoRuns.rar Надявам се, че съм се справил успешно с указанието. Дано това помогне. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
kenshiro Публикувано Август 14, 2012 Author Report Share Публикувано Август 14, 2012 Проблемът не е голям, но е доста дразнещо след всяко заспиване на компютъра да се налага да го рестартирам, за да дойде звука. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vodolej_7 Публикувано Август 15, 2012 Report Share Публикувано Август 15, 2012 Проблемът не е голям, но е доста дразнещо след всяко заспиване на компютъра да се налага да го рестартирам, за да дойде звука Всъщност имате неща,които не са Ви потребни при зареждането на Уиндоуса,а и някои от тях са си чисти вирусчета! Спрете следните зареждащи се процеси : NeroFilterCheckWinampAgent - това съвсем спокойно можеше да не се инсталира Изтрий : Ask.comDaemmonTools - тая програма не разбрахте ли,че е вирус,има и други алтернативи - MagicISO+MagicDisk,PowerISO,UltraISO и т.н.GoogleToolbarWinampToolbar - това съвсем спокойно можеше да не се инсталира Въобще всички туулбари ги изтрийте те не са Ви нужни,според мен,но все пак както Вие си решите,може да има и нещо което да Ви е от полза! П.П.Виждам,че ползвате и Неро,но не разбрах с коя версия сте?!Съветвам Ви да използвате по старите им версии например - Неро 6 или 7,няма нужда да натоварвате системата си с по-новите им версии,а може да използвате и други много по леки програми от Неро,пример за това са : imgburn,infrarecorder,CDBurnerXP и т.н.Успех! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 15, 2012 Report Share Публикувано Август 15, 2012 Виждам, че драйверите за видео картата и звуковата карта са актуални, но някои от другите може и да не са. Например драйверът за wireless картата. Поне така изглежда. Освен това ще е добра идея да актуализираш версията на Avira AntiVirus. Може да е от помощ да кажеш какви точно са дънната платка, видео картата, допълнителните мрежови карти (нормални или безжични) и принтер. Всъщност имате неща,които не са Ви потребни при зареждането на Уиндоуса,а и някои от тях са си чисти вирусчета!Хайде да не говорим глупости. Лентите с инструменти са нежелателни и 100% ненужни, с това съм съгласен, но не са "вируси" или изобщо зловреден код. DAEMON Tools също не е зловреден код. Не харесвам приложението, но то не е "вирус". Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vodolej_7 Публикувано Август 15, 2012 Report Share Публикувано Август 15, 2012 Хайде да не говорим глупости. Лентите с инструменти са нежелателни и 100% ненужни, с това съм съгласен, но не са "вируси" или изобщо зловреден код. Night Raven моите уважения,но не мисля че говоря глупости,явно си ме разбрал погрешно,случайно в мнението,което изразих да съм акцентирал,че "Лентите с инструменти" са "вируси"?!Аз написах в мнението,кое е вирус,ако си обърнал внимание DAEMON Tools също не е зловреден код. Не харесвам приложението, но то не е "вирус". А,аз зная че е вирус,тъй като още от преди антивирусните го засичаха като вирус,също така винаги когато съм препоръчвал на мои приятели и познати да го премахнат,понеже са имали проблем със записвачката,звука или нещо от рода,винаги всичко след това е било на шест! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 15, 2012 Report Share Публикувано Август 15, 2012 Ако антивирусни програми са засичали някаква заплаха в DAEMON Tools, то със сигурност е било фалшива тревога. Евентуалните проблеми след инсталация на DAEMON Tools са се дължали на SPTD драйвера, който приложението инсталираше по подразбиране. Този драйвер се впива доста дълбоко и затова понякога създаваше проблеми. В по-новите версии това е донякъде елиминирано, защото приложението не инсталира SPTD по подразбиране, а само ако потребителят го отметне изрично. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vodolej_7 Публикувано Август 15, 2012 Report Share Публикувано Август 15, 2012 Евентуалните проблеми след инсталация на DAEMON Tools са се дължали на SPTD драйвера, който приложението инсталираше по подразбиране. Този драйвер се впива доста дълбоко и затова понякога създаваше проблеми. Night_Raven значи доколкото разбирам в по-старите версии са вграждали SPTD драйвъра дълбоко в системата,значи са имали някаква цел производителите на програмата не мислиш ли,интересно каква?! Ако антивирусни програми са засичали някаква заплаха в DAEMON Tools, то със сигурност е било фалшива тревога. Това още веднъж доказва,че антивирусните,които са засичали SPTD драйвъра като заплаха никак даже не е била фалшива тревога! В по-новите версии това е донякъде елиминирано, защото приложението не инсталира SPTD по подразбиране, а само ако потребителят го отметне изрично. В по-новите версии това е елеминирано донякъде,а обикновения потребител дали въобще обръща внимание на това?!Обикновенния потребител е като кон с капаци,свикнал е да инсталира всичко на поразия помпейки "некст","некст","некст" и "финиш",хич не гледа и ето ти една „перфктна и цветуща ОС“ изпълнена с много "дружелюбни" гадинки! П.П.Според моите виждания и разбирания всичко,което пречи на системата е вирус!Ето защо, аз също не харесвам този продукт! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 15, 2012 Report Share Публикувано Август 15, 2012 Night_Raven значи доколкото разбирам в по-старите версии са вграждали SPTD драйвъра дълбоко в системата,значи са имали някаква цел производителите на програмата не мислиш ли,интересно каква?! Целта е чрез този драйвер да се предостави по-пълен достъп на ниско ниво до твърдите дискове и оптичните устройства, за да може емулацията на устройства и преодоляването на защити (на игри/софтуер) да са по-ефективни. Това още веднъж доказва,че антивирусните,които са засичали SPTD драйвъра като заплаха никак даже не е била фалшива тревога! Напротив. Не доказва нищо. Не каза кои антивирусни програми са засичали заплаха. Някои антивирусни са доста по-параноични от други. Не каза какво точно се засича, защото може да се засича SPTD, може да се засича инсталация на toolbar, може да се засича нещо по-специфично в компресията на инсталацията и/или файловете. Т.е. дали става въпрос за засичане по дефиниции или евристика. Не даваш никаква конкретна информация. В по-новите версии това е елеминирано донякъде,а обикновения потребител дали въобще обръща внимание на това,?!Обикновенния потребител е като кон с капаци,свикнал е да инсталира всичко на поразия помпейки "некст","некст","некст" и "финиш",хич не гледа и ето ти една „перфктна и цветуща ОС“ изпълнена с много "дружелюбни" гадинки!Ами, да много потребители инсталират, без да внимават. Не знам обаче защо го изтъкваш това, защото точно в по-новите версии е по-безопасно да се клика "next" докрай, без да се обръща внимание на друго. П.П.Според моите виждания и разбирания всичко,което пречи на системата е вирус!Тогава твоите виждания и разбирания са много погрешни. Според твоите виждания тогава всички програми за почистване на RAM паметта са вируси. Всички програми за почистване на системния регистър са също потенциални вируси. И т.н."Вирус" си е дефинирано понятие и няма особена свобода при тълкуването му. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Август 15, 2012 Report Share Публикувано Август 15, 2012 Хайде да не говорим глупости. Лентите с инструменти са нежелателни и 100% ненужни, с това съм съгласен, но не са "вируси" или изобщо зловреден код. .... Toolbars, които отвличат начална страница и при нов таб отварят своята си начална страница, вместо предварително зададената и отделно, в редки случаи при деинсталация, пак се появяват, не е ли поведение на вирус? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 15, 2012 Report Share Публикувано Август 15, 2012 Нежелано поведение е, но не е типично поведение на вирус. Освен това промяната на началната страница не е реално зловредно нещо. Потребителят не страда от това и не губи нищо, освен евентуално някоя-друга секунда при отваряне на нов подпрозорец. Както казах: определено нежелано поведение, но не е нищо опасно или фатално. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vodolej_7 Публикувано Август 15, 2012 Report Share Публикувано Август 15, 2012 Целта е чрез този драйвер да се предостави по-пълен достъп на ниско ниво до твърдите дискове и оптичните устройства, за да може емулацията на устройства и преодоляването на защити (на игри/софтуер) да са по-ефективни. Напротив. Не доказва нищо. Не каза кои антивирусни програми са засичали заплаха. Някои антивирусни са доста по-параноични от други. Не каза какво точно се засича, защото може да се засича SPTD, може да се засича инсталация на toolbar, може да се засича нещо по-специфично в компресията на инсталацията и/или файловете. Т.е. дали става въпрос за засичане по дефиниции или евристика. Не даваш никаква конкретна информация. А, тук това какво е? Според твоите виждания тогава всички програми за почистване на RAM паметта са вируси. Всички програми за почистване на системния регистър са също потенциални вируси. И т.н. Нищо подобно,това което си дал като пример,не отговаря на моите разбирания! Тогава твоите виждания и разбирания са много погрешни. Night_Raven разбиранията ми не са погрешни,за някои неща просто се иска нюх,когато споменах,че : Според моите виждания и разбирания всичко,което пречи на системата е вирус Имах предвид,например ти имаш хубав компютър,максимална производителност,всичко ти е точно и в един момент решаваш да инсталираш програмата "X",антивирусните не засичат програмата "X" като вирус,обаче след инсталацията ти усещаш бавене,някои грешки при изпълнение на файлове и др. неща и това на хубав мощен компютър както споменах,в един момент няма ли да се запиташ,чакай малко какво става,изтриваш я и всичко се оправя,системата отново тръгва както трябва,това имах предвид,все пак да не забравяме че има и вируси,които заобикалят антивирусните,но това е друга тема! "Вирус" си е дефинирано понятие и няма особена свобода при тълкуването му. Именно,така е,всеки има право да го тълкува според своите виждания Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Август 15, 2012 Report Share Публикувано Август 15, 2012 А това какво е тук?Това е OpenCandy. NOD32 засича, че в инсталатора на DAEMON Tools има OpenCandy. Тя предоставя възможност потребителят да инсталира допълнителен софтуер. Т.е. рекламира други продукти. Това е алтернатива на вграждане на toolbar или други рекламни материали. Използването на тази добавка е доста популярно. Просто потърси "opencandy" в тази тема за примери. Нищо подобно,това което си дал като пример,не отговаря на моите разбирания!Е, как да не отговарят? Всичко, което пречи на системата, е вирус. Програмите за почистване на регистъра могат да осерат пейзажа и да изтрият нещо, което не е трябвало да изтриват, което да доведе до най-различни проблеми. Това не е пречене? Програмите за почистване на RAM памет всъщност влошават производителността. Това не е пречене? Night_Raven разбиранията ми не са погрешни,за някои неща просто се иска нюх,когато споменах,че :...Имах предвид,например ти имаш хубав компютър,максимална производителност,всичко ти е точно и в един момент решаваш да инсталираш програмата "X",антивирусните не засичат програмата "X" като вирус,обаче ти усещаш бавене,някои грешки при изпълнение на файлове и това на хубав мощен компютър както споменах,в един момент няма ли да се запиташ,чакай малко какво става,изтриваш я и всичко се оправя,системата отново тръгва както трябва,това имах предвид,все пак да не забравяме че има вируси,които заобикалят антивирусните! Това е некадърно написан софтуер. Не вирус. Има огромна разлика. Именно,така е,всеки има право да го тълкува според своите виждания Защо използваш думата "именно"? Аз казах противоположното на това, което ти каза. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Август 15, 2012 Report Share Публикувано Август 15, 2012 Нежелано поведение е, но не е типично поведение на вирус. Освен това промяната на началната страница не е реално зловредно нещо. Потребителят не страда от това и не губи нищо, освен евентуално някоя-друга секунда при отваряне на нов подпрозорец. Както казах: определено нежелано поведение, но не е нищо опасно или фатално. Е, как пък да не страда.Я си сложи 5 тулбара, да видиш как ще браузваш, колко време ще отваряш страница и с какво забавяне ще стартираш уиндоус. Знаеш че пренасочват, знаеш че се актуализират и това консумира РАМ (Updater-те им).И най-интересното е колко дни ще го търпиш всичко това?Абе, те на са прости създателите на антишпионски софтуер да премахват тулбаровете, но друг е върпоса, че може да се водят нежелани приложения или рекламни, а не точно вируси, което обаче не означава, че потребителя не страда. П.П. За тебе 5 тулбара може и да ти отнемат секунди, не те знам, с какъв NASA-компютър си! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост