Datarock Публикувано Август 10, 2012 Author Report Share Публикувано Август 10, 2012 Намери 4 подозрителни обекта, единият от които ми звучи познато(MpKsl5cdfc925) Оставам думата на Вас.TDSSKiller.2.7.48.0_11.08.2012_00.32.52_log.txt Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Август 10, 2012 Report Share Публикувано Август 10, 2012 Намери 4 подозрителни обекта, единият от които ми звучи познато(MpKsl5cdfc925) Оставам думата на Вас. Имаш ли инсталирана антивирусната Microsoft Security Essential (MSE)?Ако отговорът е Да, то най-вероятно MpKsl5cdfc925 си от нея!Направих справка: MpKslxxxxxxxx (8-символа след MpKsl)Така че дневника изглежда чист! Засега това е! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Datarock Публикувано Август 10, 2012 Author Report Share Публикувано Август 10, 2012 Имаш ли инсталирана антивирусната Microsoft Security Essential (MSE)?Ако отговорът е Да, то най-вероятно MpKsl5cdfc925 си от нея!Така че дневника изглежда чист! Засега това е! Да имам MSE. Но нали имаше нещо подобно и във мемори дъмп-а. Щом казваш, че е чисто, доверявам ти се. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Август 10, 2012 Report Share Публикувано Август 10, 2012 Да имам MSE. Но нали имаше нещо подобно и във мемори дъмп-а. Щом казваш, че е чисто, доверявам ти се. Времето ще покаже, пиши след време има ли подобрение или не. Лека Вечер! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Август 10, 2012 Report Share Публикувано Август 10, 2012 Изтеглете Super PI Mod.Запазете файла на Вашия десктоп.Разархивирайте архива в директория по Ваше желание.Стартирайте super_pi_mod.exe.Меню Calculate -> От падащото меню изберете 32M -> OK.Изчакайте тестът да приключи.Ако системата успее да мине теста, то тогава: Изтеглете Memtest86+.Запишете файла на Вашия десктоп.Разархивирайте архива в директория по Ваше желание.Запишете на оптичен носител mt420.iso, така че дискът да бъде boot-ващ.Рестартирайте системата.Тестът трябва да започне автоматично.Оставете сканирането за грешки да продължи минимум два часа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Datarock Публикувано Август 11, 2012 Author Report Share Публикувано Август 11, 2012 Изтеглете Super PI Mod.Запазете файла на Вашия десктоп.Разархивирайте архива в директория по Ваше желание.Стартирайте super_pi_mod.exe.Меню Calculate -> От падащото меню изберете 32M -> OK.Изчакайте тестът да приключи.Ако системата успее да мине теста, то тогава: Изтеглете Memtest86+.Запишете файла на Вашия десктоп.Разархивирайте архива в директория по Ваше желание.Запишете на оптичен носител mt420.iso, така че дискът да бъде boot-ващ.Рестартирайте системата.Тестът трябва да започне автоматично.Оставете сканирането за грешки да продължи минимум два часа. Тествах отдавна и със двата теста. С memtest86+ съм тествал 12 часа и имаше 12 пълни паса. Нищо не откриват и двете програми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Август 11, 2012 Report Share Публикувано Август 11, 2012 Исках да се проведе повторен тест за да бъде отхвърлена възможността за дефектирала RAM-памет. Може да премахнете sptd.sys драйвъра, който може да причинява подобен тип проблеми. Изтеглете SPTD.Запазете файла на Вашия десктоп.Стартирайте SPTDinst-v181-x86.exe.Изберете опция Uninstall.Може да стартирате Driver Verifier за проверка на инсталираните драйвъри.Меню Start -> Run -> Въведете verifier -> Натиснете Enter.В новопоявилия се прозорец изберете Create custom settings (for code developers) -> Next.Изберете Select individual settings from a full list -> Next.Изберете всичко, освен:Low Resource SimulationIRP LoggingForce Pending I/O RequestsИзберете Next.Изберете Select driver names from a list -> Next.Изберете всички драйвъри, които не принадлежат на Microsoft Corporation.Натиснете Finish бутона.Рестартирайте системата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Datarock Публикувано Август 11, 2012 Author Report Share Публикувано Август 11, 2012 Фактът, че трябва да деинсталирам SPTD не ми харесва защото често ми се налага да ползвам Daemon Tools, но щом се налага. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
draco_volans Публикувано Август 11, 2012 Report Share Публикувано Август 11, 2012 Virtual CloneDrive е достатъчно добра програма за виртуални оптични устройства, която не ползва SPTD Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Datarock Публикувано Август 11, 2012 Author Report Share Публикувано Август 11, 2012 Virtual CloneDrive е достатъчно добра програма за виртуални оптични устройства, която не ползва SPTD Благодаря. Върши перфектна работа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Август 11, 2012 Report Share Публикувано Август 11, 2012 В последните версии на Daemon Tools, инсталаторът позволява на потребителя да избира дали SPTD-драйвърът да бъде инсталиран на системата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Datarock Публикувано Август 11, 2012 Author Report Share Публикувано Август 11, 2012 Искам също да попитам още един въпрос който може би е потенциално свързан с проблема. От време на време се чува някакъв звук от компютъра който не мога да определя от къде идва. Имам също малко TFT дисплейче на предната част на компютъра който показва с каква скорост се въртят вентилаторите, каква е температурата вътре и т.н. И днес се вгледах и видях, че индикатора на захранването постоянно пресветка и също не знам дали това показва някакъв проблем... Щом го хвана отново да писука ще го запиша и ще кача аудио файл да чуете и Вие. Колкото до това, че трябваше да тествам със Super PI Mod и memtest86+, направих го. Пуснах пак да се тества през ноща. Този път 9 часа, 8 пълни паса и не откри нищо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Datarock Публикувано Август 11, 2012 Author Report Share Публикувано Август 11, 2012 В момента нещата са направо критични. Постоянно компютъра замръзва за по 5-6 секунди. Под замръзване имам предвид абослютно всичко, звук и т.н. Нещо умира ако вече не е умряло обаче не знам какво. Отива на сервиз. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост