Jump to content

Препоръчан пост

Имам проблем с Kmplayer. По принцип е много удобен видео плейър, но има проблем с възпройзвеждането на HD филми, които са в рамките на 3-4 GB в MKV контейнер (H264, BluRay ). Винаги когато пусна анимация с българско аудио, по подразбиране тръгва английския аудио поток. До тук добре... Но след като избера другия аудио поток (Ctrl + X) картината се размазва, появява се една лента в средата, която е разцапана, развалена, долу трепери някакъв друг кадър, горе пък нищо не се вижда, но за сметка на това БГ аудиото се чува. НЕ ГО ПРАВИ само на един филм, а всички тези филми, които правят проблем при KM, нямат проблем с възпройзвеждането им на VLC плейър примерно.

Естествено идва въпроса защо не ползваш VLC, след като няма проблеми с него. Ами не ми харесва, не е удобен, няма Mappers, което е дразнещо и общо взето не искам да го коментираме като избор. GOM също не ми харесва и ми се струва неудобен. Има ли вариант да се направи нещо при KM, защото е най - удобен спрямо моите нужди.

И още нещо... С какво може да почовъркам MKV контейнера, за да затрия английското аудио и да махна едни вградени субтитри в него, които трябва да махам всеки път щом филчето започне?

Благодаря за отговорите.

Поздрави.

Сподели другаде

От опит знам, че програми които чоплят потоците на MKV се увенчават с повреди, подобно на твоята. Някой преди теб е чоплил файла. VLC плейва, защото е брутален и има способност да поправя и да не обръща внимание на някои аномалии. И обратното. Пак VLC беше плеърът с който успях да разбера, че в даден FLV H264 има проблем и е повреден, докато KMP го подминава без да го разбереш. Казано инак, плеърите имат различни начини на възпроизвеждане. Ако файла ти не е редовен, ще виждаш аномалиите. Затова по-малко чоплете оригиналът и не се захващайте с неща, които не ги разбирате. Пробвал съм да вграждам субтитри на MKV и констатирах единсвено, че програмата има бъг или аз не зная как да процедирам. Повечето програми имат бъгове и са аматьорски дела. Няма начин да не усереш нещо. Затова препоръката ми е да не чоплиш като предния.
Сподели другаде

• 1 month later...

Здравейте ,

нов съм тук , търсих из форума , но не успях да открия подобен проблем, затова пиша тук, съжалявам , ако не е правилното място.

Имам следният проблем при възпроизвеждане на 3д филми (само при 3д филми) и той е че звукът и картината значително се разминават (звукът изпреварва картината)

Телевизорът ми е LG42LM620S , пускам филми през компютъра , ползвам KM Player , Windows XP, компютъра е със следните параметри:

AMD Athlon XP 2600+ ; 2,14 Ghz; 2gb Ram. видеокарта: Nvidia GeForce FX 5700 ; звукова карта : C-Media 6Ch PCI Estilo

Връзката между компютъра и телевизора е през VGA /RGB порта.

няма проблеми с картината при 3d SBS , но аудиуто и субтитрите значително избързват спрямо видеото при 3d филмите , при останалите филми няма никакво разминаване.

Пробвах и с други плейъри (Pot Player , VLC и Media Player Classic - Home Cinema) но няма ефект, а и KM Player ми харесва най-много.

Ако някой може да ми каже каква е причината и съответно как да отстраня този проблем ще съм благодарен.

И ако може по-подробно обяснение ,понеже не съм експерт , благодаря предварително.

Сподели другаде

Мисля, че вината не е в KM Player-а или който и да е от другите плейъри. Едва ли проблема е софтуерен Не съм спец по хардуер, но тази компютърна конфигурация не е ли твърде слабичка за 3D? Не съм сигурна дали компютъра ти изобщо покрива минималните изисквания за тази цел!

(само при 3д филми) и той е че звукът и картината значително се разминават (звукът изпреварва картината)

но аудиуто и субтитрите значително избързват спрямо видеото при 3d филмите

По-логично ми се струва, видеото ти да забива и забавя, а аудиото и субтитрите да са си наред. Някой от по-знаещите да каже тази видео карта що за стока е и подходяща ли е за 3d филм!

Сподели другаде

• 5 months later...