miazmatik Публикувано Юли 16, 2012 Report Share Публикувано Юли 16, 2012 Здравейте искам да попитам ,ако имам ограничен акаунт на Windows XP, мога ли и как да огранича всички сваляния, мисълта ми е този, който ползва акаунта, да не може да свали нито един файл и така да не може да свали вирус? Как да стане, ако се ползва Google Chrome примерно? Също ме интересува,ако имам някои еднакви програми,които ползвам на администраторския акаунт, та тези същите програми,ако го имам и под ограничения,ако там ( в ограничения) ги деинсталирам, това означава ли , че и в администраторския,когато го стартирам няма да ги има?Дали ще бъдат деинсталирани и за двата акаунта?Благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юли 17, 2012 Report Share Публикувано Юли 17, 2012 Здравейте искам да попитам ,ако имам ограничен акаунт на Windows XP, мога ли и как да огранича всички сваляния, мисълта ми е този, който ползва акаунта, да не може да свали нито един файл и така да не може да свали вирус? Как да стане, ако се ползва Google Chrome примерно? Най-удачният начин е създаване на ограничен акаунт и задаване на ограничение за запис на файлове върху твърдия диск за този акаунт. Също ме интересува,ако имам някои еднакви програми,които ползвам на администраторския акаунт, та тези същите програми,ако го имам и под ограничения,ако там ( в ограничения) ги деинсталирам, това означава ли , че и в администраторския,когато го стартирам няма да ги има?Дали ще бъдат деинсталирани и за двата акаунта? Ако въпросният софтуер е инсталиран за абсолютно всички потребители, то при опит за деинсталация ще се изисква администраторска парола. Ако програмата е инсталирана само за конкретния потребител, то тогава тя ще бъде деинсталирана без проблеми. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Юли 17, 2012 Author Report Share Публикувано Юли 17, 2012 Най-удачният начин е създаване на ограничен акаунт и задаване на ограничение за запис на файлове върху твърдия диск за този акаунт. А как да стане това за Windows XP , не мога да се ориентирам, от браузера ли от другаде ли? Благодаря за помощта... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юли 17, 2012 Report Share Публикувано Юли 17, 2012 Говорим за ограничен акаунт на операционната система. Изпълнете следното:Меню Start -> Run -> Въведете diskmgmt.msc -> Натиснете Enter.В новопоявилия се прозорец маркирайте избрания дял -> Десен бутон -> Properties -> таб Security.Маркирайте въпросния потребителски акаунт в полето Group or user names:.Задайте необходимите настройки в полето Permissions for "Username".Повторете процедурата за всеки един дял. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
miazmatik Публикувано Юли 17, 2012 Author Report Share Публикувано Юли 17, 2012 Много благодаря за компетентният отговор. До скоро, всичко добро. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост