Jump to content

Проблем с Mozilla Firefox относно Rutracker.org

Препоръчан пост

Единственото нещо което прави Мозила е да се състезава с Opera. True story.

Правилно!

Но опера не може да се мери с файърфокс защото опера няма Auto-On Flash Player Tool (инструмент за автоматично включване на флаш плеъра) тоест:не включва флаш анимация и флаш реклами автоматично а в днешно време доста сайтове използват Adobe Flash Player! :)

Сподели другаде

Аз пък да ви споделя, на Мозилата и харесвам това плавното скролиране, което преди го нямаше. А гледам че в другите браузъри го няма това все още. Като заговорихте за опера, от доста години не я бях инсталирал на компютъра си (може би от времето на списанията PC Mania) и смятам тия дни да я изпробвам и нея. А за версийте на самите програми, едва ли е чак такава драстична промянта от някой стабилна версия с друга която да е "бета" .
Сподели другаде

Аз пък да ви споделя, на Мозилата и харесвам това плавното скролиране, което преди го нямаше. А гледам че в другите браузъри го няма това все още.

Плавното скролиране при Opera го има, както се казва, от време "Оно". Наистина интересно, колко време им трябваше на другите разработчици, за да го постигнат (буквално години). Впрочем, това важи и за ред други опции, които при Opera са приети за стандарт отдавна (примерно, прозореца за бързо избиране). При все това, разработчиците на други браузъри се тупат в гърдите за невероятните си "постижения", които отдавна са налични в този толкова подценяван браузър... Не намирам това за коректно, но както и да е...

Сподели другаде

И как се постига това бавно скролиране в Опера, тъй като вчера доста си играх с Операта и не можах да го постигна. И неговоря за това скролиране със скрол бутона когато го натиснеш вместо да го въртиш. При Мозилата и без да натискам скрола на мишката като премествам страницата по-надолу, не я мести като робот, а по-плавно. Другото което не ми харесва в Операта е това за което спомена колегата @Joko_3, а именно това че когато отворя youtube или някой друг подобен сайт, не ми зарежда веднага видео клипък като натисна на него ами трябва да натисна големия плей бутон който излиза в полето където трябва да върви видеото, или по-малкия плей бутон горе в адресната лента, отдясно на адреса който гласи " Please click to download and activate all plug-ins on the page " .И това го прави при всяко пускане на Операта, а имам инсталиран флаш плеър. Другото нещо което не ми хареса е че иконите на отметките не приемат формата на самия сайт (както е в Мозилата), ами са някакви листчета с една звезда посредата. И при моите поне стотина отметки и папки с отметки ми е малко трудно да се ориентирам.
Сподели другаде

1. Опера => Предпочитания => Разширени => Плавно превъртане. Включено си е по подразбиране. :)

2. Не знам с Joko_3 какви ги вършите, но по подразбиране при мен, клиповете си тръгват автоматично, без каквото и да било да съм настройвал.

3. Отметките... Ми според мен са подходили доста умно. :) Въпросните "листчета със звездички" се превръщат в иконките на сайтовете чак след като ги посетиш веднъж или няколко пъти. По този начин, най-често посещаваните сайтове се отдиференцират от останалите. По същата логика, сайтовете, които посещаваш най-рядко, няма да ги търсиш сред тези в fav-иконките :) . Да не говорим пък, че когато тръгнеш да пишеш името на даден сайт, който е отметнат (дори само първите му букви), в адресната лента, отметката веднага ще ти цъфне. За бързото избиране ...? Има ли смисъл да обяснявам? Слагаш си в него най-посещаваните сайтове (примерно 30-40) и вече си ги виждаш като големи и лъскави четириъгълници с логата на сайтовете, щом толкова са ти нужни, за да ги откриваш по-лесно. :)

Сподели другаде

Да сега видях че има отметка за плавно превъртане, но да неговорим че е нищо в сравнение с Мозилата. Но както и да е да забравим за него.Да се върнем на клиповете, ето показвам ви какво ми излиза, да не кажете че си измисляме с Joko_3 нещо. http://s15.postimage.org/8dac225l5/youtubesssss.jpg

И пак казвам че не е от неинсталирам флаш плеър тъй като го имам и съм го инсталирал при това ръчно не през някоя програма. За отметките мога да кажа че по-подходящо е като напиша първите 2,3 букви от дадения сайт да не ми се показват отметките ами главната страница на сайта или тази която съм отварял най-често.Както например като влизам в Замундата ми изписва в Мозилата а не само zamunda.net. И другото за отметките е че когато влезна в някоя от тях няколко пъти не ми се показва иконата на сайта, само се променя светът на листчето от сиво в червено.

edit: да допълня само, току що си пуснах турбо режима на Операта и се опитах да влезна в този форум и по точно в тази тема, но ми изписа:

" Sorry, you don't have permission for that!

[#2000]

Съжаляваме, но нямате право да използвате този форум"

Като изключих турбо режима се оправи... все си мисля че ако продължа да се ровя в тая Опера ще искочат поне още 20-тина недостатъка.... :D :D ,базикам се. Защо се получава така с този турбо режима?

Сподели другаде

Да сега видях че има отметка за плавно превъртане, но да неговорим че е нищо в сравнение с Мозилата. Но както и да е да забравим за него.Да се върнем на клиповете, ето показвам ви какво ми излиза, да не кажете че си измисляме с Joko_3 нещо.

Виждането ти за плавното скролиране е абсолютно субективно. Плавното скролиране при Firefox е нищо, в сравнение с това при Opera (за да сме квит :giggle: ).

Изображението не ти се вижда, но да кажем, че си представям какво има на него... Така, в Настройки => Предпочитания => Разширения => Съдържание => Виж какви отметки са ти сложени там. Ако е поставена отметка на "Задействане на приставките само при поискване" е съвсем нормално при зареждане на клип да не тръгва автоматично.

За отметките мога да кажа че по-подходящо е като напиша първите 2,3 букви от дадения сайт да не ми се показват отметките ами главната страница на сайта или тази която съм отварял най-често.Както например като влизам в Замундата ми изписва в Мозилата " zamunda.php" а не само zamunda.net.

Отново субективно. Не знам колко си погледнал, но при изписването на букви от името на даден сайт, браузера се опитва да "познае" какво искаш да отвориш и ти показва не само отметки, но и линкове от историята на браузването (включително и подробните, които ти искаш). Напрактика, прави това, което ти искаш. :)

И другото за отметките е че когато влезна в някоя от тях няколко пъти не ми се показва иконата на сайта, само се променя светът на листчето от сиво в червено.

Разбира се, не всички сайтове имат fav-иконки, които да се имплементират в отметките и в табовете :) . Това не зависи от браузера. При опера са "листчета", които стават червени, когато посеиш съответния сайт без fav-икона. При Firefox e... някакво пунктирано квадратче, т.е. даже и листче няма :giggle: .

Като изключих турбо режима се оправи... все си мисля че ако продължа да се ровя в тая Опера ще искочат поне още 20-тина недостатъка...

В Turbo режим, Opera филтрува голяма част от допълнителното съдържание на дадена страница (изображения, флаш, ефекти и пр.), с цел да я направи по-лека, когато интернет връзката е слаба. За жалост, някои от филтруваните елементи са чат от системата за логване във форума и това води до грешка, когато не бъдат заредени. Същото, разбира се, може да важи и за някои други сайтове. Браузърът не може винаги да предвижда кои елементи са необходими, но като цяло си върши работата - представя облекчено съдържание на страниците, в общия случай.

Бих те посъветвал първо повечко време да ползваш Opera и да видиш кое как е там. Заключения за даден "недостатък" всеки може бързо да си ги прави.

Сподели другаде

Да, мисля следващата седмица да използвам само Операта, за да я видя по обстойно. Това със зарежданет на клиповете се оправи. Отворих настройките но отметката "Задействане на приставките само при поискване" не беше отметната, сатова я отметнах след което пак я махнах и рестартирах Операта, и сега проблема се оправи. Joko_3 ако чете мож да пробрва и при него ще се оправи. Сгрешил съм за това че при изписването на първите букви на даден сайт показва само отметките свързани с него. А за този турбо режим смятам хич да не го пускам да не ми прави проблеми. А за бавното скролиране не можеш да ми казваш че не съм субективен тъй като съм си инсталирал и двете програми и съм ги пробвал не веднъж затова. Инсталирай си и ти новата версия на Мозила и провери лично, ще се убедиш в правотата ми. За всичко останало може да не съм на 100% сигурен, но за скролирането неможеш ме разубеди. Ако искаш даже ще ти направя клипче с демострация на това как скролира едната и другата програма.
Сподели другаде