Vasko12 Публикувано Юли 19, 2012 Report Share Публикувано Юли 19, 2012 Възможно ли е това модифициране и има ли ефект наистина???? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Varg Публикувано Юли 19, 2012 Report Share Публикувано Юли 19, 2012 При мен нещата са подобни. За ефект - не съм много сигурен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 19, 2012 Report Share Публикувано Юли 19, 2012 За какво точно "модифициране" става въпрос? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vasko12 Публикувано Юли 19, 2012 Author Report Share Публикувано Юли 19, 2012 На ядрото доколкото разбрах!Тук има и видео........Всичко го правя със идеята,защото ми писна под 64bit ОС да крашват игри програми (дори и някои от които не се инсталираха нормално,въпреки че бяха специално писани за 64бит ОС) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 20, 2012 Report Share Публикувано Юли 20, 2012 Първо. Въпросният пач е илюзия. Той просто принудително активира Physical Address Extension (PAE) функционалността, която по принцип е налична само в сървърните издания на Windows. Това общо взето е безполезно, защото самата архитектура и всички стартирани процеси си остават 32-битови, което автоматично им налага съответните ограничения (2GB виртуално адресно пространство и т.н.). Казано иначе: операционната система може и да "вижда" всичката памет, но тя реално не се използва.Освен това са възможни най-различни проблеми с драйвери, които не са проектирани да очакват физически адреси отвъд 4GB. Така че не само, че не се печели нищо от това, но може и да се "загуби", ако системата се дестабилизира.Който иска да се възползва от пълното количество памет (4GB и нагоре), просто си инсталира 64-битова версия на Windows и всичко "заспива". И второ. Това за забиващи приложения/игри под 64-битови версии на Windows е в по-голямата си част глупост. Вярно е, че някои приложения може и да се държат нестабилно, но това са много редки и специфични случаи. Аз ползвам 64-битова версия на Windows 7 и съм имал един единствен проблем в тази насока и той беше с последната безплатна версия на FastStone Capture и то само, когато се опитвах да използвам функцията за рисуване. След като указах програмата да се стартира в режим на съвместимост с Windows 7 (т.е. 32-битова версия) всичко се оправи.Дори стари игри се играят без проблеми под 64-битова версия на Windows 7. Лично съм тествал игри като Quake 2, Half-Life, StarCraft: BroodWar, MechWarrior 3 и Thief: The Dark Project. Това са все игри, които са издадени преди 2000-ната година, още по времето, когато Windows 98 беше топла и прясно извадена от фурната. Това, че тези игри могат да имат проблеми/конфликти с по-нови операционни системи по принцип или нови видео драйвери, е съвсем отделен въпрос и няма нищо общо със спора "32- срещу 64-бита".Реално погледнато 64-битовите версии на Windows си разполагат с емулиращ слой, който се грижи въпросните приложения въобще да не разберат, че са стартирани в 64-битова среда. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Юли 20, 2012 Report Share Публикувано Юли 20, 2012 Напълно подкрепян Night_Raven.Аз използвам x64 версия от самото начало на Windows 7, още когато беше в режим на бета.Не помня да съм имал проблеми с приложенията и стари игри като Attack of the Mutant, F-22 Lightning 3, Quake 2 - Ground Zero, Quake 2 - The Reckoning, Red Alert 2, Yuri's Revenge, StarCraft BroodWar, GTA Vice City, The Ur-Quan Masters, Volley, WinKawaks...Нарочно изброявам само старите...някои от тях са писани дори за Windows 95. Не само, че си вървят, но дори не се налага да използвам режим на съвместимост.Аз лично съм само с 4 GB (2x2 за да се използва двуканалния режим на паметта), но мисля да кача още толкова макар това да натовари малко контролера на паметта, но все пак това му е работата. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Юли 20, 2012 Report Share Публикувано Юли 20, 2012 А с 2 GB RAM има ли смисъл от x64-битова OS? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 20, 2012 Report Share Публикувано Юли 20, 2012 Зависи как и за какво ще се използва. Ако е за обща и не много натоварваща работа, може да се каже, че има смисъл. Не е особено наложително обаче, както е при 4GB. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vasko12 Публикувано Юли 20, 2012 Author Report Share Публикувано Юли 20, 2012 Ммм да не закъсняха и проблемите със този пач IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL_PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA............ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Юли 20, 2012 Report Share Публикувано Юли 20, 2012 Зависи как и за какво ще се използва. Ако е за обща и не много натоварваща работа, може да се каже, че има смисъл. Не е особено наложително обаче, както е при 4GB. И аз така си мисля, че не е много наложително. Съвсем спокойно може да се използва 32-битова 7-ца.Благодаря за информацията! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vasko12 Публикувано Юли 20, 2012 Author Report Share Публикувано Юли 20, 2012 Само не разбирам,защо на 64bit система като задам Maximum RAM и пак отчита 3,25GB използваемиВъобще наложително ли е това да е включено(уж за по-бързо стартиране?)Според едно МНОГО съмнително ръководство за оптимизация на WIN7Става въпрос за това: Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
melmak Публикувано Юли 20, 2012 Report Share Публикувано Юли 20, 2012 А с 2 GB RAM има ли смисъл от x64-битова OS? Никакъв, даже е нежелателно. Освен ако специално не правиш нещо ЗА 64 бивтови системи. Само не разбирам,защо на 64bit система като задам Maximum RAM и пак отчита 3,25GB използваемиВъобще наложително ли е това да е включено(уж за по-бързо стартиране?)Според едно МНОГО съмнително ръководство за оптимизация на WIN7Става въпрос за това: След като не е избрано по подразбиране явно не е. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост newnickname Публикувано Юли 20, 2012 Report Share Публикувано Юли 20, 2012 Никакъв, даже е нежелателно. Освен ако специално не правиш нещо ЗА 64 бивтови системи. Не, нищо особено няма да се прави. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
B-boy/StyLe/ Публикувано Юли 20, 2012 Report Share Публикувано Юли 20, 2012 Само не разбирам,защо на 64bit система като задам Maximum RAM и пак отчита 3,25GB използваемиВъобще наложително ли е това да е включено(уж за по-бързо стартиране?)Според едно МНОГО съмнително ръководство за оптимизация на WIN7Става въпрос за това: Използваемата памет може да е по-малко от инсталираната памет на компютри с Windows 7 Освен препоръките на MS препоръчвам да се обновят всички драйвъри (особено на чипсета) и да се инсталират всички актуализации за Windows.В Bios-a можеш да пробваш да зададеш на RAM-a by SPD профил (Serial Presence Detect). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vasko12 Публикувано Юли 20, 2012 Author Report Share Публикувано Юли 20, 2012 Mного се чудех дали си взимам KIT 2*2GB,защото бях чел ,че някои дъна нямат опцията MEMORY REMAPING,дори със 64бит ОС се адресира само 3.25GB-3.50GB a моето си е доста ЗЛЕ G31 чипсет MAX 4GB ........Но след като махнах отметките във BOOT Options Всичко изглежда нормално сега.Явно не е толкова зле дъното.**Със лаптопа ги нямах тези проблеми със BOOT Options Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост