Desislav Iliev Публикувано Юли 5, 2012 Report Share Публикувано Юли 5, 2012 Имам следният проблем: компютърът ми се изключва най-вече когато играя и това се случва предимно през лятото.забелязал съм че процесора ми отива на 100% и се изключва. През зимата нямам този проблем.Изтеглих си Еверест, когато играя температурата на процесора стига до 50 градуса.Процесора ми е АМД . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vasko12 Публикувано Юли 5, 2012 Report Share Публикувано Юли 5, 2012 Охлаждането поглеждал ли си го.Добре ли контактува??? 50гр. във IDLE или под товар???? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юли 5, 2012 Report Share Публикувано Юли 5, 2012 Изтеглете HWMonitor.Запазете файла на Вашия десктоп.Инсталирайте въпросния софтуер.Стартирайте HWMonitor.exe.Направете снимка на стойностите на температурите и напреженията, когато системата не е под натоварване (IDLE) и когато работи дадено тежко приложение.Моля, прикачете тези изображения към следващия Ви коментар. Също така, ще е добре да дадете по-детайлна информация относно Вашата конфигурация. "Процесора ми е АМД" е крайно недостатъчно. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Desislav Iliev Публикувано Юли 5, 2012 Author Report Share Публикувано Юли 5, 2012 Процесора ми е АМ3 четириядрен X620 4X2600.Изтеглих си програмката която ми препоръча и направих снимки когато компютъра ми е натоварен и когато е не е .Когато се изключва съм пипал радиаторчето и точно под вентилатора толкова е нагрято че ми пари на ръката. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vasko12 Публикувано Юли 5, 2012 Report Share Публикувано Юли 5, 2012 Това е чипсета ..........Как е въздушния поток във кутията???Захранването какво е???Може проблема да идва от дъното ......Темпаратурите на процесора са добри!!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Desislav Iliev Публикувано Юли 5, 2012 Author Report Share Публикувано Юли 5, 2012 Има само един вентилатор на процесора. Захранването ми е Delux ATX400W . Преди година дъното и рамта ми бяха изгорели ,компютъра ми беше в гаранция и ми ги смениха . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vasko12 Публикувано Юли 5, 2012 Report Share Публикувано Юли 5, 2012 Без вентилатора на охлаждането няма как ....Така,ако кутията е затворена махни страничния капак!Може да си вземеш и една 120мм перка да обдухва!И това захранване си е БОМБА със закъснител!!!!!!!!!!!Някакво жужене пръщене чува ли се от захранването?Ако имаш възможност го смени.Я кажи и останалата част от конфигурацията да не би да му идва малко това захранване на компа................. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Desislav Iliev Публикувано Юли 5, 2012 Author Report Share Публикувано Юли 5, 2012 Страничният капак е отворен. Нищо не се чува от захранването . Имам 4gb ram видео картата ми е nvidia geforce 8100gt 512 mb . Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юли 5, 2012 Report Share Публикувано Юли 5, 2012 Стойностите на температурите са в рамките на нормалното. Определено обаче трябва да се обърне внимание на захранващия блок. Стойностите на напреженията по 3.3V и 12V линии са далеч под нормата за нормална работа на дадена система (отклонение от +/- 4% при 3.3V и отклонение от 5% за останалите линии). Ако стойностите са верни, то е напълно нормално да присъстват такива сривове. Имайте предвид, че софтуерното измерване не е толкова сигурно. В такъв случай ще Ви посъветвам да измерите стойностите на напреженията посредством мултиметър или да смените текущото захранване с друго и да проверите дали проблемите са налице. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Desislav Iliev Публикувано Юли 5, 2012 Author Report Share Публикувано Юли 5, 2012 Kаква марка захранване да взема което да е по качествено .Трябва ли да е повече вата ?? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vasko12 Публикувано Юли 6, 2012 Report Share Публикувано Юли 6, 2012 Определено софтуерното измерване доста не реално!!!На фона на конфигурацията и 350Вата(реални са достатъчни)Не си претенциозен от към графика,като се има предвид видео картата.Един FORTON 400W би бил добра покупка.Ако смяташ да Ъпгрейдваш видеото може и по-мощничко според зависи от модела.Щом имаш възможност не чакай а го сменяй захранването.Това най-важния компонент във една конфигурация!!!!!!!!!!!!! Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юли 6, 2012 Report Share Публикувано Юли 6, 2012 Каква е целта на прикрепеното изображение? Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vasko12 Публикувано Юли 6, 2012 Report Share Публикувано Юли 6, 2012 Каква е целта на прикрепеното изображение? Виж 12ваатовите линии......... Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
s.feradov Публикувано Юли 6, 2012 Report Share Публикувано Юли 6, 2012 Напълно нормално е да се предположи, че замерването не е точно, защото при такива стойности, системата изобщо няма да стартира. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Vasko12 Публикувано Юли 6, 2012 Report Share Публикувано Юли 6, 2012 Иначе като заговорихме за захранвания,ще споделя кои марки да избягвате и кои са стойностните.Ще започнем със калпавите или така наречените "китайчета":DELUX,GoldenField,Codegen.Това са по-масово разпространените във България.Виждам,че са пуснали и едни нови "китайчета" 'Njoy' ........Поне според мене марките,които си заслужават са:Ще започна със бюджетните:Forton,Poin of View(BlackDimond Series)HUNKEY(малко съм скептичен към тях по-скоро отиват към китайчетата)Стойностни марки според мен са:Corsair,CoolerMaster,SeaSonic,Chieftec Надявам се тази информация да е полезна на някой.Ще се радвам и някой да добави нещо. Цитирай Link to comment Сподели другаде More sharing options...
Препоръчан пост