swa5tica Публикувано Юли 12, 2012 Report Share Публикувано Юли 12, 2012 Имам проблем с Kmplayer. По принцип е много удобен видео плейър, но има проблем с възпройзвеждането на HD филми, които са в рамките на 3-4 GB в MKV контейнер (H264, BluRay ). Винаги когато пусна анимация с българско аудио, по подразбиране тръгва английския аудио поток. До тук добре... Но след като избера другия аудио поток (Ctrl + X) картината се размазва, появява се една лента в средата, която е разцапана, развалена, долу трепери някакъв друг кадър, горе пък нищо не се вижда, но за сметка на това БГ аудиото се чува. НЕ ГО ПРАВИ само на един филм, а всички тези филми, които правят проблем при KM, нямат проблем с възпройзвеждането им на VLC плейър примерно. Естествено идва въпроса защо не ползваш VLC, след като няма проблеми с него. Ами не ми харесва, не е удобен, няма Mappers, което е дразнещо и общо взето не искам да го коментираме като избор. GOM също не ми харесва и ми се струва неудобен. Има ли вариант да се направи нещо при KM, защото е най - удобен спрямо моите нужди. И още нещо... С какво може да почовъркам MKV контейнера, за да затрия английското аудио и да махна едни вградени субтитри в него, които трябва да махам всеки път щом филчето започне? Благодаря за отговорите. Поздрави. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
peter69pl Публикувано Юли 12, 2012 Report Share Публикувано Юли 12, 2012 За второто: MKV ToolnixСега проверих H.264 - 3.30 ГБ като отвори втори аудиопоток нормално. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Юли 13, 2012 Report Share Публикувано Юли 13, 2012 От опит знам, че програми които чоплят потоците на MKV се увенчават с повреди, подобно на твоята. Някой преди теб е чоплил файла. VLC плейва, защото е брутален и има способност да поправя и да не обръща внимание на някои аномалии. И обратното. Пак VLC беше плеърът с който успях да разбера, че в даден FLV H264 има проблем и е повреден, докато KMP го подминава без да го разбереш. Казано инак, плеърите имат различни начини на възпроизвеждане. Ако файла ти не е редовен, ще виждаш аномалиите. Затова по-малко чоплете оригиналът и не се захващайте с неща, които не ги разбирате. Пробвал съм да вграждам субтитри на MKV и констатирах единсвено, че програмата има бъг или аз не зная как да процедирам. Повечето програми имат бъгове и са аматьорски дела. Няма начин да не усереш нещо. Затова препоръката ми е да не чоплиш като предния. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
niksaaan Публикувано Септември 2, 2012 Report Share Публикувано Септември 2, 2012 Здравейте ,нов съм тук , търсих из форума , но не успях да открия подобен проблем, затова пиша тук, съжалявам , ако не е правилното място.Имам следният проблем при възпроизвеждане на 3д филми (само при 3д филми) и той е че звукът и картината значително се разминават (звукът изпреварва картината)Телевизорът ми е LG42LM620S , пускам филми през компютъра , ползвам KM Player , Windows XP, компютъра е със следните параметри:AMD Athlon XP 2600+ ; 2,14 Ghz; 2gb Ram. видеокарта: Nvidia GeForce FX 5700 ; звукова карта : C-Media 6Ch PCI EstiloВръзката между компютъра и телевизора е през VGA /RGB порта.няма проблеми с картината при 3d SBS , но аудиуто и субтитрите значително избързват спрямо видеото при 3d филмите , при останалите филми няма никакво разминаване.Пробвах и с други плейъри (Pot Player , VLC и Media Player Classic - Home Cinema) но няма ефект, а и KM Player ми харесва най-много.Ако някой може да ми каже каква е причината и съответно как да отстраня този проблем ще съм благодарен.И ако може по-подробно обяснение ,понеже не съм експерт , благодаря предварително. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Вання Публикувано Септември 3, 2012 Report Share Публикувано Септември 3, 2012 Мисля, че вината не е в KM Player-а или който и да е от другите плейъри. Едва ли проблема е софтуерен Не съм спец по хардуер, но тази компютърна конфигурация не е ли твърде слабичка за 3D? Не съм сигурна дали компютъра ти изобщо покрива минималните изисквания за тази цел!(само при 3д филми) и той е че звукът и картината значително се разминават (звукът изпреварва картината) но аудиуто и субтитрите значително избързват спрямо видеото при 3d филмите По-логично ми се струва, видеото ти да забива и забавя, а аудиото и субтитрите да са си наред. Някой от по-знаещите да каже тази видео карта що за стока е и подходяща ли е за 3d филм! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Септември 3, 2012 Report Share Публикувано Септември 3, 2012 Тази конфигурация наистина е слаба за HD по принцип. Трябва да може да възпроизвежда някои HD филми, но не всички. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
niksaaan Публикувано Септември 3, 2012 Report Share Публикувано Септември 3, 2012 Благодаря и на двамата , предполагах че това е проблема, но тъй като не съм спец, реших да се консултирам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
peter69pl Публикувано Февруари 8, 2013 Report Share Публикувано Февруари 8, 2013 Моля някой да пише коя беше последната версияпреди да стане мултимедийна шарения.Тези новите не са ми нужни... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
gogulef Публикувано Февруари 8, 2013 Report Share Публикувано Февруари 8, 2013 Тя шаренията се маха. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
peter69pl Публикувано Февруари 8, 2013 Report Share Публикувано Февруари 8, 2013 Ясно съм писал за последна версия...Драснете едно ЛС,че ще отсъствам. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост