Jump to content

Проблем със син екран

Препоръчан пост

Здравейте. Нов съм във форумите, току-що се регистрирах и се надявам да получа малко помощ. От както си закупих новия компютър постоянно получавам сини екрани с грешки BAD_POOL_HEADER, PFN_LIST_CORRUPT и PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA. Стоп кодове не мога да предоставя за което се извинявам. При първите две грешки синият екран не показва виновник, но при третата показва, че драйвърът dxgmms1.sys е виновникът. До колкото знам "pool" означава файлове заредени и готови в паметта. Затова веднага се насочих към паметта на видео картата и тествах с 3dMark на ниски, средни, и високи настройки. Не показа никакви видими проблеми. Кадрите в секудна бяха ниски, но предполагам това е нормално. Максимума на градусите е около 58-60°C при натоварване. Тествах и RAM паметта 12 часа с memtest86+. 12 pass-а, никакви грешки. Тествах също и хард диск-а, и там абсолютно всички тестове са преминати без грешка. Накрая остана и да тествам процесор с Prime95. 24 часа без спиране и също никакви грешки. Пълната характеристика може да видите в прикачения текстови файл. Надявам се на помощ тъй като общо взето вече съм без идеи. Благодаря предварително!

Summary.txt

Сподели другаде

• Отговори 42
  • Създадена
  • Последен отговор

ТОП потребители в тази тема

ТОП потребители в тази тема

Във текстовия документ който си предоставил не видях да пише колко битова е системата ?! Клоквал ли си видеокартата ?

32 битова е. Компютъра е фабричен, нищо не е пипано тъй като е все още в гаранция.
Сподели другаде

Какво правиш преди да получиш синия екран ? Имаш ли някаква антивирусна инсталирана на системата ? dxgmms1.sys - този файл представлява DirectX Graphics MMS.

Със най-новите драйвери на видеокартата ли си ?

Сподели другаде

Какво правиш преди да получиш синия екран ? Имаш ли някаква антивирусна инсталирана на системата ? dxgmms1.sys - този файл представлява DirectX Graphics MMS.

Със най-новите драйвери на видеокартата ли си ?

Сините екрани са напълно случайни или поне от както съм го взел не съм забелязал какво ги кара да се появяват.

Някой път докато играя, някой път докато е на скриинсейвър. Windows-ът ми е оригинален и имам единствено инсталирана Microsoft Security Essentials.

Абсолютно всичко което иска драйвър е обновено преди 3 дни.

Сподели другаде

Изтегли Autoruns и:

1) стартирай програмата;

2) избери Options -> Filter Options... -> постави отметка на Hide Microsoft entries -> OK;

3) меню File -> Refresh;

4) меню File -> Save... (от падащото меню остави избран .arn за файлов формат);

5) запази файла някъде с желано от теб име, архивирай го с програма по желание и го прикачи към темата.

Описание как се прикачат файлове (ако не знаеш):

- при публикуване на коментар кликни бутон Повече опции;

- долу в секция "Прикрепяне на файлове" посочи файла и кликни бутон Прикачи този файл;

- накрая кликни Добавяне в мнението.

Сподели другаде

Според мен преинсталирай DirectX 11 с версия 10 и виж дали проблема ще се появи пак !

Аз съм с DirectX 10. Видео картата ми не поддържа DirectX11.

EDIT: Сега забелязах, че наистина съм с DirectX 11. Много странно. Преинсталирам веднага.

AutoRuns.zip

Сподели другаде

Стига глупости за DirectX. Windows Vista има вграден DirectX 10, а Windows 7 има вграден DirectX 11. Няма възможност за премахване и преинсталация. Не че има и смисъл от такива. Единствено DirectX 9.0c има актуализации. Шансът този проблем да се дължи на DirectX е около 0.0000001%.
Сподели другаде

По проблема...

Драйверът на видео картата всъщност не е най-актуалният. Би трябвало да е достатъчно актуален, но не пречи да го актуализираш. Актуална версия можеш да изтеглиш от тук. Силно препоръчвам обаче първо да бъде деинсталиран текущият, да се почистят останките му под Safe Mode с Driver Sweeper и след това да се инсталира новият драйвер.

Драйверът за мрежовата карта също изглежда стар, така че изтегли актуалния. Изтегли "Win7 and WinServer 2008 R2 Auto Installation Program", за да е максимално лесно.

Ако продължи да забива и след това, значи може да се дължи на някой друг драйвер. В такъв случай ще трябва да се забраняват драйвери един по един (или директно да се деинсталират приложенията, които ги използват), докато се изолира проблемният. Разбира се може въобще да не се дължи на драйвер проблемът, а да е всъщност хардуерен, но тогава ще трябва да бъде отнесен във фирмата, за да си го прегледат.

Сподели другаде

По проблема...

Драйверът на видео картата всъщност не е най-актуалният. Би трябвало да е достатъчно актуален, но не пречи да го актуализираш. Актуална версия можеш да изтеглиш от тук. Силно препоръчвам обаче първо да бъде деинсталиран текущият, да се почистят останките му под Safe Mode с Driver Sweeper и след това да се инсталира новият драйвер.

Драйверът за мрежовата карта също изглежда стар, така че изтегли актуалния. Изтегли "Win7 and WinServer 2008 R2 Auto Installation Program", за да е максимално лесно.

Ако продължи да забива и след това, значи може да се дължи на някой друг драйвер. В такъв случай ще трябва да се забраняват драйвери един по един (или директно да се деинсталират приложенията, които ги използват), докато се изолира проблемният. Разбира се може въобще да не се дължи на драйвер проблемът, а да е всъщност хардуерен, но тогава ще трябва да бъде отнесен във фирмата, за да си го прегледат.

И аз си мислех по едно време, че е от драйвър обаче за тези 9 месеца от които компютърът е с мен съм преисталирал Windows-ът поне шест пъти. И за времето след всяка преинсталация(като се има предвид, че преинсталациите са били през месец-месец и половина)съм ползвал винаги най-актуалния драйвър и силно се съмнявам да е софтуерен проблема. И все пак ще го преинсталирам. Колкото до LAN картата не смятам, че проблемът идва от там. Едва ли за лош драйвър на LAN карта ще показва тези грешки. И все пак ще инсталирам по-новият драйвър.
Сподели другаде