Desislav Iliev Публикувано Юли 6, 2012 Author Report Share Публикувано Юли 6, 2012 Благодаря за помощта.Днес ще отида до магазина да купя един вентилатор за кутията и ще видя какви захранвания има . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Юли 7, 2012 Report Share Публикувано Юли 7, 2012 Стойностите на температурите са в рамките на нормалното. Определено обаче трябва да се обърне внимание на захранващия блок. Стойностите на напреженията по 3.3V и 12V линии са далеч под нормата за нормална работа на дадена система (отклонение от +/- 4% при 3.3V и отклонение от 5% за останалите линии). Ако стойностите са верни, то е напълно нормално да присъстват такива сривове.Имайте предвид, че софтуерното измерване не е толкова сигурно. В такъв случай ще Ви посъветвам да измерите стойностите на напреженията посредством мултиметър или да смените текущото захранване с друго и да проверите дали проблемите са налице.Ако помислим логично и внимателно, няма как компютърът да стартира, когато половината напрежения, които подава захранването са невероятно и фантастично ниски и извън нормата. Измервания се правят най-малкото с мултимер, ако целим някаква точност, датчиците много често "лъжат" или програмите не могат да ги четат правилно. Възможно е захранването да прегрява, от което да се и изключва, което довежда до изключване на цялата система.То също трябва да се отвори и почисти адекватно, вътре има електронни елементи с относително солидни охлаждащи радиатори. Ако пък е боклучаво китайско менте, нищо чудно просто да си показва качеството некадърно и да има нужда от смяна.Виж 12ваатовите линии.........Напрежение мерим във волтове, мощност мерим във ВАТОВЕ(W) Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юли 7, 2012 Report Share Публикувано Юли 7, 2012 Ако помислим логично и внимателно, няма как компютърът да стартира, когато половината напрежения, които подава захранването са невероятно и фантастично ниски и извън нормата. Измервания се правят най-малкото с мултимер, ако целим някаква точност, датчиците много често "лъжат" или програмите не могат да ги четат правилно. Напълно наясно съм, че системата няма да стартира. Имах предвид, че при такова отклонение от софтуерните показания е задължително захранващите линии да се замерят с мултиметър, още повече когато присъстват сривове. Възможно е захранването да прегрява, от което да се и изключва, което довежда до изключване на цялата система. Нали поради тази причина се използва метода на изключването. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Юли 8, 2012 Report Share Публикувано Юли 8, 2012 Напълно наясно съм, че системата няма да стартира. Имах предвид, че при такова отклонение от софтуерните показания е задължително захранващите линии да се замерят с мултиметър, още повече когато присъстват сривове.Нали поради тази причина се използва метода на изключването.Можеш да замерваш някого с развалени домати, но величини като сила на тока, напрежение, съпротивление се измерват. Аз гарантирам, че програмата на 100% абсолютно лъже в четенето на информацията от датчиците. А захранването, както виждаме, авторът няма да може да си го тества сам. Нито да го отвори и почисти. Според мен сервиз в случая е най-адекватното и безболезнено решение, далеч по-безболезнено отколкото да бъде плеснат от 220V напрежение от захранващата електрическа мрежа. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юли 8, 2012 Report Share Публикувано Юли 8, 2012 Явно имате убийственото желание да изопачавате всяка моя дума. Аз гарантирам, че програмата на 100% абсолютно лъже в четенето на информацията от датчиците. След като системата няма как да стартира при тези напрежения е напълно нормално това да означава, че четенето от датчиците се разминава с това, което е в действителност. А захранването, както виждаме, авторът няма да може да си го тества сам. Нито да го отвори и почисти. Не виждам да съм споменавал нещо по отношение на това. Според мен сервиз в случая е най-адекватното и безболезнено решение, далеч по-безболезнено отколкото да бъде плеснат от 220V напрежение от захранващата електрическа мрежа. Има статия във форума където е описано измерването на стойностите на захранващите напрежения с помощта на мултиметър. Дали това ще се извърши от самия автор или от даден сервиз зависи единствено от решението на потребителя. Можеш да замерваш някого с развалени домати, но величини като сила на тока, напрежение, съпротивление се измерват. Така ли? Защо тогава в други хардуерни форуми се използва тази дума и то от хора със завидни познания в тази сфера? Защо във всички тълковни речници замервам е синоним на меря, а меря от своя страна е синоним на измервам. Може би те грешат? За пореден път се опитвате да се заяждате с мен. В този случай дори ме изкарахте неграмотен. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Гост Zig Zag Публикувано Юли 8, 2012 Report Share Публикувано Юли 8, 2012 За да мериш ще трябва и да има с какво да мериш! Как така го съветвате да мери с мултиметър, той да не е ел. техник и да му дават служебен или пък да си купи само за да види дали компа му е у ред? Съжалявам, не съм чел цялата тема, но като видях за какво си говорите и се шляпам по челото. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vasko12 Публикувано Юли 8, 2012 Report Share Публикувано Юли 8, 2012 Я какъв разгорещен спор се е развихрил/////// Любопитно ми е автора решил ли си е проблема? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
TechMaster Публикувано Юли 9, 2012 Report Share Публикувано Юли 9, 2012 Явно имате убийственото желание да изопачавате всяка моя дума. След като системата няма как да стартира при тези напрежения е напълно нормално това да означава, че четенето от датчиците се разминава с това, което е в действителност.Не виждам да съм споменавал нещо по отношение на това.Има статия във форума където е описано измерването на стойностите на захранващите напрежения с помощта на мултиметър. Дали това ще се извърши от самия автор или от даден сервиз зависи единствено от решението на потребителя.Така ли? Защо тогава в други хардуерни форуми се използва тази дума и то от хора със завидни познания в тази сфера? Защо във всички тълковни речници замервам е синоним на меря, а меря от своя страна е синоним на измервам. Може би те грешат? За пореден път се опитвате да се заяждате с мен. В този случай дори ме изкарахте неграмотен.Не, никакво желание нямам да изопачавам нищо. Изначално трябваше да бъде посочено, че датчиците или са дефектни или некоректно се прочитат. Просто изтъкнах факта, че се стигна до момент, където се изискват действия, които авторът очевидно не може да извърши сам. И все пак, аз замервам с развалени домати, но меря ток и напрежение. "Замервам" за мен е терминологична грешка. Аз лично съм виждал как такива...знаещите хора със завидни познания правят същата забележка... Ако тонът ми е изглеждал остър - извинявам се. Не това беше замисълът, никак даже.. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
resume Публикувано Юли 28, 2012 Report Share Публикувано Юли 28, 2012 И аз имам проблем с изключването на компа.Да не е защото е на топло място?Моят комп е до терасата и е мн топло отворил съм предния капак на компа но няма никаква промяна.Ние сега се изместихме в друг град и от както сме тук почна да ми се изключва.Най често става когато играя на игра.Моля ви ПОМОГНЕТЕ Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юли 28, 2012 Report Share Публикувано Юли 28, 2012 Изтеглете HWMonitor.Запазете файла на Вашия десктоп.Инсталирайте въпросния софтуер.Стартирайте HWMonitor.exe.Направете снимка на стойностите на температурите и захранващите напрежения.Моля, прикачете изображението към следващия Ви коментар. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Sten Публикувано Юли 28, 2012 Report Share Публикувано Юли 28, 2012 Докато чакаме стойностите на температурите и напреженията бих искал да отбележа че отварянето на (страничният - предполагам, а не предният капак на)кутията по принцип има отрицателен резултат - при условие, че същата има поне един вентилатор(отпред или отстрани). Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
swa5tica Публикувано Юли 28, 2012 Report Share Публикувано Юли 28, 2012 Един въпрос... Не е ли мааааааааааааалко по - практично да има обяснение към даден лог или поне обяснение за него. Това ще спести много време на много хора. Неща от типа - Свали тази програма, прикачи лог > "О, виждам, че нещата са наред", помага единствено на питащия потребител. Няма ли да е по - практично, ако към прикачения лог се даде обяснение ЗАЩО "нещата са наред". Не визирам себе си, но дори след 2 години, ако някой прочете темата ще може да се ориентира (примерно). Няма да има нужда някой "спец" да му преглежда лога, нали така? Поздрави. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юли 29, 2012 Report Share Публикувано Юли 29, 2012 Потребителят трябва да създаде снимка, а не лог-файл. Във форумът на Softvisia е обяснено какви трябва да бъдат стойностите на захранващите напрежения за да може системата да работи нормално. Погледнете тази тема. Температурните норми на компонентите са специфични и различни за всеки производител и модел на хардуер. В доста от случаите лог-файловете от дадени приложения се изменят във времето и е трудоемко да се поддържа информацията актуална за всеки един софтуер/инструмент. В други случаи, информацията, която се съдържа в съответния файл, е твърде сложна и са нужни познания относно структурата и начина на работа на операционната система. Все пак, в нашия форум има достатъчно ръководства за работа с програми, които могат да бъдат от полза на всеки потребител. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
resume Публикувано Юли 30, 2012 Report Share Публикувано Юли 30, 2012 след малко ще я кача Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Night_Raven Публикувано Юли 30, 2012 Report Share Публикувано Юли 30, 2012 Клик. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост